Tequila

Lisätty sivulle: 2012-11-11

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Tequila
11.12.2012 Tequila matkasi enkeliksi, koska pojalla ei ollut hyvä olla hyvästä hoidosta huolimatta.

“Nyt olen vapaa ja mukana tuulen saan kulkea rajoilla ajattomuuden. Olen kimallus tähden, olen pilvenlento, olen kasteisen aamun pisara hento. En ole poissa, vaan luoksenne saavun mukana jokaisen nousevan aamun ja jokaisen tummuvan illan myötä toivotan teille hyvää yötä.”

Tequilan vahvaa muistoa kunnioittaen <3 kotihoitaja ja Tequilan tavanneet.

***

Kastroitu uros, noin 3v., kotihoidossa Somerniemellä/Somero

25.11.2012 Tequila matkasi Suomeen kotihoitoon.

18.11.2012 Valitettavasti Tequila on jäänyt huomioimatta aiemmilla tarhareissuilla ja Tequilan kunto on päässyt huononemaan. Tämä näkyy pojan laihtumisena ja stressitason kasvamisena ja pojalle onkin annettu kaksi vaihtoehtoa, joko koti rauhallisissa olosuhteissa hyvin pian tai sitten eutanasia, koska poika ei voi hyvin tarhalla, jossa on monia koiria ja poika on odottanut omaa kotiaan tarhalla jo puoli vuotta.

Tequila on kovin ihmisrakas ja lenkille poika lähtee mieluusti. Toki aluksi mennään hieman vauhdikkaammin, mutta poika pysyy kuitenkin hyvin käsissä ja kävelee alun jälkeen vetämättä, kunhan saa kulkea hieman pidemmässä remmissä. Valitettavasti ohimeneviä autoja poika on oppinut jahtaamaan ja tämän kanssa tulevan omistajan tulee tehdä työtä. Kuitenkin jos pojan kanssa väistää jonkin verran, autot ja rekat eivät tuota ongelmaa. Tämän takia poikaa ei kuitenkaan luovuteta kaupunkiin, jossa vilisee paljon autoja. Samoin rauhoittuu välittömästi auton ohimenemisen jälkeen ja jatkaa normaalia lenkkiä.

Tequila ottaa myös jonkin verran kontaktia ja kun rapistelin kameraa laukusta tuli poika eteen istumaan ja odottamaan namia. Teimme pojan kanssa tunnin lenkin ja erityisesti metsässä kulkeminen oli pojalle mieleen. Tequila lähettää toiveen, josko vielä uusi koti löytyisi pitkän odottamisen jälkeen, se kärsivällinen, jossa olisi aikaa antaa stressitason laskea ja joka olisi valmis touhuamaan koiran kanssa asioita rauhallisessa ympäristössä.

11.11.2012 Tequila on joutunut tarhalle toukokuussa, koska sen omistaja kuoli. Etsinnöistä huolimatta pojalle ei ole löytynyt kotia ja tarhalta pyydettiin pojalle kodinetsintäapua Suomesta. Se koska on pikku hiljaa alkanut stressaamaan yhä enemmän tarhalla, eikä se voi hyvin tarhaolosuhteissa. Tequila on laihtunut ja se hyppii häkissään kovasti hakiessaan ihmisen huomiota. Tequilalle se ihanteellisin koti olisikin omakotitalossa, paikassa jossa Tequila saa alkuun harrastaa paljon liikuntaa, jotta stressi alkaa purkautumaan.

Tequila on iloinen ja aktiivinen poika, josta olisi varmasti kapasiteettia johonkin mukavaan koiraharrastukseen. Tequila nauttii myös veden äärellä kävelemisestä ja kaikenkaikkiaan kaikenlaisesta touhuamisesta ihmisen kanssa. Tequila on kooltaan noin 25 kg. Tequilalla on kiire, koska sen vointi on mennyt huonompaan tarhaolosuhteissa, eikä sen edun mukaista ole seisoa odottamassa kuukaudesta toiseen, josko se koti löytyisi. Tarha-aikojen alkuvaiheessa poika on tullut narttujen kanssa toimeen, mutta stressitason kasvaessa toiset koirat saavat haukkuryöpyn toisinaan niskaansa.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä kastroituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus koirasta on 250 euroa.