Pyllerö

09/2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

24.3.2023 Pyllerö lensi sateenkaarisillalle äkillisen vakavan sairastumisen vuoksi.

Olen avaruuksien kissa,
olen kissa ihmeellinen.
Olen unien, tähtien kissa,
tulin takaa pilvien.
Minä rakensin teille talon,
jossa paljon rakastetaan.
Nyt takaisin lähden mutta palaan
uniinne toisinaan.

-Kaarina Helakisa-

7.10.2022 Pyllerö ja Junis muuttivat yhdessä omaan kotiin.

Rapsutuksia rakastava noin 3-4 vuotias Pyllerö-poika etsii kotia yhdessä kaverinsa Juniksen kanssa.

6.8.2022

Pyllerön kesä on kulunut parvekkeella torkkuen ja kärpäsiä jahdaten. Helteiden aikaan Pyllerö oppi uuden leikin, jossa vesisaavista ongitaan herkkupaloja käpälällä. Kaikista mieluiten Pyllerö leikkii Juniksen kanssa painien, minkä lisäksi sulka- ja onkilelut ovat sen mieleen.

Pyllerö on kova poika juttelemaan – hän saattaa naukuen ilmoittaa olevansa rapsutuksia vailla tai kaipaavansa seuraa. Pylleröstä lähtee erityisen paljon ääntä ruoka-aikana, sillä ruokailut ovat molempien kissojen mielestä päivän kohokohtia.

Nyt kun Pyllerön suu on hoidettu kuntoon ja ujous on kaikonnut, on ruokakin alkanut maistua entistä paremmin. Pyllerö onkin saanut mukavasti lisää painoa viime kuukausina ja samalla kissan turkki on tuuhentunut. Pylleröllä on nykyisin oikein komeat kolliposket sekä villahousut varvaskarvatupsujen lisäksi.

12.5.2022

Komea kollipoika Pyllerö vietti sijaiskodissaan ensimmäiset kuukaudet piileskellen ja ihmiskontaktia välttäen. Pyllerön opittua luottamaan kotihoitajiinsa siitä onkin kuoriutunut oikein seurallinen hurmuri. Pyllerö on kova puskemaan ja kehräämään. Se nauttii rapsutuksista, muttei juurikaan halua olla sylissä, vaikka mielellään hakeutuukin ihmisen seuraan.

Pyllerö on vasta hiljattain uskaltautunut leikkimään kotihoitajien leikittämänä, ja kaikista mieluiten se leikkii onkileluilla. Pylleröllä on hyvä ruokahalu ja tähän saakka kaikki ruoka on maistunut raakaruoka mukaan lukien. Pyllerön käsittely vaatii edelleen jonkin verran harjoittelua sekä varmoja otteita käsittelijältä. Lääkitseminen sekä harjaaminen sujuvat hyvin, mutta kynsienleikkuusta Pyllerö ei pidä.

Pylleröltä on jouduttu poistamaan katkenneita ja syöpyneitä hampaita. On todennäköistä, että Pyllerö kantaa Juniksen tavoin kalikivirusta, jonka johdosta säännölliset hammastarkastukset ovat tärkeitä. Pylleröltä todennäköisesti joudutaan myös jatkossa poistamaan hampaita, mutta hampaattomuudesta ei ole kissalle haittaa, vaan päinvastoin kivuttomalla suulla on kivempi nauttia elämästä.

Pyllerö on tottunut muihin kissoihin ja se etsiikin kotia yhdessä kaverinsa Juniksen kanssa. Kalikiviruksen vuoksi emme suosittele kissoja virusta kantamattomien kissojen kavereiksi. Pylleröllä on innostuessaan taipumusta näykkimiseen, minkä vuoksi se ei välttämättä sovellu perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Tämä kaksikko on hellyttävä parivaljakko ja tuo johonkin perheeseen vielä paljon iloa.

Summary in English

Pyllerö is a sweet 3-4 years old male cat, who is looking for a home with his friend Junis.

12.5.2022

This handsome boy spent his first months in the foster care home hiding and avoiding people. But after he learnt to trust his humans, he has turned into a sociable charmer. Pyllerö likes headbutting and purring and loves attention, but does not really like spending time in his human´s lap.

He likes playing with feathertoys and loves his food. Pyllerö´s new home needs to practise clipping his nails, but medicating and brushing are fine.

Pyllerö most likely has calicivirus, like his friend Junis, and several teeth have been removed because of that. Therefore regular tooth check-ups are important and it is likely that more teeth need to be removed in the future. This does not, however, harm Pyllerö in any way, it is much better to live a life without pain.

Pyllerö is looking for a home with his friend Junis. Because of calicivirus we do not recommend them to share a home with cats without the virus. Pyllerö might nibble a bit when he gets excited, which is why he is not a good choice for a family with small children. He does not want to hurt anybody though, he is just a bit unaware of what to do.

These two cats make a lovely pair and they will make someone very happy.