Ringo

Ringosta tuli koiraenkeli 25.3.2021.

***

Lisätty sivulle: 2009-03-25

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Ringo
11.8.2011 Ringo löysi uuden kodin Kuopiosta.

***

Kastroitu uros, noin 6-7v.

21.7.2011 Omistajan kertomaa: Rigohan on mennyt todella paljon eteenpäin varsinkin totteleivaisuudessa. Tulee luokse kutsusta ja ollaankin joksutettu pihamaalla irti jos vain aina joku vahtii. Mikäli ulkona ei samaan aikaan ole ihmistä lähtee pihasta (alkaa varmaan käymään aika pitkäksi),mutta joka karkureissun jälkeen on tullut kotiin. Ja tulee luokse kutsusta vaikka olisikin aikeissa karata ja olisi menossa jo pitkälläkin.

Juoksu lenkillä on kiva kaveri osaa juosta nätisti tiensivussa hihnassa. Valjaita ei kannata jättää valvomatta päälle osaa purra ne poikki, mutta ei pure hihnoja lenkkeillessä.

Kynsienleikkuu onnistuu todella helposti niinkuin muutkin hoitotoimenpiteet. Ruokavaliossa on sellainen huomioitava seikka, että jostain syystä Ringon paino putoaa nopeasti mikäli ruoka ei sovi sille. Itse on syötetty melko rasvaista
kuivaruokaa sille. Paino pysynyt aika hyvin tasaisena nyt pitemmänaikaa. Ruoka
annettu kaksi kertaa päivässä (liotettuna), syö hotkien. Ringon uudessa kodissa voisi olla narttu koira kaverina ainakin meillä ollessa viihtyy toisen koran kanssa. Urosten kanssa ei ole tullut toimeen.

Lasten kanssa on tottunut olemaan. Ainut että vähän koheltaa tervehtiessään eli voi aivan pienen taaperon sitten kaataa. Ei olla koskaan annettu lasten mennä Ringon luokse mikäli nukkuu tai lähtee lasten luota pois, joten en sitten tiedä kuinka käyttäytyy jos tulee häirityksi. Meilä vain on ollut sellainen tapa, että koiralle on annettava rauha myös ja sillä on oma paikka minne ei lapsilla ole ollut lupa mennä. Tulee mielellään esim sohvalla syliin nukkumaan kun on rauhallista. Meillä oli myös pupu ja sen antoi olla häkissään rauhassa.

Yksin jäädessään jää joksikin aikaa haukkumaan samoin kun tulen kotiin kuulen että haukkuu, ei ole tuhonut mitään. Ollut kotona yksin työpäivän ajan. Tosin monesti ollut koirakaveri samassa paikassa ja voi olla että jonkinlaiseen eroahdistukseen kodin vaihtuessa on hyvä varautua. Myöskään tutussa hoitopaikassa ei ole tuhonnut mitään vaikka ei koirakaveria olisikaan. Autossa osaa olla (farmarin takaosassa matkannut).

Säännölliseen lenkkeilyyn tottunut koira. Käy lapsiperheeseenkin, mutta uuden omistajan on hyvä tietää, että lapset eivät ole saaneet härkkiä koiraa. Kovan haukkuäänen vuoksi voisi olla parempi maalla, mutta jokainen katsoo sitten itse onko se päiväs aikaan esim. häiritsevää. Ja se narttukoira voisi olla kaverina. Uroskoiran kaveriksi en suosittele. Rigohan on leikattu. Kuvia laitan myöhemmin.

17.7.2011 Ringo etsii uutta, hyvää ja sitoutuvaa kotia Kuopion seutuvilla eron vuoksi. Luovutusmaksu kodin vaihtajasta 60 e.

***

29.3.2009 Ringo sai kodin Karttulasta tyttökoiran kaverina.

***

Kuulumisia kodista:

15.6.2010 Ajattelin taas kirjoittaa Ringon kuulumisia. Perusasiat kaikki ok. Muutama kolme kuukautta sitten paino laski muutaman kilon ja näytti laihaltakin, myös eläinlääkärissä käydessä(perusrokotuksen yhteydessä) juteltiin asiasta ja todettiin, että rasvasempaan ruokaan tulisi vaihtaa. Nyt paino onneksi noussut tai ainakin näyttää pulskeammalta. Terrille ei voi samaa ruokaa syöttää se on taas herkkä lihoamaan liikaa.

Ringo on vieläkin innokas “koulutustuokioihin”. Kynsien leikkuu onnistuu todella hyvin minulta yksin. Kun otan sakset käteeni ja kutsun Ringo istuutuu selkä minuun päin eteeni ja antaa leikata, toki se odottaa makupaloja ja saahan se joka tassun jälkeen sellaisen. Yksin olossa ei mitään ongelmaa. Muutaman kerran alussa jäi kiini roskiksen tonkamisesta, mutta enää ei työnnä kuonoansa joka paikkaan. Vieraat tervehtii iloisesti. Mutta on se kyllä vieläkin aivan mestari karkaamaan hihnasta. Yksi päivä lenkin jälkeen jäin ottamaan postin laatikosta sen hetken kun pysädyin puras fleksin narun poikki, Fleksejä on kulunut ja valjaita ainakin kolmet. Onneksi tottelee ettei juokse päätä pahkaa karkuun vaan lähtee yhtä matkaa. Otin kerran mukaan katiskoita katsomaan, melko rauhallisesti oli veneessä. Hyvin meillä menee.

***

Uros, noin 4-5v.

25.3.2009 Ringo on n. 4-5-vuotias pikkumies. Ringo on iloinen, pirteä ja avoin koira. Ringo pitää ulkoilusta ja ihmisseurasta. Ringo painaa n. 9 kiloa. Ringon hoitopaikassa on narttukoira, jonka kanssa Ringo tulee hyvin juttuun. Uroksiakin Ringo on tavannut ongelmitta. Ringon tulevassa kodissa voi hyvin olla toinen koira. Kissoja kohtaan Ringo on myös käyttäytynyt hoitopaikassa hyvin asiallisesti. Hoitotoimenpiteet, kuten kynsienleikkuun, Ringo antaa tehdä vastalauseitta. Ruokahalu Ringolla on mahtava.

Ringo on hoidossa kerrostalossa ja asumismuodon vaatima hiljainen käytös luonnistuu Ringolta muuten hyvin, mutta alkupäivinä Ringo hätääntyi yksin jäädessään: läähätti, vinkui ja haukahteli. Kovin pitkää videota ei saatu, joten ei tiedetä kuinka pian Ringo rauhoittui. Tulevan omistajan tulee varautua luomaan Ringolle turvalliset lähtörutiinit.

Ringo on lähtöisin Kohtla-Järven tarhalta Virossa. Ringo oli löytynyt kadulta juoksuisen nartun perästä. Tulevan omistajan tulee kastroida Ringo. Ringo on hoidossa Turussa.

Koiran kulukorvaus on 180 euroa. Kulukorvaus sisältää EU-passin, johon on merkitty koiran saamat rokotukset, madotukset, ulkoloishäädöt sekä mikrosirutunnistusmerkintä.