Kullervo

2012 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Kullervo löysi ikioman kodin perheensä ainoana lemmikkinä.

06.01.2020 Kuulumisia kodista:

“Kullervo muutti meille tosiaan joulupäivänä. Automatka kotiin jännitti pikkasen kisua, (meitä varmaan enemmän), kuten osasimme myös odottaa. Matka kesti 10min mutta siinä ajassa hän kerkesi tehdä isot kakat kantokoppaan :D Kotona oli heti hyvin utelias ja tutki kaikki paikat moneen kertaan, ei pysynyt oikein paikoillaan koko iltana. Oli varmaan niin jännittävää. Välillä kävi maukumassa kylppärissä, jota oli kuulema alussa tapana tehdä myös sijaiskodissa.

Tokaa yötä lukuun ottamatta, on nukkunut kaikki yöt vierellämme sängyssä. Olemme jättäneet hänet aina sohvalle lempiviltilleen nukkumaan, olleet vieressä kunnes nukahtaa ja sitten menemme itse nukkumaan. Tokana yönä hän nukkui koko yön sohvalla, varmaan oli niin väsy ekan vuorokauden jälkeen, ettei jaksanut meidän peittelyn jälkeen tulla viereemme. Jätämme aina makuuhuoneen oven raolleen, jotta hän pääsee viereemme jos kaipaa läheisyyttä ja lämpöä, jota hän tosiaan hakee oikeastaan koko ajan valveilla olostaan (ja myös nukkuessaan) :) Usein herään Kullervo mahani päällä :D

Kullervo on vähän myös kiinnostunut ulkomaailmasta ja tykkää tarkkailla pihalla tapahtuvia asioita lasitetulla parvekkeellamme. Kokeilemme ulkoiluttamista kun löydämme hänelle sopivat valjaat.

Yllätyksenä on tullut kuinka leikkisä hän on ja kuinka paljon erilaiset lelut kiinnostavat. Sijaiskodissa oli leluja mutta hän ei ollut kuulema kiinnostunut niistä. Täällä hän temmeltää menemään hiirilelunsa kanssa ja yhden lelun onnistui jo rikkomaan kovan riepottelun seurauksena. Meillä on tapana aina aamuisin ottaa yhteinen leikkihetki ja häntä ei kyllä tarvitse houkutella leikkiin, hän on heti mukana ja vauhdilla :) Leikkiminen on kyllä sylissä makoilun lisäksi hänelle kaikista kivointa. ❤️

Kullervo, tai Kusto/Kusti jokska häntä myös kutsumme, on niin luottavainen (antoi heti tokana päivänä leikata kynnet eikä reagoinut oikein mitenkään), rento, rauhallinen ja kiltti. Hän on kunnon lellivauva joka haluaa olla koko ajan meidän vierellä. Jos sohvalle istahtaa, hän kömpii heti syliin ja jää joko siihen tai viereen hurisemaan ja nukahtaa. Mietin miten voikaan uusi perheenjäsen tulla niin tärkeäksi ja rakkaaksi näin lyhyessä ajassa. Ollaan niin onnellisia hänestä ja että juuri me saimme adoptoida hänet ❤️ Söpömpää ja rakastavampaa kissaa emme ole koskaan tavanneet ja hän sulattaa kyllä kaikkien hänet tavanneiden sydämet. Saimme ihan parhaan joululahjan ❤️.

Kullervon elämää voi seurata instagramissa käyttäjällä kustokisu.”

***

Vanhempi herra Kullervo on oikea sylikissa. Kullervo tykkää retkottaa sylissä pitkiäkin aikoja hellittävänä, mutta viihtyy sijaiskodissa myös itsekseen, erityisesti saunassa. Kullervo etsii kotia perheen ainoana kissana, tai rauhallisen koirakaverin perheenjäsenenä.

15.12.2020

Kullervon sijaiskodissa on kaksi koiraa, joista toinen on kissoja kohtaan turhan innokas. Tästä syystä Kullervo ei ole koiriin sen paremmin tutustunut. Se suhtautuu koiriin kuitenkin rauhallisesti – kunhan koirat tekevät samoin sen suhteen. Liian innokkaan koiran ollessa poissa Kullervo on uskaltautunut sohvalle lepäilemään kissoja kohtaan huomaavaisemman koiran kanssa samaan aikaan. Kullervon käytöksestä muita kissoja kohtaan ei ole tietoa.

Kullervon taustoista ei ole tarkkaa tietoa. Tarkkaa ikää ei tiedetä, mutta eläinlääkäri arvioi Kullervon olevan yli 7-vuotias, kenties jopa yli 10. Rekkujen hoivissa Kullervolle tehtiin hammaskiven poisto ja samalla siltä poistettiin muutamia hampaita. Muutoin Kullervon terveys on hyvällä tolalla!

Summary in English

Kullervo is an older cat, who likes getting his humans’ attention. He is about seven years or older, and in good health. In his foster home Kullervo has met dogs and he has been relaxed around them – as long as the dogs leave him alone as well. Kullervo hasn’t met any other cats in his foster home, so he is looking for a home as the only cat of the house.