Blogi

20.2.2015

Kuukauden tähdet Juti ja Niro

Juti ja Niro pääsivät Rekku Rescuen kuukausittain vaihtuviksi tähtieläimiksi. Yleensä kuukauden tähdiksi valitaan yksi kissa ja yksi koira, mutta koska Juti ja Niro etsivät yhteistä kotia, he ovat molemmat tähtiä. Ja kotihoitajan mielestä tietenkin kirjaimellisesti, ovat nämä sen verran ihania tyyppejä!

Elämä koirien kanssa on alkanut sujua päivä päivältä paremmin ja niistä luopuminen tulee varmasti olemaan raskasta. Isännän kanssa olemme kuitenkin puhuneet tiukasti, että hoitokoirat eivät meille voi jäädä. Lenkillä käymiseen olemme saaneet paljon hyviä vinkkejä ja ohjeita jälleen koiravaraaja Paulalta. Juti oli mukana Tuulosessa ystävänpäivämätsäreissä ihan yleisönä ja katselemassa ihmisvilinää. Sen jälkeen onkin tytössä tapahtunut huomattava muutos remmikäyttäytymisen suhteen ja luottamus siihen omaan ihmiseen on syntynyt.

Tässä on ehditty koirien kanssa hyvinkin tutustua myös jo hoitotoimenpiteisiin, kuten kynsien leikkaamiseen ja madotukseen. Matolääke on näin kissojen lääkitsemisen jälkeen helppo nakki, kuinka uskomattoman kiltisti ja kiitollisina koirat ottavat vastaan kaikki tarjottavat herkkupalat! Nams! Juti on hyvin perso nameille. Toki ne Nirollekkin kelpaavat.

Anna nami!

Välillä tosin Niron syöminen oli hieman oikukasta eikä siihen löytynyt oikein kunnollista loogista syytä. Mahdollinen syy sitten löytyi kurkkaamalla koiran suuhun. Siellä heilui yksi hammas, josta aika pitkälti myös hammaskaula oli näkyvissä. Se on arka paikka, myös selvää ientulehdusta oli nähtävissä ja niinpä matka kävikin sitten eläinlääkärin pakeille. Niro sai antibioottia tulehdukseen ja ajan hampaanpoistoon. Kuvat jätin laittamatta esille suoraan herkimpien vuoksi, koska niissä näkyy hieman verta ja hampaan paikalle jäänyt reikä. Pääset kuitenkin katsomaan kuvia tästä linkistä. Hampaat ovat nyt Niron ikäiselle herralle loistavassa kunnossa eikä yhden hampaan puuttuminen menoa haittaa. Helpotus oli suuri myös kotihoitajalle, kun kaikki meni hyvin. Toimenpidettä en oikein itsekään pystynyt seuraamaan, muutaman kuvan verran vain. Onneksi selvittiin pienellä operaatiolla.

 

Loppukevennyt: Niroa ei ikä paina!
Terveisin,
Miracle