Kissan adoptio

Pohdi ennen adoptiota

 

Eläimen terveys

Kissojen ylempien hengitysteiden infektiot ovat erittäin tavallisia. Rekku Rescue rokottaa kissat kissaflunssia (herpes ja calici) sekä kissaruttoa vastaan. Aikuiset kissat ovat FeLV- ja FIV-testattuja; alle 6 kk:n ikäiselle pennulle testiä ei voida tehdä emolta saatujen vasta-aineiden takia.

Rokotukset eivät kuitenkaan anna 100 % suojaa esimerkiksi kissaflunssia vastaan, ja joskus kissat saattavat olla oireettomia kantajia. Tauti voi puhjeta uudelleen stressin seurauksena, kuten matkan aikana tai uuden kissan tullessa talouteen. Kissaflunssat ovat tavallisia löytöeläinpaikoissa ja suurissa kissapopulaatioissa. Onkin tärkeää, että omat kissasi ovat rokotettuja uuden kissan tullessa talouteen ja muistat jatkossakin rokottaa kissat säännöllisesti.

 

Rekku Rescuen kissojen hakemus- ja adoptioprosessin vaiheet

1. Hakemuslomake. Jokaisen kissan esittelysivulta löytyy linkki hakemuslomakkeeseen. Hakemuslomakkeet ovat kissakohtaisia, joten huomioi, että täytät lomakkeen juuri sen kissan sivulta, josta olet kiinnostunut.

Täytä lomake mahdollisimman kattavasti, rehellisesti ja huolellisesti. Tämä nopeuttaa hakemusten käsittelyä ja edesauttaa juuri sopivan kissan löytymistä kullekin kodille. Adoptioyhteyshenkilömme ovat                perehtyneitä kissojen ja kotien tarpeiden yhteensovittamiseen ja tavoitteemme on aina varmistaa harmoninen yhteiselo.

Hakemuksen lähettäminen ei johda automaattisesti kissan varaukseen eikä kotiehdokasta valita yksinomaan hakemusten saapumisjärjestyksen perusteella, vaan etsimme kullekin kissalle juuri sen tarpeisiin sopivan kodin.

2. Vastaussähköposti. Yhteyshenkilömme vastaavat kaikkiin hakemuksiin sähköpostitse noin viikon kuluessa hakemuksen saapumisesta. Odotathan rauhassa vastausta tämän ajan. Uusintakysely heti hakemuksen lähettämisen jälkeen ei nopeuta prosessia eikä lisää mahdollisuuttasi tulla valituksi kissan adoptiokodiksi.

Jos et viikon kuluttua hakemuksen lähettämisestä ole saanut vastausta, tarkistathan ensin roskapostikansiosi ennen uutta yhteydenottoa, ja laita sitten mahdollinen jatkokysely sähköpostitse kissan yhteyshenkilölle (sähköpostiosoite löytyy kissan esittelysivulta). Emme valitettavasti pysty vastamaan tekstiviesteihin tai sovitun soittoajan ulkopuolella tuleviin puheluihin.

3. Puhelinhaastattelu. Kissan yhteyshenkilö sopii sopivalta vaikuttavan kotiehdokkaan kanssa sähköpostitse ajan alustavalle puhelinhaastattelulle. Puhelun aikana käymme läpi vielä tarkemmin kissan tilannetta ja historiaa, sekä teemme yhdistyksen peruskyselyn, jolla kartoitetaan kissan soveltuvuutta tarjottuun kotiin vielä kattavammin. Haastatteluun ei tarvitse valmistautua, vaan tärkeintä on avoin ja rehellinen keskustelu. Haastattelun aikana kotiehdokkaalla on myös mahdollisuus kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä kissanhoitoon liittyen. 

4. Tutustumiskäynti. Haastattelun jälkeen harkitsemme molemmin puolin adoptioprosessin jatkamista. Jos kissa ja koti edelleen tuntuvat toisilleen sopivilta, saa kotiehdokas kissan yhteyshenkilöltä ohjeet tutustumiskäynnin sopimiseen. Tutustumiskäynti on vierailu kissan sijaiskotiin, ja sen tarkoituksena on varmistaa kaikille osapuolille mahdollisimman selkeä ja todenmukainen kuva sekä kissasta että sen mahdollisesta tulevasta kodista.

5.Harkinta-aika. Emme luovuta kissoja ikinä uusiin koteihin suoraan tutustumiskäynniltä. Vierailun jälkeen otamme yhdessä vielä harkinta-ajan yön yli. Kotiehdokkaana muistathan tässä kohtaa, että kyse on mahdollisesti jopa kahden vuosikymmenen sitoutumisesta toisen elollisen hyvän elämän mahdollistamiseen. Harkinta-aikana on siis tärkeää vielä käydä läpi, sopiiko juuri tämä kissa omaan elämään nyt ja tulevaisuudessa.

Kissan yhteyshenkilö odottaa kotiehdokkaalta sähköpostitse ilmoitusta adoptiopäätöksestä tutustumiskäyntiä seuraavana päivänä. Jos emme tässä kohtaa kuule kotiehdokkaasta enää mitään muutaman päivän sisällä, jatkamme kissan kodin etsintää toisaalta.

6. Kissan kotiuttaminen. Adoptiopäätöksen jälkeen tuleva kissan omistaja saa sähköpostitse ohjeet kulukorvauksen maksamiseen ja sähköisen luovutussopimuksen allekirjoittamiseen. Nämä tulee hoitaa ennen kissan muutosta sopimista.

Pääsääntöisesti toivomme uuden omistajan kotiuttavan kissan kahden viikon sisällä adoptiopäätöksestä yhdistyksen rajallisten resurssien vuoksi. Jos jostain syystä tämä aikataulu ei ole mahdollinen, tulee asiasta mainita adoptiohakemuksessa tai keskustella kissan yhteyshenkilön kanssa viimeistään prosessin aikana, ennen adoptiopäätöstä. Katsomme tapauskohtaisesti pystymmekö pitämään kissaa sijaiskodissa kotiehdokkaan toivoman ajan. Jos näin sovitaan, tehdään yli kahden viikon menevästä odotusajasta erillinen hoitosopimus sekä peritään pieni päiväkohtainen kulukorvaus kattamaan kissan ruoka- ja hiekkakustannukset.

7. Kotikuulumiset. Edellytämme kissan uudelta omistajalta kuulumisia kissan kotiutumisesta sähköpostitse kahden viikon sisällä kissan muutosta. Tämän jälkeen kissa siirretään uuden omistajan nimiin Siruhaku-palvelussa. Kissan yhteyshenkilöön saa toki olla yhteydessä jo tätä aiemmin, jos kotiutumisessa tulee ongelmia tai tulee muita kysymyksiä.