Hefe

2-5 v. (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

4.4.2024 Hefe nukahti ikiuneen.

***

19.10.2019 Hefe sai oman kodin pääkaupunkiseudulta perheen ainoana karvatassuna.

22.10.2019 Kuulumisia kodista:

Yhteiselo on lähtenyt mukavasti käyntiin. Hefe tutustui uuteen reviiriinsä jo heti ensimmäisenä iltana ja yönä. Seuraava päivä meni aika pitkälti vanhimman lapsen sängyn alla pälyillessä, mutta sen jälkeen on uskaltautunut leikkimään kaikkien uusien perheenjäsenten kanssa. Ihan alkuun arasteli nuorimmaista, mutta nyt heistäkin on tullut jo kaverit.

Meistä myös tuntuu siltä, että Hefe viihtyy meillä. Yhdet unet käy nukkumassa saunan rauhassa, mutta muuten viettää aikaansa siellä, missä muutkin on. Ja kuten kuvauksessa kerrottiin, Hefe on kova poika leikkimään. Tykkää myös seurailla ikkunasta pihan tapahtumia. Meidän 8-vuotiaan sanoin; “Hefe on parempi, kun mansikkapirtelö”.

***

Leikkisä, herttainen ja hippusen hupsu Hefe rakastaa leikkimistä ja kunnon rapsuttelu-sessioita.

4.10.2019

Hefe on energinen, rennon luonteen omaava nuorimies. Leikkiminen on erityisesti Hefen mieleen ja edes kesken unien herättäminen ei haittaa, jos luvassa on leikkiä. Varsinkin perässä vedettävien ja höyhenillä varustettujen lelujen perässä poika juoksee innokkaasti. Muita Hefen lempiasioita ovat rapsuttelu, ikkunoista ulos katselu ja ruokahetket. Tämä poika on lähes kaikkiruokainen eikä nirsoillut edes matolääkkeen kanssa vaan hotki sen alas hyvällä ruokahalulla märkäruuan seassa. Sotkuisuus ja melu ovat usein niitä vähemmän mieluisia puolia nuorten miesten kanssa eläessä, mutta Hefen kanssa näistä piirteistä ei ole tietoakaan. Poika on erityisen sisäsiisti ja kun juttelun tarve iskee, hän ilmaisee asiansa pienellä ja hennolla piipitysäänellä. Varsin salonkikelpoinen leijona siis.

Hefe ei suuresti viihdy sylissä, mutta antaa kiltisti nostaa hetkeksi. Hän on muutenkin on suht helposti käsiteltävissä, antaa muun muassa leikata kynnet, vaikka hieman kokeileekin vetää tassua pois. Sen verran Hefe on laatutietoinen, että jos ihminen erehtyy rapsuttamaan “väärällä” tavalla eikä tajua korjata virhettään ajoissa, antaa poika varoituksen näykkäisemällä hellästi. Hefe arvostaa omaa tilaa nukkuessaan, muttaa saattaa tulla yöksi samaan huoneeseen oman ihmisen kanssa. Sijaiskodissa Hefeä on totutettu valjasulkoiluun. Hän antaa laittaa valjaat päälle pienellä vastustelulla, mutta ulkona olo jännittää vielä aika paljon. Valjasulkoilu saattaisi onnistua Hefen kanssa parhaiten esimerkiksi rauhallisella omalla pihalla, mutta välttämätöntä se ei ole, kunhan Hefe pääsee tarkkailemaan ulkomaailmaa esimerkiksi lasitetulta parvekkeelta.

Alun jännityksen jälkeen Hefe on kerännyt sijaiskodissa rohkeutta ja hänestä on paljastunut sosiaalinen ja lupsakka veikko, joka nykyään jopa tulee kotihoitajaa ovelle vastaan. Hefen unelmakodissa olisi mielenkiintoiset maisemat – lasitettu parveke olisi tälle pojalle erittäin mieleinen – sekä paljon leikittäjiä ja mukavia virikkeitä. Rentona tyyppinä Hefe voisi tulla toimeen myös toisen sosiaalisen, leikkisän ja kiltin luonteen omaavan kissan kanssa. Myös kissoihin tottunut koirakaveri voisi sopia. Kookkaana, vahvana ja vauhdikkaana poikana Hefe ei kuitenkaan sovellu pienikokoisten eläinten tai herkkien tyttökissojen kaveriksi. Myöskään pikkulapsiperhe ei ole Hefelle oikea paikka.