Aamu

01.04.2011

Alkuperä: Viro

28.11.2019 Aamu muutti omaan kotiin Helsinkiin.

Aamu on sopeutuvainen ja sosiaalinen valkoinen kaunotar.

29.10.2019

Aamu on alkanut hammasremontin jälkeen syödä ja panoa on tullut rouvalle mukavasti lisää ja turkkikin on alkanut kiiltää kauniisti. Pientä nirsoilua voi esiintyä jos sitä ihan omaa lempparia ei kupissa ole, mutta ruoka maistuu silti. Aamu seurailee edelleen mielellään perheen puuhia ja leikki-intoakin löytyy kovasti ja Aamu myös kertoo ihmiselle kun tahtoo leikkimään.

24.8.2019

Vaikka Aamu on ehtinyt jo aikuiseen ikään, se on luonteeltaan kovin pentumainen. Se rakastaa paikkojen tutkimista, on aina siellä missä tapahtuu ja tykkää seurailla taloon tapahtumia. Aamu pitää myös leikkimisestä ihmisen kanssa. Aamu on luonteeltaan reipas ja sopeutuvainen eikä pelkää lapsiakaan. Koirista se tosin ei juurikaan pidä. Aamu pysyy etäämmällä, eikä se ole varsinainen sylikissa, vaikka silityksistä nauttiikin.

Aamulla on kuitenkin haasteensa, jonka vuoksi se kaipaa kodin, joka ymmärtää sitä. Aamu on kuuro ja vaikka sitä ei kissan käytöksestä juuri huomaa, se on asia joka on osattava ottaa huomioon. Aamu kun ei esimerkiksi kuule takaa tulevaa ihmistä. Luonteeltaan se ei ole säikky, mutta tällaisissa tilanteissa se ei myöskään osaa varoa ihmistä. Aamu ei myöskään täysin ymmärrä muita kissoja, joten jos se saisi kodissaan tarpeeksi huomiota ihmisiltä, se voisi pärjätä mainiosti ainoana kissana tai toisen rauhallisemman ja ymmärtäväisen tyttökissan kaverina.

Aamu oli sijaiskotiin tullessaan kipeä, se kuuluu niihin 30 % kissoista, joilla on FORL eli hammassairaus, joka vaatii säännöllisiä hammastarkastuksia. Hammaslääkärissä siltä poistettiin yhteensä 9 hammasta. Suu on siis nyt kunnossa, mutta vaatii seuraamista myös jatkossa.

Ihan pentuaikojen peruja Aamulla on myös se, että se on jossain vaiheessa opetettu tekemään tarpeensa sanomalehtien päälle. Aamu käyttää mallikkaasti hiekkalaatikkoa, mutta papereita ja pahveja ei kannata sen kodissa jättää lattioille, ettei käy vahinkoja.

Aamu tuli Rekku Rescuelle kodinvaihtajana itsestään riippumattomista syistä.