Hilma (nyk. Nera)

Nerasta tuli koiraenkeli 28.4.2022.

***

Lisätty sivulle: 2012-08-15

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Hilma  (nyk. Nera)
1.11.2012 Hilma (nyk. Nera) sai kodin Tuuloksesta.

***

Kuulumisia kodista:

2.1.2013 Hyvää uutta vuotta toivoo Ida, Mikko ja Nera :)
Meillä menee hyvin Neran kanssa. Ollaan pidetty irti ja hyvin tulee luokse ja tottelee, ei lähde omille teilleen.
Tulee hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa on hyvin nöyrä jos toinen koira
murahtaa. Ei ole ollut mitään ongelmia, saa nähdä miten reagoi raketteihin.

9.11.2012 Hilma nykyinen Nera; kaikki hyvin, on jopa sisäsiistikin. Kotiutuminen on tapahtunut hyvin eikä oikein ujostele mitää eikä ketään ja muutkin koirat ok.
t.Mikko,Ida ja Nera

Kuva Hilmasta ja pikku :)isoveljestä kotihoitajan luona kun juuri lähdössä omaan kotiin.

***

Narttupentu, synt. 2012, kotihoidossa Somerolla

Kuulumisia kotihoidosta:

26.10.2012 Hilma-tyttö on mahtava pentu, jolla löytyy sopivasti luonnetta. Hilma testasi meidän sakuvanhuksia 11v ja 9v, jotka osoittautuivat kilteiksi herrasmiehiksi. Hilma-neiti oli sitä mieltä, että hoitomamma ja sohva ovat nyt sen valtakuntaa – jolloin pojat siirtyivät suosiolla syrjemmälle. Hetken kuluttua vanhat pojat kuitenkin palasivat sohvalle, jonne sitten mahduttiinkin sovussa nukkumaan yhdessä Hilman kanssa. Herrat eivät sentään suvainneet pikkuneidiltä ihan mitä vain, sillä luuta ei Hilmalle luovutettu, vaikka neiti sitä hieman havittelikin itselleen. :D

Hyvin on Hilma oppinut jo kunnioittamaan vanhempia koiria alun testailujen jälkeen. Neiti syö hyvin ja oppi istumaankin päivässä. Nyt kun nostaa ruokakipon ylös, niin neiti istuu kiltisti ja tapittaa kippoa. Hilma nukkuu hyvin yöt ja osaa käydä paperilla pissalla. Kakat neiti tekee yleensä ulos, vaikka on tarhalla syntynyt ja elänyt koko pienen ikänsä. Nyt on onneksi kotihoidossa ja lämpimässä kainalossa. Tervetuloa tutustumaan suloiseen Hilma-tyttöön!

20.10.2012 Hilma saapui kotihoitoon Somerniemelle/Somerolle.

15.8.2012 Mannin pennut syntyivät tarhalle 4.6.2012 ja ovat siis reilun kahden kuukauden ikäisiä veitikoita. Pentuja oli kuusi, viisi narttua ja yksi uros! Uros on jo saanut kodin Virosta. Pennut ovat iloisia, leikkisiä, omaavat loistavan hermorakenteen eikä niiden luonteissa oikeastaan ole suuria eroja. Pentujen äidissä on ilmeisesti jotain noutajaa, se on keskikokoinen, melko siro ja ennen kaikkea loistava emä. Pennuistakin kasvaa todennäköisesti keskikokoisia. Isästä ei ole tietoa, mutta vaikuttaa siltä, että siinä on ainakin ollut saksanpaimenkoiraa. Pentuja on tarhalla käsitelty päivittäin, joten ne eivät ole tippaakaan arkoja. Lisäksi tarhan ympäristö on sellainen, että pennut ovat sosiaalistuneet muihin koiriin eivätkä muutenkaan hätkähdä pienestä.

Toki normaalin kotikoiran elämän opettelu vie aikaa, mutta niinhän se on kaikkien pentujen kanssa. Tulevan omistajan tulee varautua, ettei pentu ole tullessaan sisäsiisti, eikä osaa kulkea hihnassa ja hyvin suurella todennäköisyydellä yksin jäädessään sisustaa asuntoa myös uuteen uskoon. Pennut etsivät aktiivisia koteja, jotka ovat valmiita tekemään muutakin koiran kanssa kuin vain lenkkeilemään sekä sitoutuvat koiran pitoon seuraaviksi mahdollisiksi 15-vuodeksi.

Pennut ovat saaneet penturokotteen elokuun alussa ja rabiesrokotteen ne saavat elokuun puolivälin paikkeilla. Uuteen kotiinsa ne pääsevät lähtemään syyskuun puolen välin tietämillä.

Luovutusmaksu pennusta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnastaja. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.