Dotty

s. 2013 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

7.8.2023 Surullisesti Dottyn jo edellisessä elämässään alkaneet sisäsiisteysongelmat pahenivat. Niin lääkinnälliset kuin myös ympäristöön liittyvät hoitokeinot osoittautuivat riittämättömiksi vaikean ja useita vuosia jatkuneen ongelman hoitamisessa.

Dotty ehti viettää sijaiskodissaan leppoisaa kotikissan arkea lähes 9 kuukautta, ja siirtyi vihreämmille niityille kotihoitajiensa saattelemana.

***

Herttainen seniori Dotty etsii rauhallista loppuelämän kotia. 

12.4.2023

Dottylle puhkesi allergialta vaikuttavia iho-oireita, joten hänelle alettiin sijaiskodissa syöttää erikoisruokaa. Tällä erikoisruualla oireet ovat pysyneet poissa, joten uudessa kodissa Dottyn tulee jatkaa tällä ruokavaliolla. Tulevaisuudessa Dottylle voisi mahdollisesti kokeilla jotain muutakin ruokaa. Dottyn pissailukäyttäytyminen on ennallaan: hutipissoja ei ole juuri tullut, kun hiekkalaatikoita on useita eri mallisia ja ne pidetään siistinä. Dotty kuitenkin edelleen pissaa n. kerran kuussa kylpyhuoneen lattiakaivoon, mihin ei ole löytynyt mitään terveydellistä syytä. Uuden omistajan on hyvä huomioida, että muuton aiheuttama stressi saattaa väliaikaisesti aiheuttaa pissailuun liittyviä oireita.

Kaikista pienistä päänvaivoista huolimatta Dottysta on kuoriutunut sijaiskodissa aivan totaalinen sylikissa, joka säntää ihmisen syliin tai kainaloon aina kun saa siihen tilaisuuden.

15.3.2023

Luonteeltaan rauhallinen ja ystävällinen Dotty saapui Rekkujen sijaiskotiin kodinvaihtajana. Päivänsä leppoisa Dotty viettää mielellään sohvalla tai sängyssä nokosia vedellen, mutta innostuu kuitenkin välillä myös leikkimään. Erityisesti erilaiset huiskalelut ovat rouvan mieleen ja niitä jahdatessaan Dotty intoutuu joskus jopa hyppimään ja juoksemaan riehakkaasti. Dotty on aiemmassa elämässään ulkoillut vapaasti, joten se saattaisi nauttia myös valjasulkoilusta.  

Dottyn unelmien kodissa olisi rauhallisia kolkkia, joissa vetää nokosia sekä ihmisiä, jotka jaksaisivat leikkiä sen kanssa. Dotty voisi sopia joko ainoaksi kissaksi tai rauhallisen kissan tai koiran kaveriksi. Dottyn aiemmassa kodissa on ollut koiria, joten niihin Dotty on tottunut. Yönsä Dotty viettää mielellään sijaiskodin ihmisten vieressä köllötellen ja kiipeää välillä iltaisin ihmisen syliin köllöttelemäänkin. 

Dottylla on aiemmassa kodissa esiintynyt hutipissailua, jota tapahtui aluksi myös sijaiskodissa. Hutipissailutaipumus on saatu kuriin huolehtimalla, että Dottylle on tarjolla useita avoimia kissanvessoja, joita pidetään siistinä. Uudessa kodissa tulisikin varautua pitämään useampaa hiekkalaatikkoa ja huolehtia niiden siisteydestä. Hutipissailuun voi auttaa myös pistorasiaan laitettava feromonihaihdutin. Dottyn silmät vuotavat ajoittain, ja niitä tulisi putsailla aina tarvittaessa. 

Viherkasvit ovat Dottyn mielestä herkullisia, eli se ei välttämättä sovi kotiin, jossa on paljon kasveja.