Jacco

Jaccosta tuli koiraenkeli 26.11.2020.

***

Lisätty sivulle: 2006-12-15

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Jacco
26.2.2007 Jacco sai kodin Turusta.

***

Kuulumisia kodista:

03.04.2014 Jacco on leikkisä ja tykkää ihan mahdottomasti ihmisistä, varsinkin lapsista. Hän ei enää hauku muille koirille pahemmin ja osaa hienosti lenkkeillä ilman turhaa vetämistä. Jacco on innostunut monista asioista vaikka ikää on jo kertynyt. Ikääntymisen huomaa lähinnä siinä, että hän nukkuu pidempään kuin aiemmin. Mutta välillä hän on kuin pieni pentu aikuisiässä eli saattaa innostua vähän liikaakin, jos vieraita tulee kylään. Mutta Jacco tottelee hyvin käskyjä ja on oikea rakkauspakkaus.

Hän tykkää yleensä torkkua futonilla ns. paistiasennossa ja valtaa näin koko pedin. Lelujen vieressä, sekä pöydän alla on myös mukava yleensä ottaa päiväunia. Jacco on omassa elementissään kun hän pääsee vapaana juoksemaan pellolla ja metsässä. Myös lumi on hänelle aivan ihana asia, tietty kun pääsee piehtaroimaan hangessa kunnolla ja tutkimaan eri eläinten jälkiä. Jacco asuu vieläkin Turussa ja voi hyvin.

***

Uros, noin 8kk

Kuulumisia kotihoidosta:

14.2.2007 Jaccoa voisi kuvailla hiomattomaksi timantiksi, nuoruuden innokkuus vielä paistaa pojasta mutta pienellä viitsimisellä Jacosta on ainesta vaikka mihin. Poika on fiksu, se tykkää touhuta ihmisten kanssa ja siitä tulee varmasti aina innokas harrastuskaveri jollekin. Energisyydestään huolimatta Jacco osaa myös rauhoittua silloin kun sen aika on. Jacco osaa olla yksin kotona eikä tuhoa paikkoja. Tällä hetkellä Jacco asuu kerrostalossa eikä hauku tai reagoi muutenkaan rappukäytävän ääniin. Jacco osaa matkustaa bussissa, autossa ja junassa, eikä hätkähdä uusia paikkoja. Kaiken kaikkiaan Jacco on tasapainoinen, lempeä nuori mies. Ikäarvioltaan n.9kk. Jacon säkäkorkeus on n. 55cm ja paino 20kg

Ulkoilu: Jacco osaa kävellä hihnassa, toisinaan se hieman vetää mutta koulutuksella asia on korjattavissa. Opettelua on jo aloitettu, ja kuten kaikessa oppimisessa, Jacco on hyvin vastaanottavainen ihmisen ohjeille. Jacco ei rähjää tai rieku remmissä, toisinaan se saattaa innostustaan haukkua ja esittää leikkiinkutsua kauempana kulkeville koirille. Jacon kanssa on harjoiteltu myös vapaana ulkoilua, tähän asti poika on pysynyt lähettyvillä ja tullut kutsuttaessa luokse.

Lapset: Jacco rakastaa lapsia, juna-asemalla tapaamamme pikkutyttö sai hellät naamapusut tältä pojalta ja ulkosalla Jacco kaihoisasti katselee lasten perään, hiljaa häntää heilutellen. Pienten lasten perheeseen Jaccoa ei kuitenkaan suositella, pentumainen poika ei aina käsitä omaa kokoaan ja voimiaan innostuessaan.

Muut eläimet: Jacco on saanut siedätyshoitoa liialliseen kissa innokkuuteen ja tuloksia on tullut reippaaseen tahtiin. Ihmisen valvonnassa Jacco pystyy hyvin oleilemaan kissojen kanssa samassa tilassa. Ja vaikka toisinaan houkutus käy liian kovaksi, ei Jacco vahingoittamismielessä kissojen perään ole, se vain haluaisi leikkiä ja kotihoitajan hämmästykseksi on saanutkin nuoremman kissan mukaan leikkimään kerran jos toisenkin. Toisten koirien kanssa Jacco pääasiassa tulee toimeen, se ei haasta riitaa eikä myöskään vastaa ärinöihin. Arkoja ja alistuvia koiria kohdatessaan Jacco ei malta olla pomottelematta, joten ujon koiran kaveriksi poikaa ei kannata edes harkita.

Käskyt: Tähän mennessä Jacco osaa seuraavat käskyt; istu, maahan, taakse, ole hyvä ja ei.
Luovutusmaksu 150 e.

21.12.2006 Jacco tuli kotihoitoon Turkuun.

7.12.2006 Jacco on noin 8 kuukauden ikäinen urospentu. Jacco on pentujen tapaan hyvin leikkisä ja sosiaalinen touhuaja. Tarvitsee vielä koulutusta hihnassa kulkemiseen kuten muutkin tämänikäiset pennut. Kiltti ja reippaan oloinen poika. Inisi häkissä mutta ei haukkunut. Löydetty ja toimitettu Tallinnan tarhalle 29.11. Reg nro. 4253.

28.1.2007:
Video 3 Nalluccasta, Qemindasta ja Jaccosta (keltainen panta)
Video 4 Qemindasta, Nalluccasta ja Jaccosta (keltainen panta)

25.1.2006:
Video 1 Jacco lelun kanssa
Video2 Jacco koirapuistossa