Nyyti

Lisätty sivulle: 2006-12-29

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Nyyti
1/2016 Nyytistä on tullut kissaenkeli.

***

9/2006 Nyyti sai kodin Turusta toisen kissan kaverina.

***

UROS, noin 3,5 kk

Nyyti on Suomessa syntynyt poikakissanpentu, joka on loukutettu Suomesta.

Pennut liikkuivat vapaana ja ne ovat jonkun mummon kissan pentuja. Pentua mennessäni hakemaan luulin noutavani puolivillin otuksen, mutta yllätys olikin todella suuri, kun kissanpentu ei sähissyt ollenkaan. Nyyti on arka ja aluksi hän tärisi, eikä ruoka maittanut. Ottaessa pennun syliin Nyyti kuitenkin painoi päänsä vasten ihmistä, koska niin kovasti pelotti, mistä Nyyti saikin nimensa, kun minulle tuli mieleen, että kuka lohduttaisi Nyytiä?

Nyyti on viettänyt suurimman osan ajasta kopassaan, mutta ihmisen tullessa samaan huoneeseen alkaa maukuminen, jotta poika huomattaisiin. Ruoka on alkanut maittamaan ja hiekkalaatikon käyttöä opetellaan parhaillaan. Nyyti pitää kovasti rapsutuksista vaikka vielä pelottaakin. Ensimmäiset varovaiset kehräyksetkin on jo kuultu. Nyyti luovutetaan sirutettuna, madotettuna ja rokotettuna. Haussa olisi koti, jossa olisi Nyytille paljon seuraa mahdollisesti muista kissoista ja etenkin ihmisistä. Hoitokodissa on koiria, joille Nyyti ei sähise, mutta arastelee kuitenkin. Nyyti tykkää nukkua yönsä ihmisen vieressä. Nyytin nimeksi meinasi aluksi tulla Tavis tavallisen ulkomuodon mukaan, mutta poika ei ole mikään tavallinen vaan oikein herttainen pikkukissa. Nyyti on hoitokodissa Rauman lähellä. Toisinaan Nyyti matkustaa myös Turkuun.

KUULUMISIA KOTIHOIDOSTA 21.8.2006: Nyyti on nyt täysin kesy kotikissa, jonka pentumaisuus on palautunut. Pitää kovasti ihmisen seurasta ja vihdoin on Nyytiä alkanut leikityttää kovasti. Oppi heti käyttämään kissanhiekkalaatikkoa. Tulee toimeen koirien kanssa, jotka ovat tottuneet kissaan, eivätkä ahdistele. Nyytin rokotukset ovat kunnossa ja nyt pitäisi enää löytää oma koti, tälle hurmaavalle pikkukehruukoneelle. Kuvissa poseeraaminen ei ole Nyytin lempihommaa.

KUULUMISIA OMASTA KODISTA 15.10.2006: Kuulumisia omasta kodista/Nyyti Automatka Nyytin kanssa Eurajoelta Turkuun sujui mallikkaasti pennun nukkuessa. Heti uuteen kotiin päästyään Nyytin kissamaisen utelias luonne pääsi valloilleen mutta arkuus ja Muksiksen (vanhempi, perheessä jo ollut kissa) epäluuloinen suhtautuminen esti alkuun Nyytiä tutustumasta paikkoihin ja ihmisiin. Nyytille tehtiinkin rauhaisa pesä hänen valitsemaansa paikkaan – sohvan alle: siellä Nyyti saattoi nukkua rauhassa ja ruoka/vesikuppi oli heti vieressä. Hiekkalaatikollekin pääsi suojaisaa reittiä pitkin. Meni vajaa viikko eikä Nyyti enää turvapaikkaansa tarvinnut. Muksis päästi jo tulokkaan lähelle ilman sähinää. Nyt kolmisen viikkoa on kulunut ja kissat tulevat hyvin toimeen keskenään. Yöt kuluu jahdin merkeissä: katit ravaavat ympäri asuntoa jahdaten toisiaan vuoronperään. Sitten kun väsy iskee tulevat molemmat sänkyyn nukkumaan. Nyytistä on siis kasvamassa oikein reipas kollipoika, leikkii paljon ja ruoka maistuu hyvin. Tassujen koosta ja lihaksista päätellen saattaa tulla isokin kaveri.