Junis

01/2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

10.11.2023 Junis muutti omaan kotiin perheen ainoaksi kissaksi

Kotikuulumisia:

” Junis on todella reipas kissa, joka jo ensimmäisenä iltana tutki kaikki paikat, leikki, söi, käytti laatikkoa ja tuli leipomaan syliin. Hän on hyvin ruokamotivoitunut ja leikkisä pikku tyyppi, joka komentelee meitä molempia pienellä naukumisellaan. Yönsä hän nukkuu sängyssä meidän välissä. Mitään merkkejä kalikiviruksen uusiutumisesta ei ole, eikä Junis vaikuta mitenkään päin stressaantuneelta, vaikka olimme siihen tottakai varautuneet. Vaikuttaa siis siltä, että tämä maailman paras kissa viihtyy meillä hienosti! ”

***

Aktiivinen ja leikkisä Junis on noin 3-vuotias kodinvaihtaja, joka rakastaa läheisyyttä ja rapsutuksia.

12.10.2023

Ihana töpöhäntä Junis odottaa edelleen kärsivällisesti ja reippaana loppuelämän kodin löytymistä. Junis viihtyy sitä odotellessa parhaiten syliin käpertyneenä. Hän on täydellinen unikaveri, joka tulee jakamaan pusujaan aamulla heti herätyksen soitua. Junis on toki myös edelleen aktiivinen ja nauttii leikkimisestä.

3.7.2023

Junis palautui yhdistykselle itsestään riippumattomista syistä toukokuun puolivälissä, aiemman kissakaverin siirryttyä vihreämmille niityille. Heti alkuun Junis oli hyvin utelias ja läheisyyden hakuinen. Innostuessaan Juniksella on taipumusta pieneen näykkimiseen sekä rapsutusten että leikkien lomassa ja tästä syystä pienlapsiperheet eivät välttämättä ole sopiva yhdistelmä Junikselle. Junis on joutunut vaihtamaan perhettä jo useampaan otteeseen, joten tulevan perheen olisi hyvin tärkeää olla kissan loppuelämän koti. Junis lähtisi uuteen kotiin pääasiallisesti ainoana kissana, kotiin jolla on hänelle paljon aikaa. Kalikiviruksen vuoksi emme suosittele Junista virusta kantamattomien kissojen kavereiksi. Lisäksi Juniksella on taipumusta pomotella muita kissoja, joten mahdollisen uuden kissakaverin tulisi olla rohkeaa tyyppiä.

Junis leikkii paljon itsekseen, mutta sitäkin enemmän hän nauttii leikitettävänä olemisesta. Tässä kissassa riittää virtaa, joten tulevassa kodissa olisi hyvä aktivoida Junista muun muassa leikin sekä älypelien avulla. Kesän aikana Junis on viihtynyt erityisesti ikkunalaudoilla. Parveke olisi varmasti iso plussa loppuelämän kodissa. Tämä utelias neiti haluaa olla mukana kaikessa puuhastelussa, ja herkkujen toivossa etenkin keittiöhommat ovat hänen mieleen. Junis on hyvin rohkea mutta jokseenkin hiljainen neiti. Etätyöpäivät ovat hänen ehdottomat lempparinsa. Yöllä junis haluaisi ehdottomasti nukkua ihmisen lähellä, tai vähintäänkin näköetäisyydellä.

Junis on tottunut käsittelyyn ja sijaiskodissa etenkin lääkitseminen on tullut tutuksi. Junis kantaa kissoilla yleistä kalikivirusta, minkä vuoksi häneltä on jouduttu poistamaan useita hampaita. Uuden kodin tuleekin varautua säännöllisiin hammastarkastuksiin, koska on mahdollista, että hampaita joudutaan jatkossa poistamaan lisää. Juniksella on lisäksi taipumusta idiopaattiseen kystiittiin, jonka oireilua voidaan ennaltaehkäistä stressittömällä elämäntyylillä. Luethan myös Juniksen aiemmat kuvaukset alta.

***

7.10.2022 Junis ja Pyllerö muuttivat yhdessä omaan kotiin.

6.8.2022

Kesän aikana Junis on viihtynyt parvekkeella auringossa loikoillen. Tämä utelias neiti haluaa olla mukana kaikessa puuhastelussa, ja herkkujen toivossa etenkin keittiöhommat ovat sen mieleen. Junis onkin innokas jätteiden lajittelija sekä tiskien esipesijä.

Laserlelusta on tullut Juniksen uusi suosikki, minkä parissa hän jaksaisi leikkiä tuntikausia. Junis ryntää paikalle kuullessaan laserlelun painikkeen, joten neiti saattaisi olla hyvä kandidaatti naksutinkoulutukselle.

Tässä kissassa riittää virtaa, joten tulevassa kodissa olisi hyvä aktivoida Junista muun muassa leikin sekä älypelien avulla. Riehakkaan leikin vastapainona Junis nauttii myös silityksistä ja hakeutuukin päivittäin kotihoitajan syliin rapsuteltavaksi. Junis tykkää myös nukkua ihmisen lähellä.

12.5.2022

Ihmisrakas Junis pitää silityksistä ja rapsutuksista, ja se saattaakin hakeutua syliin rapsutusten toivossa. Innostuessaan Juniksella on taipumusta pieneen näykkimiseen sekä rapsutusten että leikkien lomassa ja tästä syystä ei uudessa kodissa tulisi olla pieniä lapsia. Junis leikkii paljon itsekseen, mutta sitäkin enemmän se nauttii leikitettävänä olemisesta. Mieluisia leluja ovat laser- sekä onkilelut. Myös pallot ovat sen mieleen ja välillä se kuljetteleekin niitä suussaan.

Junis on tottunut käsittelyyn ja sijaiskodissa etenkin lääkitseminen on tullut tutuksi. Junis kantaa kissoilla yleistä kalikivirusta, minkä vuoksi siltä on jouduttu poistamaan useita hampaita. Uuden kodin tuleekin varautua säännöllisiin hammastarkastuksiin, koska on mahdollista, että hampaita joudutaan jatkossa poistamaan lisää. Kissat kuitenkin pärjäävät hyvin ilman hampaita, joten niiden poistamisesta ei Junikselle muodostu mitään ongelmaa. Päinvastoin, kun suu ja hampaat pidetään kunnossa, saa Junis elää hyvää ja kivutonta elämää kalikiviruksesta huolimatta. Pentuna tapahtuneen onnettomuuden vuoksi suurin osa Juniksen hännästä on amputoitu söpöksi töpöhännäksi, mutta tämäkään ei tytön menoa haittaa.

Seurallisen luonteensa vuoksi Junis voisi sopia kotiin, jossa viihdytään paljon kotosalla eli etsimme kotia, jossa ei tarvitse olla pitkiä aikoja yksin. Junis etsii kotia yhdessä kaverinsa Pyllerön kanssa. Junis on tottunut elämään useamman kissan laumassa, mutta kalikiviruksen vuoksi emme suosittele Junista ja Pylleröä virusta kantamattomien kissojen kavereiksi.

Tässä on mahtava kisupari, joista tuleva koti tulee saamaan paljon iloa ja hellyydenosoituksia.