Siro-Siru

25.5.2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

16.9.2019 Siro-Siru muutti omaan kotiin perheen ainoaksi kissaksi.

***

Siro-Siru on valloittavan persoonan omaava nuori kissaneiti, joka nautii ihmisten seurasta ja rakastaa rapsutuksia. Hänestä löytyy samassa paketissa hellyydenkipeä mussukka, veikeä leikkijä ja rohkea tutkimusmatkailija. Siro-Siru etsii loppuelämän kotia, jossa saisi olla perheen ainoana lemmikkinä.

24.8.2019

Siro-Siru/ Siru palasi Rekku Rescuelle etsimään kotia itsestään riippumattomista syistä.

Siru on luonteeltaan sosiaalinen sekä puhelias ja tykkää olla porukassa mukana seuraamassa mitä tapahtuu. Neiti usein heittäytyy selälleen hakiessaan rapsutuksia ja hellyyttä. Tämän tytön kanssa ei tarvita pitkää tutustumisvaihetta, vaan hän on heti uuden ihmisen tavattuaan valmis ottamaan vastaan rapsutuksia ja vastailee ihmisen jutteluun vienolla naukumisella. Kun Siru saapui uuteen sijaiskotiin ja hänen kantokoppansa avattiin, niin tyttönen alkoi samantien rohkeasti tutkia paikkoja ja tehdä tuttavuutta sijaiskodin kaksijalkaisiin.

Siru on leikkisä ja reippaan utelias, mutta osaa hyvin myös rentoutumisen taidon. Hän on äärettömän kiltti ja rakastava kissa joka hurmaa kaikki läsnäolollaan. Vieraat Siru ottaa vastaan uteliaasti ja lämpimästi. Seurallisuudestaan huolimatta Siru pärjää myös omin nokkinensa ja välillä hakeutuu omiin oloihinsa rauhoittumaan.

Sirulla oli ollut pidemmän aikaa ajoittain vatsavaivoja, joita käytiin tutkimaan Sirun palauduttua Rekku Rescuelle. Tämän vuoksi Siru myös piti hetken taukoa kodin etsinnästä. Labroissa ei löytynyt mitään, joten syy vatsavaivoille saattaa hyvin olla ruoka-aineallergiassa. Sirun vatsavaivat ovatkin nyt rajatulla ruokavaliolla poistuneet täysin. Ruokavaliota tulisi jatkaa uudessa kodissa ja tarpeen vaatiessa käydä eläinlääkärissä lisätutkimuksissa, jos vatsavaivat uusiutuvat.

Sirua kokeiltiin pitkään ja sinnikkäästi tutustuttaa Rekkujen sijaiskodissa perheen omiin kissoihin ja koiriin, mutta kerta toisensa jälkeen Siru  reagoi negatiivisesti toisiin eläimiin. Siirsimme Sirun toiseen sijaiskotiin, missä ei ole omia lemmikkejä ja heti sinne saavuttuaan tyttö oli aivan innoissaan ja rentoutui. Näin ollen etsimme nyt Sirulle kotia, jossa se saisi olla ainoana lemmikkinä.

6.6.2019

Siru siirtyi Rekku Rescuen hoiviin toukokuun alussa kodinvaihtajana. Siru on hyvin seurallinen ja hellyydenkipeä kissa ja kun alun hämmästyksestä päästään, ei kehräämiselle ja rapsutusten tavoittelulle tule loppua. Hellittelyn kohteena oleminen onkin yksi hänen mieluisimmista ajanviettotavoista ja Sirumaisesti hänellä on siinäkin omat hauskat tapansa, hän pyytää rapsutuksia tassullaan taputtamalla tai lattialta ihmisen kättä kohti kurkottamalla.

Siru viettää myös mielellään aikaansa ikkunan ääressä lintuja ja ohikulkijoita tarkkaillen. Mahtavaa olisikin, jos uudessa kodissa olisi kiinnostavat näkymät esimerkiksi pihalle, kadulle tms. Lasitettu tai verkotettu parveke, tai jopa ulkotarha, voisi yhtälailla olla nasta juttu. Torkut on Sirusta mukava ottaa omassa pesässä tai ihmisen päiväpeiton alla lymyillen. Tämä veikeä tyttönen onkin hämännyt sijaiskotinsa ihmistä usein “katoamalla”, ja hetken etsinnän jälkeen ilmoittamalla läsnäolostaan vienolla “kur”-äänellä.

Sirun syömisen kanssa on ollut hieman haasteita, ja menu onkin vielä melko yksipuolinen. Neitokaiselle kelpaavat harvojen märkäruokamerkkien lisäksi ainakin porsaan sydän sekä laadukas kuivaruoka. Toisinaan hän saattaa huolia muikun tai pari. Alun nirsoilun ja vatsanpurujen jälkeen tilanne on kuitenkin kohentunut huomattavasti. Siru on aiemmin asunut kissa- ja koirakaverin kanssa ja kummankin lajin kissoihin tottunut edustaja voisi sopia Sirulle kaveriksi uudessa kodissa. Toisaalta Siru pärjäisi todennäköisesti vallan mainiosti ainoanakin sylinvaltaajana, kunhan sen ihmisillä riittää sille aikaa ja rakkautta sekä kodissa virikkeitä.