Maria (nyk. Mei Mei)

2010 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

14.2.2022 Maria-mummu asteli ystävänpäivänä loppuelämän kotiinsa, viettämään ansaittuja eläkepäiviä ainoana kissana.

27.10.2022

“Kuulumisia Mei Meiltä (ent. Maria). Hän on ollut meillä nyt 8 kk ja voinut enimmäkseen erinomaisesti. Mei Meistä on kuoriutunut varsin taitava ja sosiaalinen kotikissa, joka kulkee valtaosan ajasta ihmistensä kanssa. Viime aikoina Mei Mei on myös ryhtynyt nukkumaan säännöllisesti öisin ja aamuisin sylissä. Päivisin syli harvemmin kiinnostaa.

Terveys on muuten ollut hyvä, mutta kaulan alla olevaa pattia on tutkittu ja hampaita seurattu. Tämän päivän eläinlääkärikäynnillä todettiin, että patti onkin kadonnut ja että se todennäköisesti liittyi sylkirauhaseen. Isolta operaatiolta siis säästyttiin. Sen sijaan hampaat ovat erinomaisen kevään jälkeen syöpyneet niin, että kaikki kulmahampaat joudutaan poistamaan. Toivottavasti leidi toipuu operaatiosta nopeasti ja oppii elämään ilman kulmahampaita.”

28.2.2022

Kuulumisia uudesta kodista:

“Päällimmäinen tuntumamme on ollut, että Maria on kotiutunut yllättävän nopeasti. Tervettä varovaisuutta Marialla toki on, ja yllättävät asiat ja äänet saavat hänet säikkymään. Yleisesti ottaen Maria on kuitenkin osoittautunut rohkeaksi ja uteliaaksi kissaksi. Hän hakee paljon kontaktia ihmisiin, vaikka ei vielä tule syliin ja vasta aivan viime päivinä on yleisemmin alkanut esim. kiehnätä jaloissa ruokaa tai silityksiä halutessaan. Puolisooni Maria on jo niin tykästynyt, että hän saa silittää jopa vatsasta – minun on turvallisinta pysytellä selkäpuolella ainakin vielä. Hauskaa on ollut huomata, että Maria nauttii leikistä ja saalistaa mielellään esim. leikkihiiriä, palloja ja höyhenleluja.”

***
Elämäntyönsä lukuisten pentueiden emona tehnyt Maria nauttii ulkona vietettyjen vuosien jälkeen nyt täysin rinnoin sisäkissan elämästä. Sohva ja ruoka ovat tulleet rouvalle hyvin rakkaiksi. Toivelista jatkoa ajatellen on vaatimattoman lyhyt: ikioma turvallinen koti, missä saisi viettää leppoisia eläkepäiviä rauhallisessa ympäristössä, rakastavien ihmisten parissa.

25.1.2022

Ennen Rekku Rescuen sijaiskotiin tuloa Maria oli elänyt vuosia autiossa piharakennuksessa, ison kissapopulaation kantaemona, saaden satunnaisesti ruokaa ihmiseltä. Rouva tuotiin Liiterikissapesueeksi nimetyn seitsemän pentunsa kanssa hoitoon viime lokakuussa. Todennäköisesti yli kymmenvuotiaalla Marialla on joskus ollut oma koti, koska sijaiskodissa luotto ihmisiin löytyi nopeasti. Sohva, ihmisten sänky ja hiekkalaatikko olivat välittömästi tuttuja. Jo ensimmäisen yön jälkeen nuhruinen mummokissa oli hoitohuoneessa kotihoitajaa vastassa häntä pystyssä ja äänettömästi ruokaa maukuen. Viikon päästä pentuihinsa väsynyt Maria muutti olohuoneen sohvalle ihmisen viereen. Ja piti tiukasti kynsillä kiinni.

Maria on hiljainen, ihmisrakas kissarouva, joka nauttii iäkkään kissan tavoin pehmeistä nukkumapaikoista ihmisen vieressä sohvalla ja öisin jalkopäässä. Välillä hän intoutuu hiukan leikkimäänkin. Maria viestii hienovaraisesti omista tarpeistaan, eikä nauti hälystä ja hässäkästä. Tämän vuoksi rouva etsii rauhallista, kissakokenutta kotia, jossa voi viettää virikkeellisiä eläkepäiviä ainoana kissana. Marialla on kissoille yleinen hammassyöpymäsairaus, jonka vuoksi uuden kodin on varauduttava vähintään vuosittaisiin eläinlääkärikäynteihin.

Summary in English

Maria is a senior lady, who came to Rekku Rescue from a large cat population. Before the numerous years she lived outside, Maria has most likely been owned by someone, since she immediately upon arrival was comfortable in the foster home. Maria enjoys a leisurely pace of life, with lots of time on the sofa and sleeping nights in her foster carers’ bed. She has a calm temperament and is very friendly with humans.

Maria is looking for a home where she can spend her retirement years being pampered, loved and suitably activated in a calm and safe environment. She is not suitable for a family with small children and prefers to be the only pet.

Maria suffers from Feline Tooth Resorption (TR, formerly FORL), so her new owner will need to pay special attention to her dental health and take her regularly to the veterinarian for checkups.