Toimintasuunnitelma

Rekku Rescue Ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2020

Visiomme on, että jokainen lemmikkieläin syntyy toivottuna ja sillä on koti, jossa sen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehditaan.

Missio – Teemme työtä kodittomien lemmikkieläinten määrän vähentämiseksi ja edistääksemme lemmikkien hyvinvointia.

Johdanto

Eläinsuojeluyhdistys Rekku Rescue ry on perustettu vuonna 2002.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kodittomien eläinten, erityisesti kissojen ja koirien, fyysistä ja henkistä hyvinvointia ja asemaa.

Rekku Rescue ry tekee eläinsuojelutyötä Suomessa ja Virossa. Tavoitteenamme on vähentää kodittomien kissojen ja koirien määrää järjestämällä sterilointikampanjoita ja tiedottamalla steriloinnin ja mikrosirutuksen tärkeydestä. Näitä kampanjoita järjestämme sekä Suomessa että Virossa eri yhteistyötahojen kanssa.

Rekku Rescue ry on rekisteröitynyt tuojaksi Ruokavirastoon ja noudatamme edelleen välitettäväksi tuotavien eläinten kohdalla kaupallisen tuonnin vaatimuksia. Noudatamme EU:n tietosuoja-asetusta ja soveltuvaa kansallista lainsäädäntöä sekä hyviä hallinto- ja markkinointitapoja.

Toiminta Suomessa

Toimintavuonna panostamme ennaltaehkäisevään eläinsuojeluun. Järjestämme maatiaiskissojen sterilointipäiviä ja -kampanjoita eri puolilla Suomea, jotta ei-toivottuja kissanpentuja ei pääsisi syntymään. 

Leikkauspäiviä järjestämme joko yksin, yhdessä muiden eläinsuojeluyhdistysten tai muiden toimijoiden kanssa. Hankimme uusia yhteistyöeläinlääkäreitä paikkakunnilta, joilla meillä ei vielä kampanjoita ole.

Jatkamme myös työtämme ongelmallisten kissapopulaatioiden parissa. 

Teemme yhteistyötä eri eläinsuojeluyhdistysten ja löytöeläintoimijoiden kanssa. Avustamme yhteistyötarhoja, yksittäisiä löytöeläintarhoja ja muita eläinsuojelutyötä tekeviä tahoja resurssiemme mukaan ruoka- ja tarvikelahjoituksilla ja satunnaisesti myös rahalahjoituksin. Lisäksi teemme yhteistyötä eri eläinsuojeluviranomaisten kanssa.

Pääkaupunkiseudulla lainaamme loukkuja kissansa tai koiransa kadottaneille.

Toimintavuonna kotien etsintä suomalaisille kissoille ja koirille pysyy ennallaan. Kaikki kauttamme kotia etsivät eläimet ovat eläinlääkärin tarkastamia, ne on steriloitu, mikrosirutettu, rokotettu ja loishäädetty.

Panostamme vuoden aikana koira- ja kissavaraajien sekä sijaiskotien koulutukseen varmistaaksemme adoptiotoiminnan säilymisen korkeatasoisena. Huolehdimme siitä, että kissa- ja koiravaraajamme sekä muut aktiivitoimijamme ovat hyvin perehdytettyjä ja että jokainen saa tukea tehtävässään. Rekrytoimme tarvittaessa uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaamme.

Tehostamme sisäistä tiimityöskentelyä sekä kommunikaatiota ja yhteistyötä eri tiimien välillä. Kehitämme edelleen sisäistä viestintää. Järjestämme aktiivitoimijoille heidän hyvinvointiaan tukevaa toimintaa turvataksemme heidän jaksamisensa. 

Ylläpidämme sijaiskotiverkostoa, joka tarjoaa väliaikaista hoitoa Suomessa oleville kodittomille kissoille ja koirille. Sijaiskodeille järjestetään tarpeen mukaan koulutustilaisuuksia. Huolehdimme eläinten asianmukaisesta ja laadukkaasta hoidosta sijaiskodeissamme ja välitämme samaa tietoutta eteenpäin myös uusille omistajille. 

Viestintä 

Viestinnän päätavoitteena on parantaa kissojen ja koirien arvostusta ja asemaa tiedottamalla ja asenteisiin vaikuttamalla. Haluamme herättää keskustelua eläinsuojelun ajankohtaisista aiheista sekä parantaa yhdistyksen tunnettuutta alansa luotettavana toimijana ja asiantuntijana. Markkinointiviestinnällä tuetaan varainhankintaa ja vapaaehtoisten rekrytointia.

Tärkeimmät viestintäkanavat ovat yhdistyksen kotisivut sekä sosiaalinen media. Käytössä somekanavat ovat Facebook ja Instagram sekä YouTube-kanava, jonka käyttöä kehitetään edelleen.

Yhteydenpitoa tiedotusvälineisiin lisätään edelleen, ja pyritään tarjoamaan medialle ajankohtaista ja kiinnostavaa materiaalia eri muodoissa.

Sähköinen uutiskirje jäsenistölle ja tilaajille julkaistaan noin 10 kertaa vuodessa. 

Varainhankinta 

Varainhankinta on toimintamme peruspilareita. Kuukausilahjoitustoiminto on tehokkaassa käytössä. Panostamme edelleen varainhankintaan ja etsimme uusia varainhankinnan keinoja.

Järjestämme kampanjakeräyksiä ja yhdistyksen keräyslippaat ovat aktiivisessa käytössä. 

Harjoitamme kirpputoritoimintaa ja myymme kannatustuotteitamme yhdistyksen nettisivujen Rekkukaupassa. Facebookin Rekkutorilla järjestämme hyväntekeväisyyshuutokauppoja, myymme lahjoitustuotteita sekä eettisiä lahjakortteja.

Selvitämme mahdollisuuksia saada tukea toiminnalle valtiolta, kunnilta sekä erilaisilta säätiöiltä selvitetään ja haemme soveltuvia avustuksia. 

Toiminta Virossa

Virossa pääasiallisina yhteistyötarhoinamme ovat Pärnu varjupaik, Valga varjupaik, Läänemaa varjupaik, Tallin varjupaik, Virumaa varjupaik ja Viljandi varjupaik. Yhteydenpito on tiivistä yhteistyötarhojemme kanssa, ja vierailemme mahdollisuuksien mukaan yhteistyötarhoillamme.  Kuluvan vuoden aikana rekrytoimme uusia vapaaehtoisia, jotta pystymme turvaamaan tarhavierailut yhteistyötarhoillemme. 

Tuemme yhteistyötarhojamme eläinten hoitokustannuksissa, erityisesti steriloinneissa, jotta yhtään kissaa tai koiraa ei luovuteta steriloimattomana omaan kotiin. Tavoitteenamme on, että mahdollisimman moni koditon kissa ja koira löytää kotimaastaan kodin. Lisäksi tuemme yhteistyötarhoja ruoka- ja tarvikelahjoituksilla sekä tarvittaessa rahalahjoituksilla. Tavoitteenamme on kohentaa löytöeläinten oloja paikan päällä tukemalla löytöeläintarhoja myös mm. eläintilojen kunnostustöissä. Myös muiden virolaisten löytöeläintarhojen ja eläinsuojeluyhdistysten kanssa teemme yhteistyötä resurssiemme sen salliessa hallituksen erillis päätösten mukaan.

Etsimme myös koteja harkinnan mukaan Suomesta virolaisille koirille, joihin yhdistyksemme edustaja on tutustunut paikan päällä.

Rekku Rescue on sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin. https://www.responsiblerescue.fi/

Muuta

Tulevana vuonna osallistumme erilaisiin tapahtumiin, mm. messuille ja myyjäisiin. Järjestämme myös ruoka- ja tarvikekeräyksiä sekä muita mahdollisia tapahtumia ja tempauksia varojen keräämiseksi ja yhdistyksen tunnettavuuden lisäämiseksi. 

Pääkaupunkiseudulla jatkuu perinteinen maanantaimiitti jokaisen kuun toisena maanantaina, johon kaikki toiminnastamme kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.

Kokoukset

Yhdistys pitää vuonna 2020 sääntöjen mukaiset kevät- ja syyskokouksen. Tarpeen mukaan yhdistys kutsuu ylimääräisen kokouksen koolle. Hallitus kokoontuu säännöllisesti.

Tämä toimintasuunnitelma on hyväksytty yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa 23.11.2019.