Muti

Lisätty sivulle: 2011-10-12

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Muti
26.1.2015 Mutista tuli enkelikoira terveysongelmien vuoksi.

***

15.12.2011 Muti sai kodin Mikkelistä.

***

Kuulumisia kodista:

25.7.2014 Mutille tämä kesä on ollut raskas. Sydän ei tykkää kuumuudesta ja nivelet eivät tykkää sateesta. Kuumuus tuntuu kyllä enemmän uuvuttavan sitä. Jatkuva kipulääkitys on aloitettu spondyloosin takia. Kipulääke on helpottanut liikkumista, mutta lenkit ovat edelleen auttamatta lyhyitä. Vanhuuden edetessä vaivojakin tuntuu tulevan lisää. Mökillä yritämme käydä mahdollisimman paljon, niin Muti pääsee paljon kahlaamaan ja mukavaan viileään ilmastoituun mökkiin. No liikkuminenkin on helpompaa mökillä, koska se saa pihapiirissä mennä vapaasti ja juuri niin paljon kuin haluaa. No remmilenkilläkin se kyllä tosiasiassa määrää lenkin pituuden tai siis lyhyyden.

Muuten meillä menee entiseen tapaan ihan hyvin, mitä nyt sen vointi pikkuhiljaa hiipuu koko ajan ilmeisesti vanhuuden takia, koska eläinlääkärissä ei löytnyt mitään selittävää syytä. Laitoin liitteeksi pari kuvaa sohvaperunasta, koska se kirjaimellisesti nukkuu aina kaikilla sohville, joille se saa luvan kivuta. Muutenkin sallittakoon vanhukselle pehmeät ja makoisat eläkepäivät.

9.8.2013 Mutin kanssa otamme päivän kerrallaan. Sydämen sivuääni on muuttunut lievästä kohtalaiseksi, joten kuumilla säillä ei paljoa lenkkeillä muualle kuin veden ääreen kahlaamaan. Lenkitän nyt muutenkin koiraani ihan sen mieltymysten mukaan. Se kyllä osoittaa halunsa kotia kohti, jos lenkki menee liian pitkäksi. Sydämen lisäksi ongelmana Mutilla ovat nivelvaivat, jotka tuntuvat etenkin kosteilla säillä.

Muti viettää siis rauhallista eläkeläiskoiran elämää. Tarjolla on rauhallisia lenkkejä ja paljon pehmeitä makuupaikkoja. Minne menemmekin, niin Muti löytää itselleen aina pehmeän sohvan petipaikaksi. Liittenä myös pari kuvaa Mutista. Toisessa kuvassa näkyy myös omistajan varjo. :)

28.7.2012 Hei vaan kaikille! Aloitetaan kuulumiset vaikka sairauskertomuksen jatkamisella. Mutilla uusi anaalirauhastulehdus ja sieltä löytyi sellainen bakteeri, että anaalirauhaset piti poistaa. Muti toipui (tai siis toipuu edelleen) hyvin leikkauksesta. Samalla todettiin, että Mutilla on sydämen vajaatoiminta ja siihen aloitettiin lääkitys. Ei siis ihme, ettei lenkkivauhti päätä huimaa.

Muti nauttii mutalikoissa kahlaamisesta ja pienen totuttelun jälkeen järvikin kelpaa kahlaamiseen. Nyt vaan joutuu vielä vähän aikaa pitää taukoa kahlaamisista, kunnes leikkaushaavat ovat täysin parantuneet.

Eipä meille muuten mitään ihmeitä kuulu. Muti tykkää rapsutuksista ja minä pidän rauhallisesta koirasta. Yhteiseiomme sujuu siis loistavasti. T:Muti ja omistaja

24.2.2012 Hei vaan kaikille! Muti on siis kaikin puolin sopeutunut hyvin elämään kanssani. Se on kiltti ja hyväkäytöksinen tyttö. Se pelkää kovia ääniä, joten Uusi Vuosi oli meille molemmille tiukka paikka, mutta siitä selvittiin kunnialla. Tällä hetkellä pahimpina ääninä ovat kaukalon jääkiekkolaukaukset, jotka saavat tytön luikkimaan kotia kohti.

Muti sai terveen paperit eläinlääkäriltä. Pikku hiljaa leikkauksen jäljiltä ajetut karvattomat kohdat ovat alkaneet täyttyä karvalla. Alaselän paljaaseen kohtaan on hassusti kasvanut tupsu keskellä ja sen ympärillä on paljasta:) Valitettavaa on, että hormonien ollessa sekaisin tyttö on jo nyt vaihtanut lähes kokonaa talviturkin pois. Ulos on siis pakko pukeutua sään mukaan. Omistajan päänvaivana on aina valita mantteli, haalari tai ei mitään ja katsoa koiran eleistä, osuiko valinta oikeaan.

Muti tulee hyvin toimeen siskojeni koirien kanssa. Ne ovat leikkineet vapaasti keskenään. Mutin leikkimisääni kuulostaa tosin lähinnä possun röhkimiseltä, mutta ei se tunnu muita koiria haittaavaan. Olen uskaltanut Mutia pitää myös vapaana turvallisella metsäalueella eikä se ole yrittänyt karata mihinkään.

Meillä on vielä paljon opittavaa toisistamme ja käskyjen opettelu on vielä alkuvaiheessa. Oikean koulutusherkun löytämisessä on nimittäin ollut haasteita. Tällä hetkellä kala tuntuu onneksi maistuvan. Keväisin odotuksin, Tuula ja Muti

19.12.2011 Hei! Muti on selviytynyt hienosti maiseman vaihdoksesta. Se heti tajusi oman nukkumispaikkansa ja ruoka maistuu. Lenkitkin ovat menneet hyvin nuuskuttelun merkeissä. Muti joutui jo pesullekin ja kynsien leikkaukseen. Se antaa käsitellä itseään hyvin, välillä meinaa tosin pelottaakin. Suurimapana kynnyskysymyksenä olivat sisärappuset. Sama ongelma kuin edellisellä koirallanikin. Onneksi talossa on hissi, joten aluksi kuljimme sillä, mutta nyt rappustenkin meno sujuu, vaikka vieläkin se vähän hermostuttaa. Meillä toisiimme tutustuminen jatkuu hyvissä merkeissä. T:Tuula ja Muti

***

Naaras, noin 6 v.

12.10.2011 Muti on rauhallinen ja hyväkäytöksinen rouva. Muti on oikea aarre, lenkilläkin kulkee todella kauniisti ja käyttäytyy arvokkaasti ja tyynesti. Hyvin vaikea kuvitella Mutin olleen tarhalla jo liki puoli vuotta ilman että kukaan on sitä kaivannut tai uutta kotia tarjonnut. Muti etsii nyt kauttamme loppu elämänsä kotia! Muti on jo iäkkäämpi, noin 6-v. Muti on löytynyt Valgan keskustasta, kaivanut kaupungin kukkaistutukseen itselleen kuopan ja lepäillyt siinä katsellen kylän menoa koko päivän.

Muti luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Lisette tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Muti steriloidaan ennen Suomeen tuloja, joten sen kulukorvaus on 250 euroa.