Vesku

2-3v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

11.8.2023

Vesku muutti omaan loppuelämän kotiinsa.

***

 

Kiltti, hurmaava ja rohkeutta päivä päivältä lisää keräävä Vesku etsii omaa kotiaan.

12.6.2023

Lisäys Veskun tekstiin: Vesku etsii kotiaan perheestä, jossa kissakokemusta on jo karttunut. Mikäli Veskun korvat alkaisivat oireilemaan uudelleen, hänen kuljetuskoppiin saattaminen on haasteellista, sillä hän valitettavasti on alkanut pelkäämään sitä hoitotoimenpiteiden vuoksi. Myös mahdollinen itsenäinen korvien tarkastaminen tulee tehdä ns. ”burritto-tekniikalla”.

1.6.2023

Vesku alias “Vexu” on noin parivuotias poikakissa, joka saapui sijaiskotiin kissapopulaatiosta viime kesänä.

Poika oli viettänyt elämänsä ensitaipaleet ilman ihmiskontakteja sekä kunnollista huolenpitoa. Veskun korvia on hoidettu pitkään ja useilla lääkekuureilla, sitkeä tulehdus on nyt väistymässä ja pojasta on alkanut kuoriutua oikea “pehmonalle”. Tämän hän osoittaa sijaiskodissa kehräämällä hyvin äänekkäästi ja leppymällä minuuteissa, kun korvien rutiininomainen puhdistus on suoritettu.

Veskun hampaitakin on hoidettu putsaamalla sekä poistamalla yksi syöpynyt hammas. Muutoin poika on vaikuttanut sijaiskodissa ollessaan täysin terveeltä. Toista korvaa vielä tarkkaillaan ja varmuuden vuoksi puhdistetaan muutamia kertoja viikossa.

Vesku nukkuu sekä tarkkailee ikkunasta lintuja, oravia, rusakoita sekä siilejä hoitajiensa välittömässä läheisyydessä etätyöpäivien aikana. Kovin aktiiviseksi häntä ei voi kutsua, sillä rentoa kuorsausta on huomattu tietokoneen näytön vieressä. Hän ei suoranaisesti itse vielä lähesty ihmistä, mutta pienen houkuttelun jälkeen hän tulee herkkujen perässä. Vesku ei kuitenkaan enää juokse piiloon ihmistä. Hutipissoja tai kakkoja ei tämä nuoriherra harrasta täällä. Osumatarkkuus on 100%. (Hiekanjyvillä ei).

Poika on kaikkiruokainen, eikä kolme kertaa päivässä tarjoiltu ateria ole tainnut kovin montaa kertaa jäädä lautaselle. Ellei lasketa kertoja, jolloin sijaiskoti on kesytys- ja aktivointihetkien aikana antanut liikaa kuivanappuloita tai makutahnoja.

Vesku antaa silittää sekä harjata turkkiaan kun hän tiedostaa että se on tapahtumassa. Hän ei pidä yllätyksellisestä koskettelusta. Eniten hän vaikuttaa rakastavan otsan sekä leuan alla tapahtuvaa rapsuttelua. Poika omaa ns. “kippurahännän” joka ei ole öisiä leikkihetkiä haitannut. Hänet on tavattu leikkivän muutamia kertoja itsekseen jo päivälläkin. Toistaiseksi thö lelu on karvainen käpälä jota hän viskelee armottomasti öisin. Narut, viuhkat, sulkalelut eikä pallot oikein vielä kiinnosta Veskua. Kovat äänet eivät poikaa haittaa, sillä sijaiskodissa aivastuksen desipeli hetkellisesti varmasti ylittää 80dB. Hän tulee sijaiskodin senior-herran kanssa toimeen. Tämä todettiin 2 vkon jälkeen, kun he olivat aterioineet verkko-oven läpi. Vesku on osoittanut hyväksynnän lempeästi antamalla nenäpusuja sekä hieromalla ovea kovan kehryksen kera. Hän voisi siis sopia kodin toiseksi kissaksi ainakin kun vastassa on kiltti ja iäkäs kolli, joka pitää muista kissoista.

Vexu viihtyisi parhaiten omassa kodissaan, jossa ihmisellä on aikaa ja rakkautta pojan sosiaalistamiselle ja leikkihetkille. Pieniä lapsia hän ei ole koskaan tavannut, mutta Vesku saattaa pelästyä äkkinäisiä liikkeitä, jonka takia hän ei sovi pikkulapsiarkeen.