Hurma

08/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

20.2.2022 Hurma ja Peppi muuttivat tassu tassussa yhteiseen ikiomaan kotiinsa.

***

Hurma on hellyydenkipeä ja leikkisä nuori kissa, joka alun arkuuden jälkeen tempautuu leikkimään myös vieraiden ihmistenkin kanssa. Hurma ja siskonsa Peppi ovat kuin paita ja peppu, joten neitien matka jatkuu tästä eteenpäinkin yhdessä.

25.1.2022

Hurma on syntynyt ja kasvanut elämänsä ensimmäiset kuukaudet hyljätyssä piharakennuksessa elelevässä kissapopulaatiossa, mistä Liiterikissapesueen seitsemän pentua loukutettiin ja tuotiin Rekku Rescuen hoitoon. Aluksi kaikki pennut olivat arkoja ja ihmisiin tottumattomia. Nykyään Hurma nauttii raisuista kiipeily- ja juoksuleikeistä pentueen muiden kissojen kanssa ja vahtii ikkunasta pihan tapahtumia. Pikkukissa rauhoittuu mielellään iltaisin syliin nokosille tassut pystyssä.

Tullessaan sijaiskotiin Liiterikissoiksi ristitty pesue oli aliravittu ja kärsi loisista. Hurmallakin oli korvapunkkien ja sisäloisten lisäksi silmätulehdusta ja hengitystieinfektiota, joihin sai asianmukaista lääkinnällistä hoitoa. Pentuvaiheen sairastamisten vuoksi Hurmalla on edelleen satunnaisesti yskää. Hengitystieoireilun taustalla on todennäköisesti kissoilla tavattoman yleinen herpes, joka voi stressitilanteissa, kuten kodinvaihdossa, hetkellisesti vahvistua.

Hurma viettää aikaa mielellään aremman siskonsa Pepin kanssa kanssa, joten neidit sijoitetaan samaan kotiin. Vaikka kaksikko on edennyt kotikissakoulussa hyvin, tarvitsevat he silti vielä paljon kärsivällistä sosiaalistamista, joten uudella kodilla tulisi ehdottomasti olla aikaisempaa kokemusta aroista kissoista. Peppi ja Hurma eivät sovi pikkulapsiperheeseen tai perheeseen, johon on suunnitteilla perheenlisäystä. Tytöt pelkäävät koira, joten eivät sovellu myöskään koiralliseen kotiin.