Karla

Lisätty sivulle: 2012-04-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Karla
15.04.2013 Karlasta tuli enkeli

***

Kastroitu uroskoira, noin 2v., kotihoidossa Suomessa

27.3.2013 Kuulumisia kotihoidosta:

Karla on edelleen oma ihmisiin luottava itsensä. Se on sopeutunut hyvin kerrostaloon. Portaat ovat sujuneet ongelmitta alusta asti. Karla tykkää lenkeistä ja aivojumpasta. Puruluiden jyystäminen on Karlan mielen ja ruoka on hauska syödä suoraan aktivointilelusta. Karla säännöstelee syömistään itse: kun toimintaa on ollut vähemmän, on vähemmän nälkä ja päinvastoin. Karla antaa käsitellä itseään tosi hyvin; korviin saa kurkistaa ja peseminen onnistuu. Lisäksi Karla tekee mielellään temppuja: istuu, odottaa “Paikka” -käskyn saatuaan, antaa tassun ja menee maahan. Namit maistuvat pojalle myös.

1.3.2013 Karlan varaus peruuntuu kodissa puhjenneen allergian takia.

13.2.2013 Karla on juuri siinä iässä, että keksii kaikkea pientä jäynää ulkona temmeltäessään, ja haluaisi kovasti leikkiä viemällä lapaset kädestä tai kirputtamalla takinhihaa. Karla kuitenkin tottelee hyvin, kun rauhassa sille sanoo “ei” ja siirtää huomion palloon tai keppiin. Lelut onkin oikein hyvä motivaattori ulkosalla puuhatessa, ja käskyjä opetellaan myös leikkipalkkiolla. Karla osaa jo arjen sääntöjä, kuten ruuan odottamisen istuen, kunnes lupa annetaan, kuten myös ovella Karla istuu ja menee ulos vasta luvan kanssa. Karla yöpyi pari yötä kerrostalossakin, oikein hyvällä menestyksellä, ja kaupunkiympäristössä lenkkeily sujui ongelmitta, mitä nyt koiria kovin haluaisi mennä katsomaan lähempääkin. Ihmisiin se suhtautuu lenkillä täysin välinpitämättömästi, oli ihmisellä sitten sukset olalla tai muita “erikoisuuksia” mukana. Hihnassa Karla vähän vetää, ja hihnakäyttäytymistä täytyy yhä harjoitella, vaikka karla jo oppii pikkuhiljaa, että jos hihnan toisessa päässä pysähdytään, senkin täytyy pysähtyä. Pihaa se jo vähän vahtii haukkumalla lähitiellä kulkevia ihmisiä, mutta ei pahalla vaan ilmoittaakseen huomiostaan, ja lopettaa kyllä kun sen kutsuu muihin puuhiin. Ihan pienten lasten kanssa Karla voi olla liian kohelo, se helposti intoutuu hypäämään vasten ja halaamaan, tai syösyy leikkeihin vähän rajusti mukaan, joten Karla sopisi varmasti ennemmin isompien lasten kanssa touhuamaan, tai sitten täysin lapsettomaan perheeseen. Koulutuskokemusta tämän koiran kanssa on hyvä olla, tai sitten mahdollisuuksien mukaan vaikkapa lähteä käytös/koulutuskurssille kokemusta hakemaan!

8.2.2013 Karla tuli takaisin hoitokotiin, sillä Karlalla ja perheen johtavalla nartulla oli tullut liian paljon kiistaa. Karla on saattanut jäädä pentuna ilman tärkeitä koirakielen oppeja, ja sillä voi olla puutteita ymmärtää muita koiria. Helpoin vaihtoehto Karlalle olisi koiraton koti, mutta koirakaverien tekeminen Karlan kanssa ei ole poissuljettu vaihtoehto. Se koittaa kyllä kovasti leikkiä tapaamiensa koirien kanssa, mutta varsinkin jos toinen koira ei leikkiin taivu, Karla räksyttää kimeästi ja jankuttavasti kunnes jotain tapahtuu suuntaan tai toiseen. Lisäksi toisen koiran johtajanpaikan kunnioittaminen menee Karlalla välillä yli ymmärryksen, mistä johtuen tuleekin sitten tappeluita. Karla on selvästi ihmiseen kiintyväinen, ja ihmisen johtajuuden se ottaa lähes itsestäänselvyytenä; Karlalta saa viedä lelut ja luut, sen saa pestä ja tutkia, ja se tottelee todella hyvin. Karla osaakin jo arkitottelevaisuutta ja edistyy hurjaa vauhtia, ja tästä koirasta olisi ehdottomasti harrastuksiinkiin. Karla on sisäsiisti, se ei varasta pöydiltä ruokaa, eikä hauku ovea, joten sen kanssa on itseasiassa hyvin leppoisa elää, kun energiat saa juosta joko vapaana metsissä pois tai koulutusharjoituksilla saa aivot väsymään.

***

2.2.2013 Karla sai kodin Salosta kahden koiran kaverina

28.1.2013 Karlalle lisätty kaksi ihanaa videota!

27.1.2013 Karla saapui Suomeen kotihoitoon. Karla on mukava touhuaja, se luottaa ihmiseen, ja leikkii vieraassakin paikassa leluilla, kuin olisi niitä vailla ollut kauankin. Uudessa paikassa sisällä meinaa jalka nousta väkisinkin sohvannurkkaan tai puulaatikkoon, mutta nopeasti oppii, ettei sisällä saa merkkailla. Karla on kerennyt jo olla vapaanakin pihalla, ja se tottelee hyvin istu-käskyä ja tulee luokse kun kutsuu. Remmilenkillä Karla vähän vetää, mutta ei ole mahdoton lenkitettävä.

11.10.2012 Karlan käytös on entisestään parantunut, ja Karla malttaa odottaa melkein paikallaan, kunnes on tarpeeksi lähellä rapsuteltavaksi, ennen kuin hyppää vasten ja asettuu nauttimaan huomioista. Karla ei enää hauku ja häsellä lainkaan niin paljon kuin aikaisemmin, mutta silti se on selvästi aktiivinen koira. Karlalle paras paikka olisi ehdottomasti omakotitalo, tai ehkä iso rivitalo, mutta kerrostaloon Karlaa ei luovuteta. Karla myös kaipaisi harrastavaa perhettä, nyt se purkaa osan energiastaan ketjun syömiseen ja kuljeskeluun, kun muutakaan ei ole tarjolla.

19.8.2012 Koirien vähentyessä tarhalla Karla on rauhoittunut, ja myös saanut enemmän liikuntaa, joka varmasti vaikuttaa asiaan. Karla on yhä ystävällinen, ja rapsutuksia poika kovasti haluaakin. Karla on myös saanut hieman lisää painoa tarhalla, eikä ole enää niin laiha, kuin tarhalle tullesaan.

12.7.2012 Karla on yhä erittäin ihmisystävällinen, vaikka haukkuu komeasti huomiota saadakseen. Karla on aika iso ja oppimattomuuttan kolho, kun se hyppää vasten ja häseltää. Karla tarvitsee kodin, jossa sitä koulutetaan ja se pääsisi purkamaan energiaansa päivittäin lenkkeilyyn ja leikkiin, se on vielä nuori ja riehuminen on välillä sen mukaista. Karla on kuitenkin hyvin kiltti kaikille.

25.5.2012 Karla on hyvin aktiivinen, ja sen olisi hyvä päästä jo tarhalta kotiin. Karla alkaa olla aika rauhaton, ja lenkillä käydessämme poika vetää kaikkien hajujen perässä ja sen tarvitsisi selkeästi päästä kunnolla juoksemaan kierrokset pois. Se tulee kyllä luokse lenkillä, kunhan saa vauhdin pysäytettyä, ja kutsuu sitä. Karla on todennäköisesti belgianpaimenkoirasekoitus, ja sopisi varmasti muuhunkin kuin pelkäksi lenkkikaverisksi. Karla pitää ihmisistä hyvin paljon, ja käyttäytyy kyllä muuten oikein hyvin. Kissat sitä kiinnostivat, kun kuljimme kissatarhan ohi, mutta tuntuu, että kaikki mitä ketjuelämän ulkopuolella tapahtuu, kiinnosti Karlaa hurjasti positiivisen uteliaalla tavalla. Karla haukkuu aika paljon ketjussa kiinni ollessaan, joka voi johtua turhautumisesta. Karlalle paras paikka olisi varmasti omakotitalossa, jossa se välillä voisi päästä vapaana juoksentelemaan.

15.5.2012 Lara/Karlalle lisätty uusia kuvia, Karla on todella komea!

11.4.2012 Tarhalta tuli viesti, että Lara onkin uros, ja he kutsuvat sitä nyt Karlaksi. Karla on yhä iloinen ja touhukas kaveri, joka odottelee omaa leikki- ja lenkkikaveria tarhalla.

2.4.2012 Lara on nuori, avoin ja ystävällinen. Lara on tottunut lapsiin, mutta on aika kookas ja aktiivinen. Lara tykkää juosta ja leikkiä, ja on luottavainen vieraita kohtaan.

Koira luovutetaan uuteen kotiin kastroituna, tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus kastroidusta uroksesta on 250e