Bea

2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

12.6.2023

Beasta tuli kissaenkeli äkillisen sairaskohtauksen seurauksena.

 

21.5.2023

Tultuaan sijaiskotiin Bea oli aluksi ujompi, ja katsoi ihmisten touhuja sivusta silloisen kissakaverinsa leikkiessä ja touhutessa energisesti ympäri taloa. Sittemmin, kun kämppis muutti uuteen kotiin, ja Bea on saanut omaa tilaa ja rauhaa, on hänestä kuoriutunut sosiaalinen ja seurallinen neiti – Bean lempipuuhaa onkin jutella ihmiselle, kun he saapuvat kotiin, ja käydä sen jälkeen vierelle tai syliin silitettäväksi. Yöt Bea nukkuu jo rauhallisesti ihmisen kanssa.

Uuden kodin on hyvä huomioida, että Bea voi olla uusien tilanteiden tullen stressiherkkä ja reagoida muutoksiin. Myös uusien tapojen totuttelu voi viedä hetken aikaa. Eläinlääkärissä Bealla on poistettu hammaskiveä ja huonokuntoisia hampaita, joten uuden kodin tulisi sitoutua ylläpitämään hänen suunhoitoaan.

Bea on tottunut sijaiskodissaan ihmisen käsittelyyn hyvin, ja antaa esimerkiksi pitää itseään sylissä tai kantokoppaan laittaessa mainiosti. Bealle voisi parhaiten sopia rauhallinen aikuisista koostuva koti, jossa on hänelle hyvin aikaa; mahdollisesti rauhallinen lapsiperhe voisi hyvän totuttelun jälkeen olla vaihtoehto. Mikäli Bean tulevassa kodissa on kissakaveri, tulisi kissan olla luonteeltaan rauhallinen ja suunnilleen saman ikäinen, sillä nuoremman kissan leikkiyritykset kävivät Bean hermoille aiemman kissakaverin kanssa.