Pekko (nyk. Väiski)

06/2013 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Vantaa (sijaiskodissa)

Vili ja Väiski ovat sympaattinen kissakaksikko. Tasapainona leikkisälle Vilille, ottaa Väiski elämän rennosti, huushollin puuhia tarkkaillen, silityksiä vastaanottaen ja lekotellen.

17.3.2020

Väiski on kuusivuotias sosiaalinen, rauhallinen ja ihmisläheinen kissa. Väiski kehrää kun ihminen lähestyy sitä ja antaa silitellä itseään. Edellisessä kodissaan Väiski on tullut syliin rapsutettavaksi, mutta lyhyen sijaiskodissa olon aikana ei sitä ole vielä uskaltautunut tekemään. Väiski on luonteeltaan rauhallinen ja tykkää seurailla ihmisten ja kollikaverinsa Vilin puuhia sekä kulkea ihmisen perässä. Letkeästä asenteestaan huolimatta Väiskistä löytyy vastusta energisemmälle Vilille kissojen alkaessa välillä leikillisesti painimaan. Aamuyöllä Vili ja Väiski saattavat kissamaisesti intoutua leikkimään, joten yöksi kannattaa jättää näkyville vain turvallisia (sekä mahdollisesti vain hiljaisia) leluja, joilla kissat voivat leikkiä ilman valvontaa.

Väiskin ruokavalioon tulee kiinnittää huomiota, sillä edellisessä kodissa huomattiin tiettyjen ruoka-aineiden aiheuttavan sille ihottumaa. Ruoka on päivän sana Väiskin kanssa muutenkin, sillä poika rakastaa syömistä. Väiski on taitava avaamaan ovia sekä pitää tämän taidon harjoittamisesta kovasti. Sijaiskodissakin huomattiin pian lapsilukon tarpeellisuus jätekaapin ovessa. Niinpä uudessa kodissa tulee huomioida tämä Väiskin erityistaito ja varmistaa, että kissat pysyvät turvallisesti sisätiloissa.

Edellisessä kodissaan Vili ja Väiski pääsivät päivittäin nauttimaan lasitetulla parvekkeella oleskelusta ja siitä tulikin yksi poikien lempipuuhista. Koska pojat ovat tottuneet viettämään kesää (ja vähän talveakin) parvekkeella ulkomaailmaa tutkaillen, olisi ihanteellista, jos myös uudessa kodissa olisi tällainen mahdollisuus. Vaihtoehtoisesti pojat nauttisivat varmasti paljon myös turvallisesta ulkotarhasta. Pojat ovat tottuneita autossa matkustajia ja parin tunnin mökkimatkat ovat taittuneet rennosti pääosin nukkuen.

Väiski on asunut yhdessä vuotta vanhemman Vilin kanssa lähes koko elämänsä ja pojat etsivätkin nyt loppuelämän kotia yhdessä. Edellisessä kodissa pojat ovat kovasti leikkineet keskenään ja osoittaneet kiintymystään esimerkiksi pesemällä toisiaan. Muutto sijaiskotiin oli pojille kuitenkin niin jännitttävä juttu, että hetkeksi myös vanha kaveri tuntui vieraalta. Alkujännityksen jälkeen yhteiselo on kuitenkin sijaiskodissakin alkanut sujua oikein mukavasti. Uuden kodin on kuitenkin hyvä varautua siihen, että paikanvaihdos voi taas hämmentää poikia, jolloin he tarvitsevat ihmisten tukea kotiutumiseen ja toistensa ”uudelleen löytämiseen”.

***

8.9.2013 Pekko sai kodin Helsingistä Vilin kaverina!

***

2.9.2013 Pekko on käynyt eilen leikkauksessa ja voi oikein hyvin!

22.8.2013 Leikattu urospentu, noin 11 vkoa (22.8.2013). Kotihoidossa Vantaalla. Pekko, Siru, Selina ja Hukka ovat tulleet Rekkujen hoitoon paljon mediahuomiota saaneesta ”kissojen kauhutalosta” Kankaanpäästä heinäkuun alussa.

Pekko, niin pieni, mutta niin rohkea. Pekko rakastaa ihmisiä ja Pekon lempipaikka onkin kyykyssä olevan ihmisen selässä tai olkapäällä, jonne kiivetään hyvinkin nopeasti ja ketterästi lahjetta ja paitaa pitkin. Yönsäkin Pekko tykkää viettää olkapään päällä nukkumassa. Kun ihminen huomioi Pekkoa, se aloittaa kehräämisen, josta ei tule loppua. Pekko on myös hyvin leikkisä, ja leikkii mielellään muiden pentujen kanssa, vaikka joskus leikit voivat olla aika rajuja. Hiirilelut ja ihmisten kaulakorut ovat Pekon mielestä kivoja leluja.

Pekko voisi muuttaa kaverinsa Sirun tai Hukan kanssa samaan kotiin. Joka tapauksessa Pekko tarvitsee leikkikaverin, joka jaksaa sen kanssa painia.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 130 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru.fi-palveluun.

Tiedustelut

Emmi / 0503071740

Soittoajat: Maanantaisin klo 20-21

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella. Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Pekko (nyk. Väiski)

Olen lukenut Rekku Rescue ry:n ohjeet kissan adoptioon: Kissan Adoptio

Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.


Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.


Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.