Hiili

2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Hiili-tyttö on arviolta 10 kuukauden ikäinen, pieni ja leikkisä hurmuri. Hiili etsii kotia, missä sillä olisi kaverina mielellään nuori tyttökissa. 

15.5.2019

Hiilin kopassa luki “hiljainen hissukka”, kun se tuli Rekku Rescuen sijaiskotiin. Hiili alkuun olikin melko varovainen ihmisten suhteen. Nyt se on kuitenkin puhjennut kukkaansa, eikä “hiljainen hissukka” kuvaa sitä enää millään tavalla. Hiili ei ole hissukka, vaan hakee rohkeasti seuraa sekä rapsutuksia ja spurttaa pallon perässä ympäri asuntoa kuin pikkuinen raketti. Se ei myöskään ole hiljainen, vaan sirkuttaa pienellä kimeällä äänellään kovasti ja vaativastikin halutessaan huomiota. Toki se luultavasti uudessa kodissa tarvinnee aikaa ja kärsivällisyyttä oppiakseen luottamaan uusiin ihmisiin.

Hiili on ikäistensä tapaan hyvin leikkisä, ja mikä tahansa esine kelpaa leluksi. Varsinkin pallojen ja narujen jahtaaminen on tämän tytsyn lempipuuhaa! Leikkihetkinä virta on toistaiseksi loppunut leikittävästä ihmisestä aina ennen Hiiliä. Hiili ei ole toistaiseksi osoittanut kiinnostusta sylissä köllöttelyä kohtaan, eli sylikissaa siitä ei välttämättä koskaan tule. Se kuitenkin nauttii suuresti silityksestä, kehrää herkästi ja puskee silittävää kättä pienellä päällään. Usein se myös kellahtaa selälleen vastaanottamaan maharapsutuksia.

Hiili tulee toimeen sijaiskodin omien kissojen kanssa, ja uudessakin kodissa tulisi olla kissa kaverina. Kamujen vieressä on kiva istua havainnoimassa parvekelasin toisella puolella tapahtuvaa elämää, ja siistinä tyttönä Hiili myös pesee ahkerasti kisukavereitaan. Jos toinen kissa tunkee lähelle huonolla hetkellä tai liian röyhkeästi, Hiili läppäisee sitä tassulla protestiksi ja saattaa myös hieman sähistä. Tämä ei toki tarkoita, että Hiili itse aina muistaisi kunnioittaa kissakaveriensa henkilökohtaista tilaa. Kissakaveri Hiilin tulevassa kodissa saisikin olla leikkisä, seurallinen ja kiltti, mutta ei turhan roisisti päällekäyvä.

Hiili on syönyt sijaiskodissa niin märkä- ja kuivaruokaa kuin raakaruokaakin. Kala-märkäruoka ja kana-raakaruoka sille uppoavat joka kerta, muiden ruokien kanssa se toisinaan nirsoilee – ainakin, jos samaa ruokaa pitäisi syödä kahdella aterialla putkeen. Tämä pieni tyttö tuntee arvonsa ja ymmärtää vaatia variaatiota lautaselleen. Hiili on steriloitu ja rokotettu. Sijaiskodissa sen sterilointihaava tulehtui, jolloin Hiili joutui suojakaulurin vangiksi ja antibioottikuurille. Reippaana luonteena se tottui kauluriin alun järkytyksen jälkeen hyvin, eikä kauluri hidastanut sen leikkejä. Se myös antoi hienosti nostaa itsensä syliin hoitotoimenpiteiden ajaksi. Nyt kaulurista on onneksi päästy eroon.

Kun tälle pienelle tyypille antaa aikaa oppia luottamaan uusiin ihmisiinsä, saa siitä aivan ihanan, leikkisän kaverin, joka sulattaa sydämiä pienellä sirkutuksellaan ja tarjoaa päivittäiset naurut riehuessaan improvisoimiensa lelujen kanssa.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 130 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru.fi-palveluun.

Tiedustelut

Tiina / 045 221 2535

Soittoajat: Maanantaisin
10-11

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella. Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Hiili

Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.


Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.

Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme.