Reina

Lisätty sivulle: 2011-03-02

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Reina
26.3.2011: Reina sai kodin Heinävedeltä hevostilalta.

***

Narttupentu, noin 3kk

Reina on yksi 10 rottweiler-canario-mix-pennusta, jotka tulivat yhdistykselle kotia etsimään 27.2.2010. Pennut ovat syntynyt 27.12.2010 ja niiden emä on rodultaan rottweiler ja isä canario.

21.3.2011 Reina on nyt tasan 12 viikkoa ja 8,8 kiloa, tänään (21.3.2011) eläinlääkärillä punnittuna. Reina sai ensimmäiset rokotuksensa myös tänään. Terveystarkastuksessa todettiin, että Reina on katkaissut yhden maitohampaansa, joten se poistetaan ensi viikolla. Siihen kasvaa ihan normaalisti aikanaan pysyvä hammas. Reinalla on vain välillä vauhtia enemmän kuin koordinaatiokykyä ja hammas on saattanut kolahtaa leikin tiimellyksessä. Muuten Reina on terve tyttö eikä hammaskaan tunnu vaivaavan menoa.

Reina antaa hyvin käsitellä itseään, myös eläinlääkärillä suhtautui hyvin rauhallisesti toimenpiteisiin. Eläinlääkärillä yleisesti todettiin tytön olevan avoin ja reipas pentu. Reina on myös perusfiksu, se ei turhia hötkyile, muttei arastelekaan. Jos sitä joku uusi asia joskus hieman jännittääkin, säilyttää se hyvin toimintakykynsä.

Reinan kanssa on käyty pentuleikkitunnilla pari kertaa ja Reina leikkii hyvin kauniisti toisten pentujen kanssa, joskin mieluummin itse päällimmäisenä. Käynnistyy hieman hitaasti leikkeihin, mutta käynnistyy kuitenkin. Hoitokodissa Reinan paras leikkikaveri on seniori-ikäinen, pienikokoinen narttukoira, joskin Isojen koirienkin touhu kiinnostaa Reinaa kovasti.

Reina osaa istua ruokaa annettaessa ja tarjoaa ylipäätään istumista monessa tilanteessa pikemminkin kuin päin hyppimistä. Ruoka Reinalle myös maistuu hyvin. Sisäsiisti Reina ei vielä ole, mutta tämäkin suurelta osin johtuu siitä, että tilapäiskodissa ollaan arkipäivisin töissä.

Reina edelleen nukkuu yöt hyvin ja on muutenkin tasapainoisen oloinen pentu. Päivät se on joutunut suoraan tilapäiskotiin tultuaan viettämään yksin rajatussa 9 m2:n tilassa ilman koiraseuraa ja tuntuu sopeutuneen asiaan verraten hyvin. Viime kerroilla Reina ei enää ole protestoinut yksinjäämistään vinkumisella, eikä ole pitänyt meteliä kesken päivän kotona poiketessa, mutta saattaa olla, että uudessa kodissa Reina voi vinkua aluksi yksin jätettäessä. Se ei kuitenkaan vaikuta millään tavoin stressaantuneelta yksinolostaan.

Reina on kaiken kaikkiaan mainio, hyväpäinen, monen konkarin mielestä erittäin sopusuhtainen ja kaunis koiranalku, jolle toivottaisiin jo sitä omaa kotia. Koska Reinasta kasvaa todennäköisesti vartioiva koira, olisi sen hyvä jo pennusta tutustua omiin perheenjäseniin ja perheen eläimiin.

2.3.2011: Reina-tyttönen painaa nyt 9-viikoisena tasan 6 kiloa, ja vaikka sekä rottweiler- että presa-narttujen aikuispaino on siinä 40 kilon hujakoilla ja säkä n. 54-64 cm, saattaa Reina jäädä pienemmäksi tassujen koon perusteella. Myös eläinlääkäri veikkasi Reinan jäävän pieneksi.

Reina on vasta pari päivää ollut tilapäiskodissa, joten kovin syväluotaavaa analyysia ei vielä pennusta voi tehdä, mutta hyvin normaalin oloinen pentu se on. Reina ei ole ensimmäisenä siellä missä tapahtuu, muttei myöskään viimeisenä, pienen epäröinnin jälkeen tutkailee maailmaa uteliaana ja rohkeasti. Reinan näkee usein istua tönöttämässä ja tapittaessa kodin tapahtumia uteliaana ja mietteliäänä ja hyvin nopeasti pentu onkin oppinut ja sopeutunut tänne tilapäiskotiin. Vuorokaudessa pentu oli kuin kotonaan ja on osittain oppinut tunnistamaan oman nimensä. Pentu nukkuu hyvät ja pitkät yöunet.

Reina vaikuttaa hyvin fiksulta pennulta, joskin ehkä isompien koirien ruokakupeille meneminen ei sitä osoita (tilapäiskodissa on kolme aikuista koiraa). :) Eläinlääkäriltä Reina sai myös terveen paperit ja Reina on myös sirutettu ja madotettu. Madotus tulee vielä uusia ennen rokotuksia.

Tutustu tarkoin ensin kumpaankin rotuun, sillä rotuperimä tekee tästä neitokaisesta haastavan. Reinaa ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi ja se luovutetaan ainoastaan omakotitaloon. Uudelta kodilta toivotaan kokemusta samantyyppisistä koirista.

Täältä löydät lisätietoa rottweilerista: http://www.rottweiler.fi/

Reina luovutetaan loishäädettynä ja sirutettuna, kulukorvaus Reinasta on 200 euroa.