Marek (nyk. Mores)

Lisätty sivulle: 2007-01-29

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Marek (nyk. Mores)
14.6.2010 Mores nukutettiin ikiuneen sairauden murtamana. Lääkärit eivät saaneet selville mikä Moresia vaivasi.

***

10.2.2007 Marek sai kodin Turusta.

Kuulumisia kodista:

1.5.2007 Mores on kasvanut hieman korkeutta ja kehittänyt lihaksia, lähinnä jalkoihinsa.Poika alkaa näyttää pieneltä bodarilta.. Keskivartaloon ei meinaa lihaa tulla luiden päälle, tuntuu että kaikki ravinto kertyy reisilihaksiin! :)
Moresin päivän kohokohta on vapaana juoksentelu Aurajoen uomassa tai metsässä. Kulkee hihnassa vaihtelevalla menestyksellä, välillä on niin kevättä rinnassa että pysähdytään ‘odota’ käskyn säestämänä vaikkapa 25
kertaa ennen kuin ukkeli suostuu kulkemaan nätisti.

Elo Moresin kanssa vaatii välillä hyvinkin pitkää pinnaa, mutta uskon että tilanne helpottuu kun poika kasvaa ja kenties hieman viisastuu. Välillä tuntuu että vaan tuijotamme toisiamme ilman että kumpikaan tajuaa mitä toinen yrittää sanoa :D

Mores rähisee jonkun verran vastaantuleville koirille mutta useimmiten haluaisi vaan leikkiä kaikkien kanssa. Olen tulkinnut rähinän lähinnä peloksi. Moresilla ei taida hirveästi olla kokemusta muista koirista tai sitten hän on aika sokea koirien kielelle. Toivottavasti tämäkin tästä iän myötä.. Koirapuistoissa yms. tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Pikkulapset, sauvakävelijät ja etenkin palloa potkivat ihmiset ovat jotain aivan käsittämättömän hämmästyttävää ja ihanaa!

Mores alkoi muutama viikko sitten nostamaan jalkaansa ja merkkailemaan ulkona kulkiessa, ja arvatkaa vaan käytänkö pojan pesulla tämän takia joka ulkoilun jälkeen..

Kengät meillä säilytetään kylpyhuoneessa ja takit kaapissa, muuten ne saavat aivan uuden muodon heti kun silmä välttää.. Tämäkin on onneksi vähentynyt eikä Mores ainakaan kyläillessä ole enää jyrsinyt sopimattomia tavaroita. Toisaalta hän onkin nyt syvästi kiintynyt uuteen “vaniljaluuhunsa”. Kumikana jonka otin mukaan Moresin hakiessani, on nykyisin jalaton ja muutenkin suuresti rakastettu.
Odotan mielenkiinnolla meinaako poika tuosta vielä venähtää korkeutta, suomalainen eläinlääkäri kun veikkasi koiran syntyneen viime syksynä. Korvat kiusaavat edelleen, niitä on vieläkin putsailtu ja rasvailtu. Etenkin
kovalla tuulella Mores painautuu melkein maahan kiinni kun inhoaa korviin osuvaa tuulta. Olemme vältelleet ruuassa vehnää, verta ja maissia (sekä pähkinöitä joille Mores paljastui allergiseksi erinäisen pöydältä varastamisen jäljiltä) siltä varalta että kyseessä olisi jokin allergia.
Seuraan tilannetta ja käydään pian taas eläinlääkärissä.

Matolääkkeet Mores nuoli kiltisti suoraan kupista, ihanan helppoa! Maksa on ainut asia jota Mores ei syö, muuten menee kaikki pahvista kesäkurpitsaan..
Nyt Mores osaa käskystä istua, pysyä istumassa paikallaan sekä antaa tassua. Hän oppii nopeasti ja on kiinnostunut kaikesta mitä hänelle koitetaan nameilla viittilöidä. Vappupäivän ratoksi voisimmekin harjoitella Maahan
menoa.
Tällaisia kuulumisia tällä kertaa!

Lisätty kuva 14.2.07:
Tyynynvaltaaja kotioloissa.
-Kiira

12.2.2007 Marekista tuli Mores ja uusi koti on Turussa.
Mores on erittäin reipas ja innokas poika, kaikki kiinnostaa ja kaikki on kivaa, etenkin ulkoilu! Kotimatka oli tosi pitkä mutta Mores oli todella kiltti ja reipas, hyvin sujui matkustus niin autossa, laivassa, metrossa, junassa ja bussissa! Mores kerää kovasti huomiota ulkona, kokoajan on joku rapsuttamassa ja kyselemässä. Poika onkin todella kaunis ja tykkää taputuksista. Ostin takin pakkaspäiviä varten, mutta Moresin mielestä takki päällä ei voi pissata. Tätä pitää vielä hiukan treenata.. On vähintään 60% sisäsiisti, jos käy vahinko niin sanomalehden päälle.

Kissoista ei ole moksiskaan, kissoja kyllä vielä jännittää koiran läsnäolo, mutta kyllä tämä tästä. Mores yrittää hiukan pomottaa, näykkii välillä käsistä yms, mutta uskoo kun kunnolla käskee. On todella hellyydenkipeä, ja juuri hiukan liian iso sylivauvaksi mutta änkee kuitenkin. Kerrassaan hurmaava poika!
1½ yhteistä vuorokautta takana ja tulevaisuus näyttää valoisalta!

T. Kiira ja Mores + muut eläimet

***

3.2.2007 Marek tuli takaisin tarhalle oltuaan yhden yön uudessa kodissaan. Luopumisen syynä oli sisälle merkkaileminen ja pentumaisuus. Marekilla on ollut tulehdusta korvissa ja sillä on koko ajan siihen lääkitys.

***

29.1.2007 Nuori uros nr: 4578 n. 1-vuotias

Marekin korkeus on noin 45 -50 cm, sirorakenteinen,kaunis koira.Muistuttaa bokseria,mutta on pieni kokoinen. Häkissä ei haukkunut juuri lainkaan päästi häkkiin ihan hyvin sisään. Hihnassa vetää ja haukkuu muita koiria, pelkää niitä.Voi olla käytökseltään hiukan levoton, johtuuko mahdollisesti stressistä vaiko niistä korvista,jotka ovat kipeät.Korviin on lääkekuuri tällä hetkellä. Pojalla oli kova kiire takaisin sisään eikä tehnyt ulos tarpeitaan.

Valmis lähtemään suomeen 6.2.-07 jälkeen.
Kulukorvaus 100 €
Tuotu tarhalle 9.1.-07