Junis

01/2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

10.11.2023 Junis muutti omaan kotiin perheen ainoaksi kissaksi

Kotikuulumisia:

” Junis on todella reipas kissa, joka jo ensimmäisenä iltana tutki kaikki paikat, leikki, söi, käytti laatikkoa ja tuli leipomaan syliin. Hän on hyvin ruokamotivoitunut ja leikkisä pikku tyyppi, joka komentelee meitä molempia pienellä naukumisellaan. Yönsä hän nukkuu sängyssä meidän välissä. Mitään merkkejä kalikiviruksen uusiutumisesta ei ole, eikä Junis vaikuta mitenkään päin stressaantuneelta, vaikka olimme siihen tottakai varautuneet. Vaikuttaa siis siltä, että tämä maailman paras kissa viihtyy meillä hienosti! ”

***

Aktiivinen ja leikkisä Junis on noin 3-vuotias kodinvaihtaja, joka rakastaa läheisyyttä ja rapsutuksia.

12.10.2023

Ihana töpöhäntä Junis odottaa edelleen kärsivällisesti ja reippaana loppuelämän kodin löytymistä. Junis viihtyy sitä odotellessa parhaiten syliin käpertyneenä. Hän on täydellinen unikaveri, joka tulee jakamaan pusujaan aamulla heti herätyksen soitua. Junis on toki myös edelleen aktiivinen ja nauttii leikkimisestä.

3.7.2023

Junis palautui yhdistykselle itsestään riippumattomista syistä toukokuun puolivälissä, aiemman kissakaverin siirryttyä vihreämmille niityille. Heti alkuun Junis oli hyvin utelias ja läheisyyden hakuinen. Innostuessaan Juniksella on taipumusta pieneen näykkimiseen sekä rapsutusten että leikkien lomassa ja tästä syystä pienlapsiperheet eivät välttämättä ole sopiva yhdistelmä Junikselle. Junis on joutunut vaihtamaan perhettä jo useampaan otteeseen, joten tulevan perheen olisi hyvin tärkeää olla kissan loppuelämän koti. Junis lähtisi uuteen kotiin pääasiallisesti ainoana kissana, kotiin jolla on hänelle paljon aikaa. Kalikiviruksen vuoksi emme suosittele Junista virusta kantamattomien kissojen kavereiksi. Lisäksi Juniksella on taipumusta pomotella muita kissoja, joten mahdollisen uuden kissakaverin tulisi olla rohkeaa tyyppiä.

Junis leikkii paljon itsekseen, mutta sitäkin enemmän hän nauttii leikitettävänä olemisesta. Tässä kissassa riittää virtaa, joten tulevassa kodissa olisi hyvä aktivoida Junista muun muassa leikin sekä älypelien avulla. Kesän aikana Junis on viihtynyt erityisesti ikkunalaudoilla. Parveke olisi varmasti iso plussa loppuelämän kodissa. Tämä utelias neiti haluaa olla mukana kaikessa puuhastelussa, ja herkkujen toivossa etenkin keittiöhommat ovat hänen mieleen. Junis on hyvin rohkea mutta jokseenkin hiljainen neiti. Etätyöpäivät ovat hänen ehdottomat lempparinsa. Yöllä junis haluaisi ehdottomasti nukkua ihmisen lähellä, tai vähintäänkin näköetäisyydellä.

Junis on tottunut käsittelyyn ja sijaiskodissa etenkin lääkitseminen on tullut tutuksi. Junis kantaa kissoilla yleistä kalikivirusta, minkä vuoksi häneltä on jouduttu poistamaan useita hampaita. Uuden kodin tuleekin varautua säännöllisiin hammastarkastuksiin, koska on mahdollista, että hampaita joudutaan jatkossa poistamaan lisää. Juniksella on lisäksi taipumusta idiopaattiseen kystiittiin, jonka oireilua voidaan ennaltaehkäistä stressittömällä elämäntyylillä. Luethan myös Juniksen aiemmat kuvaukset alta.

***

7.10.2022 Junis ja Pyllerö muuttivat yhdessä omaan kotiin.

6.8.2022

Kesän aikana Junis on viihtynyt parvekkeella auringossa loikoillen. Tämä utelias neiti haluaa olla mukana kaikessa puuhastelussa, ja herkkujen toivossa etenkin keittiöhommat ovat sen mieleen. Junis onkin innokas jätteiden lajittelija sekä tiskien esipesijä.

Laserlelusta on tullut Juniksen uusi suosikki, minkä parissa hän jaksaisi leikkiä tuntikausia. Junis ryntää paikalle kuullessaan laserlelun painikkeen, joten neiti saattaisi olla hyvä kandidaatti naksutinkoulutukselle.

Tässä kissassa riittää virtaa, joten tulevassa kodissa olisi hyvä aktivoida Junista muun muassa leikin sekä älypelien avulla. Riehakkaan leikin vastapainona Junis nauttii myös silityksistä ja hakeutuukin päivittäin kotihoitajan syliin rapsuteltavaksi. Junis tykkää myös nukkua ihmisen lähellä.

12.5.2022

Ihmisrakas Junis pitää silityksistä ja rapsutuksista, ja se saattaakin hakeutua syliin rapsutusten toivossa. Innostuessaan Juniksella on taipumusta pieneen näykkimiseen sekä rapsutusten että leikkien lomassa ja tästä syystä ei uudessa kodissa tulisi olla pieniä lapsia. Junis leikkii paljon itsekseen, mutta sitäkin enemmän se nauttii leikitettävänä olemisesta. Mieluisia leluja ovat laser- sekä onkilelut. Myös pallot ovat sen mieleen ja välillä se kuljetteleekin niitä suussaan.

Junis on tottunut käsittelyyn ja sijaiskodissa etenkin lääkitseminen on tullut tutuksi. Junis kantaa kissoilla yleistä kalikivirusta, minkä vuoksi siltä on jouduttu poistamaan useita hampaita. Uuden kodin tuleekin varautua säännöllisiin hammastarkastuksiin, koska on mahdollista, että hampaita joudutaan jatkossa poistamaan lisää. Kissat kuitenkin pärjäävät hyvin ilman hampaita, joten niiden poistamisesta ei Junikselle muodostu mitään ongelmaa. Päinvastoin, kun suu ja hampaat pidetään kunnossa, saa Junis elää hyvää ja kivutonta elämää kalikiviruksesta huolimatta. Pentuna tapahtuneen onnettomuuden vuoksi suurin osa Juniksen hännästä on amputoitu söpöksi töpöhännäksi, mutta tämäkään ei tytön menoa haittaa.

Seurallisen luonteensa vuoksi Junis voisi sopia kotiin, jossa viihdytään paljon kotosalla eli etsimme kotia, jossa ei tarvitse olla pitkiä aikoja yksin. Junis etsii kotia yhdessä kaverinsa Pyllerön kanssa. Junis on tottunut elämään useamman kissan laumassa, mutta kalikiviruksen vuoksi emme suosittele Junista ja Pylleröä virusta kantamattomien kissojen kavereiksi.

Tässä on mahtava kisupari, joista tuleva koti tulee saamaan paljon iloa ja hellyydenosoituksia.

 

Summary in English

Junis is a playful female cat looking for a forever home.

3.7.2023

Junis returned to the association in May 2023, after her cat friend passed away. She is now looking for a new home, preferably as an only cat. She is very social and active, so the ideal home would have a lot of time to play and cuddle with her.

***

12.5.2022

She loves people and cuddles and might find herself in a human´s lap asking for attention. When she gets excited, she might gently bite a bit and that is why her new home should not have small children. She loves playing, by herself and with her humans, with laser- and feathertoys and also with balls.

Junis is used to being medicated, because she has calicivirus, which is why quite a few teeth have been removed. Her new home should be prepared to regular tooth check-ups, because it is possible that more teeth will get removed in the future. Cats do, however, fine without their teeth, so this does not cause her any harm after the operations. We kindly ask the possible new home to find out more about the feline calicivirus and we can discuss this in more detail during the possible interview. Junis also has her tail amputated due to an accident she had when she was a kitten, but this neither causes her any harm.

Because Junis is so sociable, we are looking for a home where she does not have to be alone for long period of times. She is looking for a home together with her friend Pyllerö. We do not recommend Junis and Pyllerö to a home where there already are other cats, who do not carry the calicivirus.

These two lovely cats will give their new home a lot of joy and affection.