Peppi

08/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

20.2.2022 Peppi ja Hurma muuttivat tassu tassussa yhteiseen ikiomaan kotiinsa.

***

Peppi on utelias ja leikkisä kissaneiti, joka tervehtii luottoihmisiä häntä pystyssä, karheasti ja kuuluvasti kehräten, mutta menee vielä piiloon vieraiden ihmisten tullessa. Peppi ja siskonsa Hurma ovat bestiksiä ja neidit mielellään jatkaisivat matkaansa rinnakkain.

25.1.2022

Peppi on syntynyt ja kasvanut elämänsä ensimmäiset kuukaudet hyljätyssä piharakennuksessa elelevässä kissapopulaatiossa, mistä Liiterikissapesueen seitsemän pentua loukutettiin ja tuotiin Rekku Rescuen sijaiskotiin. Aluksi kaikki pennut olivat arkoja ja ihmisiin tottumattomia. Nykyään Peppi nauttii raisuista kiipeily- ja juoksuleikeistä pentueen muiden kissojen kanssa ja vahtii ikkunasta pihan tapahtumia. Pikkukissa hakeutuu uteliaana seuraamaan ihmisten puuhia, ja rohkaistuu välillä nauttimaan luottoihmisten silityksistäkin.

Tullessaan sijaiskotiin Peppi ja sen sisarukset olivat aliravittuja ja kärsivät loisista. Usealla heistä oli silmätulehdusta ja hengitystieinfektiota, joihin he saivat asianmukaista lääkinnällistä hoitoa. Peppi oli pesueen terveimpiä ja kärsi lähinnä vain korvapunkeista, suolistoloisista ja satunnaisesta yskästä, jota Pepillä esiintyy ajoittain edelleen. Hengitystieoireilun taustalla on todennäköisesti kissoilla tavattoman yleinen herpes, joka saattaa ajoittain, tyypillisesti stressin laukaisemana, vahvistua. Näin ollen uuden kodin tulisi pyrkiä minimoimaan stressiä aiheuttavat tilanteet arjessa ja toisaalta varautua jonkinasteisiin flunssa- ja hengitystieoireisiin muuton yhteydessä.

Peppi viettää mielellään aikaa rohkeamman siskonsa Hurman kanssa, joten tytöt etsivät yhteistä kotia. Vaikka kaksikko on edennyt kotikissakoulussa hyvin, tarvitsevat he silti vielä paljon kärsivällistä sosiaalistamista, joten uudella kodilla tulisi ehdottomasti olla aikaisempaa kokemusta aroista kissoista. Peppi ja Hurma eivät sovi pikkulapsiperheeseen tai perheeseen, johon on suunnitteilla perheen lisäystä. Tytöt pelkäävät koira, joten eivät sovellu myöskään koiralliseen kotiin.