Peppi

08/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

20.2.2022 Peppi ja Hurma muuttivat tassu tassussa yhteiseen ikiomaan kotiinsa.

***

Peppi on utelias ja leikkisä kissaneiti, joka tervehtii luottoihmisiä häntä pystyssä, karheasti ja kuuluvasti kehräten, mutta menee vielä piiloon vieraiden ihmisten tullessa. Peppi ja siskonsa Hurma ovat bestiksiä ja neidit mielellään jatkaisivat matkaansa rinnakkain.

25.1.2022

Peppi on syntynyt ja kasvanut elämänsä ensimmäiset kuukaudet hyljätyssä piharakennuksessa elelevässä kissapopulaatiossa, mistä Liiterikissapesueen seitsemän pentua loukutettiin ja tuotiin Rekku Rescuen sijaiskotiin. Aluksi kaikki pennut olivat arkoja ja ihmisiin tottumattomia. Nykyään Peppi nauttii raisuista kiipeily- ja juoksuleikeistä pentueen muiden kissojen kanssa ja vahtii ikkunasta pihan tapahtumia. Pikkukissa hakeutuu uteliaana seuraamaan ihmisten puuhia, ja rohkaistuu välillä nauttimaan luottoihmisten silityksistäkin.

Tullessaan sijaiskotiin Peppi ja sen sisarukset olivat aliravittuja ja kärsivät loisista. Usealla heistä oli silmätulehdusta ja hengitystieinfektiota, joihin he saivat asianmukaista lääkinnällistä hoitoa. Peppi oli pesueen terveimpiä ja kärsi lähinnä vain korvapunkeista, suolistoloisista ja satunnaisesta yskästä, jota Pepillä esiintyy ajoittain edelleen. Hengitystieoireilun taustalla on todennäköisesti kissoilla tavattoman yleinen herpes, joka saattaa ajoittain, tyypillisesti stressin laukaisemana, vahvistua. Näin ollen uuden kodin tulisi pyrkiä minimoimaan stressiä aiheuttavat tilanteet arjessa ja toisaalta varautua jonkinasteisiin flunssa- ja hengitystieoireisiin muuton yhteydessä.

Peppi viettää mielellään aikaa rohkeamman siskonsa Hurman kanssa, joten tytöt etsivät yhteistä kotia. Vaikka kaksikko on edennyt kotikissakoulussa hyvin, tarvitsevat he silti vielä paljon kärsivällistä sosiaalistamista, joten uudella kodilla tulisi ehdottomasti olla aikaisempaa kokemusta aroista kissoista. Peppi ja Hurma eivät sovi pikkulapsiperheeseen tai perheeseen, johon on suunnitteilla perheen lisäystä. Tytöt pelkäävät koira, joten eivät sovellu myöskään koiralliseen kotiin.

Summary in English

Peppi is a young female cat who was rescued from a large cat population in Octoder 2021. At first Peppi and her siblings were all very timid and not used to humans. They also had flu-symptoms and respiratory infections, which are very common among cats from large populations. It is very likely, that Peppi carries the feline herpes virus, that can at times worsen, mostly when triggered by stress.

Peppi enjoys playing with her siblings and has recently started spending more time around her foster carers, sometimes even letting herself be petted. Peppi is best friends with her sister Hurma, so the girls are looking for a home together. They are not suitable for a home with small children and their new owner should have previous experience with timid, unsocialized cats.