Siru

25.5.2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi

Siru on valloittavan persoonan omaava nuori kissaneiti. Hänestä löytyy samassa paketissa hellyydenkipeä mussukka ja veikeä leikkijä. Joustavana tyyppinä Siru hyväksyy uudessa kodissa niin kissa- kuin koirakaveritkin, mutta yhtälailla Siru voisi pärjätä mainiosti ainoana lemmikkinä huomion keskipisteenä.

6.6.2019

Siru siirtyi Rekku Rescuen hoiviin toukokuun alussa kodinvaihtajana. Siru on hyvin seurallinen ja hellyydenkipeä kissa ja kun alun hämmästyksestä päästään, ei kehräämiselle ja rapsutusten tavoittelulle tule loppua. Hellittelyn kohteena oleminen onkin yksi hänen mieluisimmista ajanviettotavoista ja Sirumaisesti hänellä on siinäkin omat hauskat tapansa, hän pyytää rapsutuksia tassullaan taputtamalla tai lattialta ihmisen kättä kohti kurkottamalla.

Siru viettää myös mielellään aikaansa ikkunan ääressä lintuja ja ohikulkijoita tarkkaillen. Mahtavaa olisikin, jos uudessa kodissa olisi kiinnostavat näkymät esimerkiksi pihalle, kadulle tms. Lasitettu tai verkotettu parveke voisi yhtälailla olla nasta juttu. Torkut on Sirusta mukava ottaa omassa pesässä tai ihmisen päiväpeiton alla lymyillen. Tämä veikeä tyttönen onkin hämännyt sijaiskotinsa ihmistä usein ”katoamalla”, ja hetken etsinnän jälkeen ilmoittamalla läsnäolostaan vienolla ”kur”-äänellä.

Sirun syömisen kanssa on ollut hieman haasteita, ja menu onkin vielä melko yksipuolinen. Neitokaiselle kelpaavat harvojen märkäruokamerkkien lisäksi ainakin porsaan sydän sekä laadukas kuivaruoka. Toisinaan hän saattaa huolia muikun tai pari. Alun nirsoilun ja vatsanpurujen jälkeen tilanne on kuitenkin kohentunut huomattavasti. Siru on aiemmin asunut kissa- ja koirakaverin kanssa ja kummankin lajin kissoihin tottunut edustaja voisi sopia Sirulle kaveriksi uudessa kodissa. Toisaalta Siru pärjäisi todennäköisesti vallan mainiosti ainoanakin sylinvaltaajana, kunhan sen ihmisillä riittää sille aikaa ja rakkautta sekä kodissa virikkeitä.