Tirri

Tirri lensi sateenkaarisillalle 6.2.2022.

***

Lisätty sivulle: 2008-01-30

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Tirri
27.2.2008 Tirri sai kodin Jyväskylästä

***

Kuulumisia kodista:

7.9.2010 Tirristä on kasvanut upea tyttö. Tirristä on tullut tottelevainen koirakansalainen. Osaa odottaa ruokaa ja lupaa tulla ovesta. Osaa antaa tassua ja mennä maahan. Tykkää leikkiä ja hakee palloa. Parasta kaikista on kuitenkin juokseminen vapaana, ja vauhdista kyllä huomaa, että tytössä virtaa vinttikoiran veri!

Tirri tykkää kaikista ihmisistä ja muista koirista. Koirapuistoissa kävimme
ennen usein, mutta nykyään se on jäänyt Tirrin haukkumisen takia. Tapaamme
vain “ymmärtäväisiä” koirakavereita, jotka eivät pelkää tytön kovaa ääntä.
Sisällä Tirri on kuitenkin hiljainen, ja se on pääasia.

Olemme kokeilleet kaikenlaisia harrastuksia: perustottelevaisuutta, temppuilua, agilityä, canicrossia, sauvakävelyä, hieman pyöräilyä, jne. Talvella on tarkoitus kokeilla pulkanvetoa ja jossain vaiheessa Tirri pitää viedä jälkikoulutukseen, sen verran iso ja tarkka nenä sillä kuitenkin on. Lenkillä hihnassa Tirri ei onneksi enää vedä, ainoastaan kun siihen on lupa (esim. canicross, koira kyllä tunnistaa kun sille laittaa valjaat pannan sijaan ja ottaa juoksuvyön esiin).

Meillä oli alkuunsa vaikeuksia Tirrin kanssa. Kaikesta ollaan oikeastaan selvitty. Eroahdistus sillä kuitenkin vielä on. Nyt jälkeenpäin ajateltuna on vaikea muistella, että kuinka paha riiviö se silloin olikaan. Nykyään kun se on niin hieno tyttö.

Tirrin lempipaikka on kesällä mökki. Siellä se saa juosta vapaana meidän toisen koiran kanssa, ottaa aurinkoa, kahlailla vedessä, leikkiä kävyillä ja tehdä mitä kaikkea koiramaista nyt päähänsä saa. Talvella paras paikka on lähijärven jää, jossa käymme joka päivä kävelyllä, jotta Tirri saa revittää vapaana. Sen jälkeen onkin mukava käpertyä vierekkäin sohvalle kahdestaan lämpimän viltin alle, ja kiittää onneaan niin ihanasta ystävästä.

***

Narttupentu, noin 4kk

4.2.2008 Kuulumisia hoidosta: Tirri haukkuminen sisällä on lähes loppunut kotiutumisen myötä. Toki meidän omaa koiraa leikkiin haastaessaa saattaa neitokainen ääntään käyttää mutta uskoo jo hyvin kieltoa. Tirri tunnistaa jo nimensä ja istu-käsky alkaa sujua :)

30.1.2008 Tirri on vilkas ja leikkisä pikkuneiti. Tällä hetkellä painoa on 7.6 kg. Uudet asiat ja ihmiset hiukan pelottavat Tirriä ja niihin reagoidaan haukkumalla. Päästyään haistelu etäisyydelle onkin neiti jo ihan toista mieltä, se tunkee syliin ja heiluttaa häntäänsä. Syli on muutenkin Tirrin mielestä mahtava paikka ja ihmisten läheisyys on mukavaa. Kaiken huomion se ottaa nauttien vastaan. Ensimmäisen yönsä neitokainen nukkuikin kyljessäni sohvalla.

Mikään herkkis Tirri ei kuitenkaan ole. Sen on kokeiltava vielä kiellonkin jälkeen, että tarkoitanko nyt todella mitä sanon. Tirrin koulutukseen onkin panostettava ja esim. pentukouluun meno suositeltavaa. Tulevan kodin pitää myös varautua Tirrin haukkumiseen ja siitä pois kouluttamiseen. Tirristä tulisi varsin oiva kaveri esim. agilityyn, sillä neiti juoksee kovaa ja hyppii mielellään niin sohvalle kuin tuolille kuin syliinkin. Juoksemisesta neitokainen tykkää muutenkin kovasti ja kovaa se pinkookin. Tirri saattaakin olla whippet-sekoitus.

Leluista Tirri tykkää ja varsinkin pienet pehmolelut ovat saaneet kyytiä. Tirrin tulevassa kodissa voi olla kaveri odottamassa. Pienten lasten perheeseen ei Tirriä luovuteta.

Tirri on hoidossa Tampereella ja siellä siihen voi käydä sovitusti tustumassa.
Kulukorvaus Tirristä on 150€