Mauno

2011 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

12.4.2024 Mauno nukkui ikiuneen.

***

13.3.2018 Mauno & Yoda saivat uuden yhteisen kodin Espoosta.

***

16.04.2018 “Kuulumisia kodista”

Hei!

It’s now been two months since these two boys moved in with me. Sometimes it feels like they’re here only for few days and I wonder “what’s the fuss about?” but then again I remember being without them. We get along pretty well.

We found food they like and feeding-times, we all can agree with. Spring is coming and they enjoy the balcony and the sun. The cat-sitter came over to say hello and they immediately played together. I hope this is a good sign for my few days holidays in June.

 

Have a nice spring and all the best.

Caroline, Mauno & Yoda

 

***

Veljekset Yoda & Mauno ovat kuusivuotiaita kilttejä ja leikkisiä poikia, jotka joutuivat sijaiskotiin Maunon stressikäyttäytymisen vuoksi. Pojat etsivät nyt yhdessä lapsetonta kotia tai kotia, jossa lapset ovat teini-ikään ehtineitä.

6.12.2017

Veljekset Yoda & Mauno ovat olleet sijaiskodissa nyt kuukauden. Tässä ajassa he ovat sopeutuneet kodin rytmiin hyvin. Kaiken kaikkiaan pojat ovat todella ihania tapauksia ja heidän touhujaan on ilo seurata. Pojat ovat uteliaita ja tulevat katsomaan tiskausta, seuraavat suihkuun ja nukkuvat yöt jalkopäässä. Toisinaan Yoda & Mauno innostuvat jahtaamaan toisiaan niin, että jarrutus päättyy sijaiskodin yksiön seinään. Poikien iltapesut ja sylikkäin nukkumiset ovat myös sydäntä lämmittävää seurattavaa.

Pojat siirtyivät sijaiskotiin Maunon stressipissailun vuoksi, joka todennäköisesti johtui perheeseen syntyneen lapsen tuomasta stressistä. Lapsettomassa sijaiskodissa stressipissailua ei ole tapahtunut ollenkaan muuton tuomasta stressistä huolimatta. Siksi veljekset etsivätkin nyt kotia, jossa ei ole lapsia tai lapset ovat jo itsenäisempiä, teini-ikään päässeitä.

Ulkonäöltään veljekset ovat kuin kaksi marjaa, mutta muuten rauhallisempi Mauno tuntuu ottaneen isoveljen roolin, Yodan ollessa pentumaisempi. Toisinaan kaksikko ajatuu sylipainiin ja vetää rallia talon pääästä päähän, hiljentyäkseen sitten pesemään sylikkäin toinen toisensa. Kissat erottaa toisistaan niin, että Yodalla on suuremmat ihmettelevät silmät ja Maunolla puolestaan valkoinen viiva nenän yläpuolella. Luonteeltaan veljekset eroavat enemmän; Mauno on rauhallisempi ja leikkisämpi Yoda aloittaa useammin takaa-ajon. Mauno pitää ruoasta ja söisi mielellään kaikki maailman naksut. Naksuja sisältävät virikelelut ja hiuskat ovatkin tämän herran mieleen. Yoda taas on pallopelien ystävä ja toisinaan noutaa palloa ja kantaa sen suussaan ihmisystävälleen halutessaan leikkiä. Aamulla Yoda metsästää mielikuvitushiiriä (myös varpaita) peiton alta ja hellyydenkipeämpi Mauno tulee puskemaan poskeen. Vaikka leikit yltyvätkin joskus villeiksi, ovat pojat todella helliä eivätkä ota kynsiään esiin.