Vivan

Lisätty sivulle: 2012-09-13

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Vivan
9/2013 Vivanista tuli enkeli.

Suruksemme joudumme kertomaan, että rakas koiramme Vivan on päästetty ikiuneen. Takapäähän tullut halvaus ei hoidosta huolimatta lähtenyt parantumaan, vaan takajalkojen ja peräpään toimintakyky katosi täysin. Viimeisinä päivinään Vivan sai osakseen paljon hoitoa ja hellyyttä, sekä suolaisia kyyneleitä nuoleskeltavaksi. Helpottavan nopeasti katkeruus kohtaloa kohtaan on muuttunut haikeaksi kaipaukseksi sekä onneksi ja kiitollisuudeksi siitä, kuinka mukavaa Vivanin kanssa oli elää jokaisena päivänä.

Vivan oli älykäs, oppimiskykyinen, rauhallinen ja helppo perheenjäsen. Luonnettakin silti löytyi, neiti oli omapäinen ja ilmaisi itseään usein kimeällä sopraanollaan. Jääräpäisyys ei silti haitannut, sillä Vivanilla ei juuri pahoja tapoja ollut, se ei karkaillut, oli harkitseva ja hurmasi kaikki hänet tavanneet ihmiset ja muut koirat sekä ulkomuodollaan että mahtavalla luonteellaan.

Vivanin sopeutuvaisuudesta ja helposta luonteesta kertoo paljon se, kuinka hän sopeutui elämään lemmikkirottiemme kanssa. Aluksi tapaamiset sisälsivät paniikinomaista välttelyä, mutta pikkuhiljaa pelottavia jyrsijöitä alettiin sietää. Lopulta Vivan saattoi jopa nukkua välissämme sohvalla rottien juoksennellessa ympärillä.

Vivan oppi nopeasti. Neiti osasi etsiä jo lukuisia eri leluja tai perheenjäseniä käskettäessä. Koira piti älykkyyttä vaativista tehtävistä, vaikka joskus koetettiin mennä helpoimman kautta. Vivan oli mukana oikeastaan kaikessa ja kaikkialla, mikä olikin helppoa Vivanin luonteen ja toisaalta myös söpöyden ansiosta (tuli kyllä huomattua, että söpö koira sulattaa ihmisten sydämet hämmentävän nopeasti ja saa aikaan ihastuneita kiljahduksia…). Kaikesta toiminnasta ei Vivankaan kuitenkaan pitänyt, etenkään tuntikausia kestävistä kalareissuista jossain ihmeen suolammilla, koira kun olisi paljon mieluummin pötköttänyt päiväunilla peiton alla tai juoksennellut pitkin laituria uimareita käskyttäen.

Kiitos Rekku Rescuelle maailman parhaasta koirasta!

***

6.12.2012 Vivan sai kodin Turusta.

***

Kuulumisia kodista:

12/2012 Haku sujui hyvin ja Vivankin oli pirteän kiinnostunut, joskin vähän itkeskeli autossa. Nyt on aloiteltu arkea ja rouva tuntuu sopivan talouteemme varsin loistavasti. Hieman se kerjää ja koittaa joskus komentaa, mutta nämä varmasti karsiutuvat ajan kanssa. Rottia koiraparka pelkää.

***

Leikattu narttukoira, noin 7 v.

20.9.2012 Vivan sai armoa painonhallintaan. Se osoittautuikin tarkemmissa tutkimuksissa viimeisillään tiineenä olevaksi. Vivan saakin nyt perheenlisäyksen, jonka jälkeen tämä entinen pötkylä onkin valmis matkaamaan omaan kotiin.

Vivan on joutunut Kohtla-Järven koiratarhalle, koska sen omistaja kuoli. Vivan suhtautuu ihmisiin ystävällisesti ja haussa olisikin se uusi oma huolehtiva perhe. Vivan on pienikokoinen (matala), mutta tyttönen on hieman liian tanakka tällä hetkellä.

Uusi omistaja noutaa koiran tarhalta yhdistyksen avulla. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa. Kulukorvauksella koira on saanut tunnistemikrosirun, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt sekä se on leikattu. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.