Ahti

2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

20.6.2022 Surullisesti aiemman elämänsä traumat eivät jättäneet Ahtia rauhaan, vaan hänellä alkoi esiintyä toistuvaa ja arvaamatonta ihmiseen kohdistuvaa hyökkäilyä. Niinpä keskellä kesää tämä muuten herttainen ja kiltti kissaherra jouduttiin lähettämään viimeiselle matkalleen viheriämmille niityille.

***

Ahti on komea punaturkkinen seuramies, joka mielellään viettää aikaa ihmisseurassa. Luottamuksen saaminen voi viedä aikaa, mutta kun Ahti rentoutuu, saa hänestä tosi seurallisen kaverin.

9.5.2022 Ahti palautui etsimään kotia.

14.4.2022 Ahti muutti Pohjois-Pohjanmaalle ainoaksi kissaksi.

***

Sijaiskotiin tullessaan Ahti vietti ensimmäisen viikon saunan nurkassa lymyillessä. Maiseman vaihdos aiheutti stressiä ja jännitystä, joka onneksi kuitenkin pikkuhiljaa laukesi ja herrasta kuoriutui oikein seurallinen kaveri.

Kova melu, äkilliset liikkeet ja äänet kuitenkin säikäyttävät herkästi ja vieraiden kohtaaminenkin on vielä hyvinkin jännittävää. Kotona tuttujen seurassa Ahti kuitenkin pyörii kaikissa askareissa mukana ja viihtyy myös yöt sängyssä. Erilaiset leikit, esimerkiksi huiskan jahtaaminen, ovat mieluista virikepuuhaa ihmisten kanssa, mutta herra keksii myös itsekseen leikkejä energian purkamiseen. Johdot ja oven karmit saavat olla rauhassa, eikä muitakaan tuhoja ole ilmennyt. Hiekkalaatikon käyttö sujuu mallikkaasti ja ruokailuissa ei ole ollut mitään ongelmaa. Turkin harjaamista ei pistä pahakseen ja kynsien leikkuu onnistuu, vaikka ei ole mieluisinta puuhaa.

Ahti ei sovellu lapsiperheeseen ja muiden eläimien kanssa elämisestä ei ole kokemusta.