Toiminta Virossa

Teemme Virossa yhteistyötä usean löytöeläintarhan kanssa ja tavoitteenamme on eläinten paikallisen kodinsaannin tukeminen. Avustamme yhteistyötarhoja säännöllisesti eläinten sterilointi- ja rokotuskuluissa, toimitamme tarhoille ruoka- ja tarvikelahjoituksia, avustamme sirutusprojekteissa ja olemme mukana tukemassa tarhojen kunnostusprojekteja ja tarvikehankintoja. Autamme myös tarpeen mukaan tarhoja sellaisten koirien adoptioissa, joiden on vaikea saada koti kotimaastaan.

Alta löydät tarhojen yhteystiedot sekä hyödyllistä tietoa, jos olet kiinnostunut vierailemaan niillä. Tarhoille voi mennä tutustumaan niiden aukioloaikoina. Voit toimittaa tarhoille lahjoituksia, esimerkiksi ruokaa, matolääkkeitä tai lemmikkien tarvikkeita. Tarhoilla on myös mahdollisuus ulkoiluttaa koiria.

Tarhan koirat
Tarhalla olevat koirat ovat pääsääntöisesti ystävällisiä. Tarhan henkilökunta antaa pyynnöstä sopivan koiran lenkille ja laittaa koiran lenkin päätteeksi häkkiin. Kaikkia koiria ei välttämättä voi ulkoiluttaa. Tutustuessasi koiraan käytä luonnollisesti maalaisjärkeä ja varovaisuutta. Älä vie koiraa lenkille, jos hiemankin epäröit.

Pidä tarkkaan huoli siitä, ettet päästä koiraa karkaamaan lenkin aikana tai aitauksesta. Onnettomuuksien välttämiseksi vierasta koiraa ei tule tutustuttaa toisiin koiriin. Tarhan henkilökunnalta voi kysyä lisätietoja koirista.

Tarhan kissat
Aukioleviin kissahuoneisiin saa mennä tutustumaan kissoihin. On kuitenkin hyvä kysyä työntekijöiltä tarhan käytännöistä ja muistaa desinfioida kädet, mikäli käyt eri kissatiloissa. Jos kissahuoneen ovessa on lappu ”Selles toas ootavad kodu vaktsineeritud ja steriliseeritud/kastreeritud kassid”, se tarkoittaa ”Tässä huoneessa odottavat kotia rokotetut ja steriloidut/kastroidut kissat”.

Jos kiinnostut tarhalla olevasta eläimestä
Suomeen tuotaessa tulee rokotusten ja muiden maahantuontivaatimusten olla hoidettu ajoissa, joten eläintä ei voi saada heti mukaan. Jos haluat adoptoida jonkin tarhalla olevista eläimistä, ota yhteyttä Rekku Rescuen koiravaraajaan tai tarhavastaavaan. Löydät listan heistä yhteystiedoistamme.

Jos haet koiran tarhalta, suosittelemme tulemaan omalla autolla ja varaamaan lemmikkieläinhytin. Varmista, että panta ja valjaat ovat aina tarpeeksi tiukalla, ettei koira pääse karkaamaan. Käytä mieluiten sekä pantaa että valjaita.

Noudatamme eläinten maahantuonnissa Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran sisämarkkinakaupan ohjeita. Olemme rekisteröityneet eläinten maahantuojille vaadittavaan TRACES-järjestelmään (rekisteröintinumero 104/0521/2020).

Pärnu

Löytöeläintarha Pärnu varjupaik sijaitsee kahden tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta. Rekku Rescue ry sekä Pärnu Varjupaik ovat toimineet yhteistyössä vuodesta 2006 alkaen. Rekku Rescue oli mukana tukemassa keväällä 2015 alkanutta rakennusprojektia, jonka tavoitteena oli saada Pärnun löytöeläintarhalle uusi parakki leikkauksista toipuville tai muutoin erityishoitoa tarvitseville koirille. Uusi parakki valmistui vuonna 2016. Rekku Rescue on parantanut eläinten oloja mm. rakentamalla kissoille kaksi ulkoilutarhaa. Tarhalla vierailee noin 800-1000 eläintä vuosittain. Pärnun tarhan yhteyshenkilönä toimii Salla Saharla (salla@rekkurescue.com).

Valga

Valga sijaitsee noin 300 kilometrin päässä Tallinnasta. Kaupungissa asuu vajaa 14 000 ihmistä ja se sijaitsee aivan Latvian rajalla. Rekku Rescue aloitti yhteistyön Valgan tarhan kanssa loppuvuonna 2007 ja on ollut monissa tarhan kehitysprojekteissa mukana. Tarhalle on esimerkiksi rakennettu koirille ulkotarhoja, kissoille eristystiloja, emoille pentuineen oma rauhallinen tilansa ja hankittu leikkauspöytä, jotta eläinlääkäri pääsee tekemään pienempiä operaatioita tarhalla.
Valgan tarhan yhteyshenkilönä toimii Salla Saharla (salla@rekkurescue.com).

Tallinna

Tallinnan uusi löytöeläintarha Paljassaaren alueella avautui vuonna 2016 ja yhteistyö Rekku Rescuen kanssa aloitettiin samana vuonna. Tarhalle tulevat kaikki Tallinnan kaupungin löytöeläimet. Tarha kaipaa apua erityisesti kissojen karanteenitilan rakentamisessa sekä koirien adoptioissa. Yhdistyksemme tukee tarpeen mukaan myös tarhan järjestämiä valistuskampanjoita. Tarhan yhteydessä toimii myös eläinlääkäriklinikka. Tallinnan tarhan yhteyshenkilönä toimii Salla Saharla (salla@rekkurescue.com).

Läänemaa

Vuonna 2015 perustettu Läänemaan löytöeläintarha sijaitsee Viron länsirannikolla, puolentoista tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta. Rekku Rescue avusti tarhaa vuonna 2016 rakennetun kissojen ulkoaitauksen materiaalikustannuksissa. Läänemaan tarhaa tuetaan pääasiallisesti paikallisesti mm. ruoka- ja tavaralahjoituksilla. Tarhan yhteyshenkilönä toimii Salla Saharla (salla@rekkurescue.com).

Viljandi

Viljandin löytöeläintarha sijaitsee Viron keskiosassa, noin 160 km päässä Tallinnasta. Rekku Rescue tukee tarhaa pääasiallisesti paikallisesti mm. ruoka- ja tavaralahjoituksin. Viljandin tarhan yhteyshenkilönä toimii Salla Saharla (salla@rekkurescue.com).