Saku

Lisätty sivulle: 2011-03-27

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Saku
29.6.2011 Saku jouduttiin lopettamaan sen sairastuttua ja mentyä erittäin huonoon kuntoon.

***

Leikattu uros, kotihoidossa Helsingissä

11.4.2011 Saku on rento ja rauhallinen komean kokoinen kolli. Saku kävi lääkärin tarkastuksessa ja siltä otettiin FeLV/FIV testit jotka olivat negatiiviset. Nyt Saku olisikin täysin valmis lähtemään omaan kotiin.

4.4.2011 Saku siirtyi kotihoitoon Vantaalle josko sille löytyisi helpommin koti täältä pääkaupunkiseudun sykkeestä? Saku on varsin leppoisan oloinen kissa joka saattaisi viihtyä myös perheen ainoana silmäteränä.

Sakusta löytyy keskustelua Rekku Rescuen keskustelupalstalta: Saku

1.4.2011 Sakun iästä on ollut mietintää, ja näyttää että rauhallisia eläkepäiviä herra kaipaa ;) Nuo lelut ei kelpaa, eikä hän hyppele tai kiipeile, Hakee hirmuisesti rapsutuksia ja hellyyttä, ja jää mielellään viereen lämpimään huilimaan. Eilen hän tuli itse ensimmäisen kerran syliini, en ole edes kokeillut sylitystä muuten kuin kynsien leikkaamisen ajan. Arvokkaan rauhallisesti hän nousi/kiipesi (ei hypähtänyt) pökkimään syliin kun yritin ommella alustoja koneella.

28.3.2011 Makoilin Sakun kanssa hoitohuoneen lattialla ja yritin tehdä ristikkoa… nyt syljen karvoja suustani, Saku kun päätti, etten saa tehdä muuta kuin rapsuttaa häntä. Tunki ja pöhki lehden päälle ja pökki naamaan ja kiehnasi niin kovasti, että pakkohan se hoito-emon heittää lehti sivuun.

Saku on kyllä mahtava persoonallisuus. Kun huoneeseen menee, hän on nykyään jo
keskellä lattiaa pehmeän huovan päällä, pöydän alla olevaan koriin, suojaisempaan paikkaan, ei herra enää halua mennä. Saku “narisee” kivasti, ei naukumista eikä miukumista, ääni lähinnä tuollaista narinaa, ihanaa! Huoneeseen mennessä herra “narisee” ensin loukkaantuneena hiukan, ettäs kehtasitte jättää minut yksin tänne, mutta 10-15 sekunnin jälkeen on saarnannut tarpeeksi ja antaa anteeksi ja tulee pökkimään ja kerjäämään rapsutuksensa ja silityksensä.

Näyttää siltä, että sopisi lapsiperheeseenkin, mutta toisen kissan olisi syytä olla sellainen, joka ei “isottele”… ehkä joku nuorempi kissakaveri voisi olla rauhoittavampi kun ei tarvitsisi pelätä eikä taistella reviiristä. Kaikenkaikkiaan rauhallinen ja ihana herra hän on… ai niin, eläinlääkärin arvio iästä “useamman vuoden vanha jo varmaan, ei mikään poikanen enää”.

27.3.2011 Saku on erittäin hellyydenkipeä ja luottavainen ihanuus, kehräys on mahtavaa ja rapsutuksia haetaan innolla. Hän on komea, isokokoinen aikuinen kolli, ei lihava, vaan luustoltaan kookas, verrattuna hoitopaikan omiin kolleihin. Korvat, silmät ja hampaat saa katsoa tutkia uusikin ihminen, selvästi hän on tottunut ihmisiin eikä usko heistä pahaa. Saku on kotihoidossa Porissa.

Pojan vasemmasta korvasta puuttuu pieni pala, mutta se on vanhaa perua, elämän nurjempaa puolta on näköjään jouduttu joskus kokemaan. Aikuisiin suhtautuu luottavaisesti, tunkee ja puskee ja pökkii, kunnes saa huomionsa ja hellyyttä. Hän on asunut toisen kissan kanssa, eikä taisteluja ole ollut, eli uskoisin hänen sopivan myös perheeseen missä on ennestään kissoja.

Saku on leikattu ja ensi viikolla haetaan rokotukset ja siru, sekä pyydetään
eläinlääkäriltä arvio pojan iästä, sen jälkeen on valmiina omaan kotiin.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun.