Warin (nyk. Vili)

30.04.2012

Alkuperä: Suomi

8.4.2020 Vili ja Väiski muuttivat yhdessä uuteen kotiinsa.

17.4.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

“Vili ja Väiski ovat sopetuneet uuteen kotiin hyvin. Ensimmäisenä iltana Vili oli hämmentynyt ja murisi kulkien ympäri asuntoa, mutta jo yöllä tuli sänkyyn nukkumaan. Tykkäävät kovasti katsella kiipeilypuun “pesistä” ulos ja sisälle, välillä ottavat torkut. Varsinkin Väiski on usein kiipeilytelineessä, josta seuraa muiden puuhia. Pojat tykkäävät olla lasitetulla parvekkeella, siitä on tullut aivan heidän lempipaikka. Vili pyytää heti aamupalan jälkeen päästä parvekkeelle katsastamaan maisemat.  Tuttu ruoka on maistunut hyvin. Vili jakaa hellyyttä kissakaverille sekä isäntäväelle usein. Myös Väiski pitää rapsuttelusta ja tulee viereen kehräten kovaäänisesti, mutta ei ole vielä tullut syliin. Pojat ovat leikkineet keskenään paljon. Sulkaleluilla leikittämisestä ja superpallosta tykkäävät erityisesti.”

***

Vili ja Väiski ovat sympaattinen kissakaksikko. Parivaljakon aktiivisempi osapuoli Vili tykkää leikkiä ja olla kodin tapahtumien keskipisteenä sekä nauttii paljon ihmisen kanssa vietetyistä hellittelyhetkistä.

17.3.2020

Vili on seitsemänvuotias sosiaalinen kollikissa, joka saapui Rekku Rescuelle kodinvaihtajana yhdessä kaverinsa Väiskin kanssa. Vili on aktiivinen ja nauttii leikittämisestä sekä ihmisen huomiosta ja hellyydenosoituksista. Poika tulee innokkaasti lähelle ja syliin, puskee, hakee silityksiä ja rapsutuksia sekä kehrää. Vili myös hakee ihmisen huomiota esimerkiksi tuomalla lelun tai hyppäämällä sänkyyn, seurailee ihmistä ympäri asuntoa ja haluaa olla siellä missä tapahtuu. Vaikka Vili selvästi nauttii silittelystä, saattaa hän ajoittain suht nopeasti kyllästyä tilanteeseen ja osoittaa sen kevyesti näykkäisemällä tai läppäisemällä tassulla. Tästä syystä Vili ei sovellu pikkulapsiperheeseen ja muutenkin uudella kodilla olisi hyvä olla jo jonkin verran kokemusta kissan käsittelystä ja eleiden tulkinnasta.

Silitysten lisäksi Vili hakee läheisyyttä tulemalla sängyssä vatsan päälle makaamaan ja kehräämään. Osan yöstä Vili nukkuukin mielellään sängyssä ihmisten kanssa. Aamuyöllä Vili ja Väiski saattavat kissamaisesti intoutua leikkimään, joten yöksi kannattaa jättää näkyville vain turvallisia (sekä mahdollisesti vain hiljaisia) leluja, joilla kissat voivat leikkiä ilman valvontaa. Vilillä on mieltymys muovin järsimiseen, joten kaikki muovipussit ja -pakkaukset tulee uudessa kodissa muistaa laittaa pois näkyviltä.

Edellisessä kodissaan Vili ja Väiski pääsivät päivittäin nauttimaan lasitetulla parvekkeella oleskelusta ja siitä tulikin yksi poikien lempipuuhista. Koska pojat ovat tottuneet viettämään kesää (ja vähän talveakin) parvekkeella ulkomaailmaa tutkaillen, olisi ihanteellista, jos myös uudessa kodissa olisi tällainen mahdollisuus. Vaihtoehtoisesti pojat nauttisivat varmasti paljon myös turvallisesta ulkotarhasta. Pojat ovat tottuneita autossa matkustajia ja parin tunnin mökkimatkat ovat taittuneet rennosti pääosin nukkuen.

Vili on asunut yhdessä kuusivuotiaan Väiskin kanssa lähes koko elämänsä ja pojat etsivätkin nyt loppuelämän kotia yhdessä. Edellisessä kodissa pojat ovat kovasti leikkineet keskenään ja osoittaneet kiintymystään esimerkiksi pesemällä toisiaan. Muutto sijaiskotiin oli pojille kuitenkin niin jännittävä juttu, että hetkeksi myös vanha kaveri tuntui vieraalta. Alkujännityksen jälkeen yhteiselo on kuitenkin sijaiskodissakin alkanut sujua oikein mukavasti. Uuden kodin on kuitenkin hyvä varautua siihen, että paikanvaihdos voi taas hämmentää poikia, jolloin he tarvitsevat ihmisten tukea kotiutumiseen ja toistensa “uudelleen löytämiseen”.

***

25.7.2012 Warin muutti omaan kotiin Helsinkiin.

Kuulumisia kodista:

1.8.2012 Warin, nykyiseltä nimeltään Vili, on asunut uudessa kodissaan viikon ajan. Vilin päivät kuluvat vuoroin remutessa ympäri jo tutuksi tullutta kotiaan ja vuoroin pitkillä päiväunilla puhistessaan. Vili seurailee kiinnostuneina ihmisten tekemisiä ja on erityisen kiinnostunut kaikesta veteen liittyvästä. Suihkun jälkeen Vilin on pakko mennä kastamaan omat tassunsa vielä märkään lattiaan ja pinkaista kovaa vauhtia pois kastuttuaan. Lattiakaivoon tuijottelukin kiehtoo kovasti. Vili on hauska kissa, jonka kasvua on mielenkiintoista seurata. Eikä herraa turhaan pusupojaksi nimitelty, Vili ei nimittäin pusuja ja halejaan säästele!

***

13.7.2012 Warin on leikattu urospentu, 11 vkoa, kotihoidossa Vantaalla. Ihanaiset Wappupallot saapuivat Sandylandiaan hoitoon viikko sitten, kun ensimmäisen hoitotädin kesäloma alkoi. Pojat ovat reippaita ja pirteitä pikkuvipeltäjiä. Ensi viikolla koko pesue pääsee steriloitavaksi. Se oma rakastava koti olisi seuraavana listalla! Wannalle on jo koti tiedossa, mutta sen neljä velipoikaa ovat omaa kotia vailla. Mielellään pojat lähtisivät kotiin velipojan kanssa yhdessä tai toivoisivat, että tulevassa kodissa olisi jo kissaseuraa odottamassa.

Olisiko sinulla avoinna kultaisen kollipennun paikka?

29.6.2012 Viimeisillään tiineenä pyydystetty villiemo synnytti hoitokodissa vappuaattona viisi potraa pentua: Wanna, Wasti, Warin, Wandor ja Wafi. Pentujen kasvua on voinut seurata yhsistyksen keskustelupalstalla sekä nettikameran kautta ja nyt onkin jo kodinetsinnän aika.

Pennut ovat vilkkaita ja ihmissrakkaita kehruukoneita jotka etsivät ensisijaisesti koteja pareittain tai toisen kissan kaverina. Wanna, Wasti, Warin ja Wafi ovat varsinaisia pusuttelijoita ja kiehnääjiä, jotka mielellään tulevat syliin päiväunille, kun taas Wandor on vähän oman tiensä kulkija, joka tulee hakemaan silityksiä kun siltä tuntuu.