Tunisia (nyk. Lumi)

Lisätty sivulle: 2011-10-17

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Tunisia (nyk. Lumi)
18.8.2013 Lumesta tuli enkeli.

***
6.11.2012 Lumi sai kodin Viialasta hevosten, kissan ja 8-vuotiaan koiran kaverina

***

Leikattu narttukoira, noin 1 v., (lokakuussa 2012)

30.10.2012 Lumi on alustavasti varattu.

15.10.2012 Lumi siirtyi kotihoitoon Harjavaltaan etsimään sitä loppuelämän kotia. Lumi viihtyy toisten koirien kanssa eli uudessa kodissa on ehdottomasti oltava koirakaveri ellei kaksi. Oma piha olisi Lumen mielestä tosi mukava, koska omakotitalo on ainoa asumismuoto, johon Lumi luovutetaan.

8.10.2012 Lumi etsii uutta kotia. Lumi sopisi parhaiten kotiin, jossa on toinen, jo ehkä vähän rauhoittunut kastroitu uros. Lumi ei sovi kerrostaloon eikä rivitaloon, koska kärsii yksinollessaan eroahdistuksesta. Lumi asustaa tällä hetkellä Hämeenlinnassa, ja siihen voi sopimuksen mukaan mennä tutustumaan.

***

Kuulumisia kodista:

23.9.2012 Tuossa kuvia Lumesta ja sen toisesta koirakaverista. :) Lumella menee nyt todella hyvin, on kotiutunut loistavasti tänne Hämeenlinnaan, oppinut sisäsiistiksi sekä saanut vähän painoa lisää, joka on sille vain hyväksi. Iloisena leikkii toisen koiramme kanssa, ovat jo ylimmät ystävykset. Lumi on aivan ihana ja hellyyttävä persoona, joka tulee toimeen kaikkien kanssa. Sille ei voi olla hymyilemättä. :) Lumi on meille jo nyt kuin perheenjäsen. Tällä hetkellä se nukkuu tyytyväisenä jalkojeni vieressä kun kirjoitan tätä tekstiä. Lumea saa tulla meille katsomaan jos haluaa, kunhan ilmoittaa etukäteen että olemme varmasti kotona silloin. Lumi ottaa vieraat mieluusti vastaan, vaikka vähän aikaa haukkuukin, kun ovikello soi. :) Lumi on oppinut myös olemaan vetämättä liikaa lenkillä, eli osaa kävellä hyvin vierellä jos vain kiinnostus riittää :) Lumen kuulumisia saa minulta kysellä puhelimitse tai sähköpostilla, ja kuvia saa pyytää. Kiitos teille että piditte Lumesta huolta, ja me lupaamme antaa sille hyvän kodin!

1.8.2012 Tunisia (nyk. Lumi) etsii uutta kotia. Lumi on nyt noin vuoden ikäinen elämäniloinen koira, jonka säkäkorkeus on noin 65cm ja paino noin 25kg. Lumi rakastaa leikkiä muiden koirien kanssa. Se ei ole koskaan ollut aggressiivinen muita koiria ta ihmisiä kohtaan, mieluummin väistää tai alistuu muille koirille. Lenkkeily Lumin kanssa kahdestaan sujuu suht mallikkaasti, toisinaan vetää reilummin, mutta vedonestovaljaat auttavat aika hyvin. Myös muiden koirin kohtaaminen saattaa saada vouhkaamisen aikaan, mutta naksuttimella ja nameilla muutkin koirat ohitetaan suht mallikkaasti. Toisen koiran kanssa ulkoillessamme Lumi onkin sitten vauhdikkaampi mimmi, joka rähisee toisille koirille, ei aggressiivisesti vaan innosta. Siinäkin hyvissä ajoin namittelu ja naksuttelu auttaa.

Täysin yksinollessa Lumi ahdistuu ja alkaa haukkumaan voimakkaasti ja tuhoaa paikkoja. Tämän vuoksi Lumin olisikin hyvä olla koirakaverin kanssa. Toisen koiran kanssa yksinolo sujuu mallikkaasti, tosin toisinaan keittiönpöydältä katoavat leivät ja roskat löytyvät levitettynä, joten pientä järjestelyä kaipaa jättää neidit yksinään.

Suurin ongelma Lumin kohdalla on se, että se reagoi voimakkaasti rapun ja pihan ääniin ja haukkuu omistajan poissaollessa äänille. Tätä on yritetty ratkaista ongelmakoirakouluttajan avulla, mutta vartiointivietti tuntuu olevan vain niin voimakas, että kerrostalo ei ole sovelias ympäristö Lumille. Omakotitalo olisi täydellinen paikka tälle neidille. Sisäsiisteys alkaa olemaan jo hanskassa, välillä saattaa yön aikana vahinko tulla, mutta pääsääntöisesti pisut ja kakit tulevat ulos.

***

12/2011 Tunisia sai kodin pääkaupunkiseudulta

***

Narttukoiraa, 2,5 kk, (lokakuu 2011)

29.11.2011 Tunisia on reipas koiranalku, tosin en suosittele sitä kerros- tai rivitaloon ainoaksi koiraksi, koska ainakin täällä ensimmäisinä päivänä tyttönen on pitänyt melkoista älämölöä yksinjäädessään, joka on kestänyt pitkän tovin.Hihnalenkkeilyä ja sisäsiisteyttä harjoitellaan, ne ovat jo jokseenkin hallinnassa kun on koirakaverit matkassa, mutta yksin lenkille ei mielellään vielä lähdetä.

27.11.2011 Tunisia saapui kotihoitoon Suomeen. Tunisia on hauskasti dalmatialaisen näköinen pentu, vaikka todennäköisesti siinä ei dalmatialaista taida olla :), terrieritaustaa ilmeisesti taustalta löytyy. Tunisiasta kasvanee keskikokoinen, ehkä noin 25-30 kiloinen aikuisena. Tyttö vaikuttaa näin pienen tutustumisen jälkeen normaalin leikkisältä ja uteliaalta koiralapselta, pissatkin se osasi hienosti tehdä pihalle ja kävellä hihnassa, kun koirakavereita oli matkassa mukana. Kissoista se ei juuri piittaa. Tunisia on hoidossa Kiikoisissa Satakunnassa, ja siihen voi tulla tutustumaan sopimuksen mukaan.

17.10.2011 Tunisia (naaras 2,5 kk lokakuu 2011) odottaa kotia Kohtla-Järven koiratarhalla. Namibia, Kongo, Tunisia ja Libya ovat samaa sisarusparvea, jotka on toimitettu tarhalle yhdessä vanhempiensa kanssa. Todennäköisesti kotiolot eivät ole olleet kovin hyvät. Pentuja oli yhteensä 10 kpl, mutta tällä hetkellä ei ole tietoa säästettiinkö vain nämä neljä kotia etsimään, koska tarha oli aivan täynnä pentujen tulohetkellä ja pentuja oli paljon ja ne vievät paljon työntekijöiden resursseja.

Pennut ovat iloisia ja reippaita ja niistä kasvaa ainakin keskikoisia ellei peräti suuria. Rotuperimä on varsinainen sekametelisoppa, ja sieltä löytynee jotain terrieriä/snautseria, mutta varmasti paljon muitakin rotuja.

Tulevan omistajan tulee varautua, ettei pentu ole tullessaan sisäsiisti, eikä osaa kulkea hihnassa ja hyvin suurella todennäköisyydellä yksin jäädessään sisustaa asuntoa myös uuteen uskoon. Pennut etsivät aktiivisia koteja, jotka ovat valmiita tekemään muutakin koiran kanssa kuin vain lenkkeilemään sekä sitoutuvat koiran pitoon seuraaviksi mahdollisiksi 15 vuodeksi.

Pentujen emä
http://www.greydogs.ee/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=1255&category_id=207&Itemid=212&lang=et

Pentujen isä
http://www.greydogs.ee/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=1254&category_id=207&Itemid=212&lang=et

Huom! Tiedot poistuvat käytöstä mikäli koira löytää kodin tai se lopetetaan tarhalla tilanpuutteen takia.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä leikattuna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.