Yhdistys

Kuvassa Rekku Rescuen hallitus 2024: eturivissä Tiia Koskinen (pj), Katja Noro ja Minna Monto sekä takarivissä Laura Pulli, Nina Blomqvist ja Sadri Wirzenius.

Rekku Rescue ry on vuonna 2002 perustettu eläinsuojeluyhdistys, joka toimii Suomessa ja Virossa kissojen ja koirien auttamiseksi. Yhdistyksen perusti alun perin muutama yksityinen henkilö, jotka halusivat auttaa Tallinnan vanhaa koiratarhaa keräämällä rahaa tarhaolojen parantamiseen. Toimintamme painottui alkuvuosina vahvasti Viron löytöeläintarhojen tukemiseen ja kodin etsimiseen kodittomille eläimille. Myöhemmin toiminta laajeni myös Suomeen, jossa aloitimme pitkäjänteisen työn kodittomien kissojen määrän vähentämiseksi järjestämällä kissojen leikkauskampanjoita ja loukuttamalla vapaasti lisääntyviä kissapopulaatioita. Vuosien aikana Viron yhteistyötarhojen olot ovat parantuneet ja toimintamallit kehittyneet. Tarhan kodittomat eläimet löytävät nykyään paremmin koteja Virosta, jonka vuoksi yhteistyömme tarhojen kanssa on viime vuosina keskittynyt ensisijaisesti eläinten paikallisen kodin saannin tukemiseen. Kotimaassa teemme ennaltaehkäisevää eläinsuojelutyötä kodittomien eläinten määrän vähentämiseksi ja eläinten aseman ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Etsimme myös koteja kodittomille kissoille ja koirille.

Teemme monipuolista yhteistyötä eri eläinsuojeluyhdistysten ja viranomaisten kanssa ja noudatamme toiminnassamme viranomaisten antamia sääntöjä ja ohjeistuksia. Toimintamme rahoitetaan jäsenmaksuilla ja lahjoitusvaroilla, jotka käytetään lyhentämättöminä eläinsuojelutyöhön.

Vuoden 2023 aikana Rekku Rescuen kautta sai uuden kodin 154 kissaa ja 39 koiraa. Maatiaiskissojen leikkaustapahtumissa ja tuetuissa leikkauskampanjoissa leikattiin yhteensä 387 kissaa. Avustimme myös Viron yhteistyötarhoja sterilointikuluissa.

Visiomme on, että jokainen lemmikkieläin syntyy toivottuna ja sillä on koti, jossa sen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehditaan.

Keräyslupa

Poliisihallitus on myöntänyt Rekku Rescue ry:lle rahankeräysluvan 1.1.2022 alkaen lupanumerolla RA/2021/1675. Lupa on voimassa koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Yhdistys on rekisteröity patentti- ja rekisterihallitukseen 26.9.2002.

Rekisterinumero 185.427

Y- tunnus 2166242-5