Diva

Lisätty sivulle: 2011-10-12

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Diva
05/2017 Divasta on tullut enkelikoira.

Niin se aika saa jossain vaiheessa kaikki kiinni. Diva oli jo vanha leidi Suomeen saapuessaan enkä ikinä olisi uskonut sen elävän niin pitkään ja terveenä kuin se eli. Lopulta kuitenkin isoille koirille tyypillisesti liikkuminen huononi merkittävästi, joten ainoaksi inhimilliseksi vaihtoehdoksi jäi eutanasia. Viimeisenä vuotenaan Diva sai vielä uutta eloa jouduttuaan uuden pennun elämän oppaaksi ja jotenkin Diva onnistui välittämään rauhallisuutensa jopa pieneen pentuun. Monet jäivät Divaa kaipaan ja muistamaan <3

***

7.5.2012 Diva sai kodin Vantaalta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

31.3.2015 Borkalle ja Divalle kuuluu oikein hyvää. Kummastakaan ei äkkiseltään uskoisi, että ikä on 10 vuoden tienoilla. Maaliskuussa 2015 teimme pienen irtioton ja lähdimme koko porukka Lappiin kuukaudeksi porotilalle töihin. Siitäpä vasta koirat tykkäsivät! Nämä tuuheaturkkiset koirat olivat kuin luotuja porotilalle ja osasivat hienosti käyttäytyä niin porojen kuin turistienkin kanssa. Borka pääsi juoksemaan sielunsa kyllyydestä milloin moottorikelkan perässä ja milloin poron vieressä. Hyvin pysyi pieni poika myös kelkan kyydissä pidemmillä matkoilla ja osasi myös rentoutua porontaljalla takkatulen ääressä. Divaa ei niin samojen reittien juoksemiset innostaneet, vaikka ajoittain intoutuikin jolkuttamaan 6 kilometrinkin reitin mukana. Diva nautti ennen kaikkea pehmeistä pedeistä ja suunnattomasta määrästä huomiota, jota turistit antoivat. Molemmat tietenkin saivat myös paljon paikallisia herkkuja eri poroa eri muodoissa.

Divan rauhallisuuden ansiosta olemme yhdessä käyneet mm. sytyttämässä kynttilän turkiseläinten muistoksi ja molemmat zombeiksi pukeutuneina zombie walk -tapahtumassa. Niin kauan kun äänitaso on tarpeeksi matala, Diva keskittyy lähinnä huomiosta nauttimiseen. Kotona koko lauma, lisko mukaan lukien, tulee moitteettomasti toimeen keskenään :)

25.4.2014 Molemmat koirat voivat oikein hyvin ja taas on se aika vuodesta, että turkit on lyhennetty vastaamaan sääoloja. Divalla on niin paksu turkki, että trimmeri toisensa jälkeen tuntuu luovuttavan haasteen edessä, mutta sen verran on turkkia saatu lyhennettyä, ettei tyttö ihan läkähdy aurinkoisimpinakaan kevätpäivinä. Borkan trimmaus sujui huomattavasti paremmin kuin viime syksynä ja siitä näkikin, kuinka paljon olen voittanut poitsun luottamusta. Borkan kanssa on muutenkin sujunut oikein hyvin. Usein olemme käyneet koirapuistossa ja Borka on siellä päässyt kokeilemaan agility-esteitä. Jo ensimmäisellä kokeilukerralla Borka oppi hyppäämään renkaankin läpi käskystä. Divakin on innokas tienaamaan namipaloja agility-esteillä, mutta lähinnä pienten koirien puolella, jossa esteet ovat Divan mahan korkeudella. Borka on jaksanut erittäin hyvin myös vaelluksilla mukana. Syksyllä vaelsimme Lapissa läpi jänkien ja loppu syksystä kävimme vielä Nuuksiossa (kuva alla). Diva on varsinainen rautamummo, jonka voinnista on vaikea uskoa, että ikää saattaa olla jo yli 10 vuotta. Puolet nuoremman suursnautserin, Eewin, kunto meinaa välillä loppua kesken, kun Diva vaan jatkaa tarpomistaan kuuliaisesti perässäni rinkka selässään. Divan rauhallisuus ja hellä luonne herättää ihailua joka paikassa, jossa kuljemme.

Vaikka Borka onkin rohkein pikku koira, jonka tiedän, arvostaa poika kuitenkin mahdollisuutta vetäytyä omaan rauhaansa. Siksipä ostin Borkalle makuupaikaksi iglun, jossa hän onkin viihtynyt oikein hyvin. Borkan iglu ja Divan peti ovat aivan sänkyni vieressä ja yksi alla olevista kuvista onkin otettu vuoteestani nukkumaan mennessä. Borka sai lahjaksi myös avopedin kaveriltani.

Täällä odotellaan innokkaasti, että päästään kunnolla kesän viettoon, mikä tarkoittaa ainankin vaelluksia ja metsässä vietettyjä öitä. Mielenkiinnolla odotan myös, että pääsen testaamaan Borkankin uimataitoa ja veneessä pärjäämistä. Hyvää kesän odotusta kaikille!

8/2013 Diva sai uuden koirakaverin Tepin nyk. Borka http://rekkurescue.com/elain.php?id=6148

14.6.2013 Viime kesä meni uimakoulun merkeissä, sillä kypsään ikään ehtinyt Divani ei osannut uida. Uimamaisterin tutkinto saatiin kuitenkin suoritettua (pelastusliivien avustuksella) ja tänä kesänä onkin uskaltauduttu sitten veneeseen. Diva on kuin syntynyt laivakoiraksi; rauhallinen, ei stressaa veneen heilumista ja kulkee todella hyvin veneen kansilla.

Kodin lähelle nousseen uuden koirapuiston ansiosta Diva on myös päässyt tutustumaan hieman agility-esteisiin. Renkaan läpi hyppäys lähtikin yllätyksekseni sujumaan Divalta erittäin nopeasti.

Valitettavasti Diva on joutunut keväästä lähtien kohtaamaan elämän uudet seikkailut ainoana koirana, sillä Bonis-bokseri jouduttiin lopettamaan vakavasta sairaudesta johtuen. Seuraakin Divalla kuitenkin välillä on, sillä äitini otti itselleen Eewi-nimisen suursnautserin, joka aina silloin tällöin tulee luoksemme hoitoon. Eewi, kuten kaikki muutkin koirat, tulee Divan kanssa upeasti toimeen. Eewi on kuitenkin Divaa sen verran energisempi, ettei Divaa taida häiritä, ettei Eewi ole kokoajan luonamme.

17.12.2012 Divalle kuuluu oikein hyvää. Oikein ihana ja uskollinen koira. Kesällä kävimme tekemässä muutamia vaelluksia ja Diva sai usein tehtäväkseen kantaa koirien eväitä. Tyttö ei laittanut pahakseen ja kantaminen sujui todella hyvin. Loppu kesästä pidemmätkin lenkit sujuivat ilman mitään ongelmaa.

Nyt odotellaankin jo joulua. Joululahjaksi koirat saivat uuden ortopedisen koirille tarkoitetun sohvan. Bonis ei ehtinyt alkuun edes testata sohvaa kun Diva oli jo vallannut sen. Hyvää joulua meidän koko porukalta!!

15.6.2012 Diva haettiin hieman yli kuukausi sitten. Viron puolelle ei ehditty lähteä, sillä tarhan tilan puuteen vuoksi aktiivit toivat Divan Helsinkiin. Huoltoaseman parkkipaikalla odotimme jännittyneinä, kun paikalle tuli auto, jonka ikkunassa näkyi kuvista tuttu karvanaama. Tyttöä jännitti niin, ettei herkutkaan maistuneet. Pitkän reissun jälkeen alkoi kotona vielä operaatio uuteen kotiin ja kotona odottavaan sulhaseen tutustuminen, sillä meillä oli ennestään 8-vuotias Bokseri uros Bonis. Bonis ei yleensä osaa kovin hyvin käyttäytyä toisten koirien kanssa, mutta Divan nähdessään poika oli heti rakastunut. Ihan rupesi vinkumaan, kun niin kovin halusi mennä tutustumaan lähemmin. Uuteen kotiin saapuessaan Diva oli sitä mieltä, että hänen paikkansa on sohvalla ja ensimmäisenä yönä herättiin siihen, kun tyttö hyppäsi sänkyymme, josta emme meinanneet saada Divaa enää ,kun tyttö laittoi niin täysin jarrut päälle. Nyt näissäkin asioissa ollaan päästy yhteisymmärrykseen. :)

Kaikki on ensitapaamisen jälkeenkin mennyt todella hyvin niin koirien kesken kuin muutenkin. Diva on kotiutunut todella hyvin ja todella nopeasti. Sisäsiisteydenkään kanssa ei ole ollut ongelmaa ja vaikka remmilkäytös ei heti ollut ihan täydellistä niin sekin on parantunut nopeasti lyhyessä ajassa. Diva on aikamoinen rohmu ja suurin ongelma on ollut, että se on välillä syönyt meidänkin ruuat kun on tilaisuus tullut. Haukkumista tai eroahdistusta ei ole onneksi ollut.

Karvaa Divasta on lähtenyt aivan tuhottoman paljon lukuisista harjauskerroista huolimatta ja kun lenkeillä käynnitkin ovat yhtä läähätystä niin ajettiin tytölle sitten hieman lyhyempi kesäturkki. Viilennystä on koitettu myös uinnin muodossa, mutta tyttö osoittautui pitkälti yhtä huonoksi uimariksi kuin toinen koiramme Bonis eikä mitään hinkua veteen menoonkaan ollut.

Diva on saanut arvoisensa kaulapannan: vaaleanpunainen nahkapanta, jossa on koristeena vähän bling blingiä.

***

Narttu, aikuinen

28.4.2012 Divalle on lisätty uusia kuvia, Diva on hyvin kärsivällinen ja antaa häkissään olevan pennunkin hyppiä nenilleen. Ihmisten huomiota Diva edelleen rakastaa suunnattoman paljon ja heti minut nähdessään alkaa iloisesti ja energisesti hyppiä häkkiään vasten suukkojen toivossa. Diva on todella innokas pussailemaan pitämiensä ihmisten kasvot märiksi. Divalla alkaa olla liikaa ylipainoa, kuten nallekarhumaisesta ulkonäöstäkin voi päätellä. Divasta huomaa ettei tarhalla ole riittävästi resursseja lenkkeilyttämiseen. Diva painaa jo likimain 40kg. Diva myös haukkuu jonkin verran, muttei ole äänekkäimmästä päästä tarhan koirista. Enmmänkin Diva komentaa ja hopuuttaa ihmisiä tulemaan hellimään itseään. Diva on myös hyvin sopeutuvaisen oloinen koira ja sille on helppo esitellä tarhan uudet asukit häkkikumppaneiksi.

11.4.2012 Diva edelleen odottelee omaan kotiaan tyynen rauhallisena. Diva tulee todella hyvin toimeen muiden koirien kanssa, tällä hetkellä se jakaa häkkinsä kahden pennun ja toisen aikuisen nartun kanssa. Lisätty uusi kuva Divasta kavereineen.

5.3.2012 Diva on parantunut hyvin uuden vuoden aaton vammoistaan, yksi varvas siltä puuttuu – iho tassuissa oli hieman punoittava. Divasta on saatu uutta tietoa ja sen oletaan olevan peräisin laumanvartijoita kasvattavasta kennelistä. Diva tulee kuitenkin hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja se jakaa häkkinsä saku-mix nartun kanssa sopuisasti. Diva on yllättävän rauhallinen vilkaat tarhaolot huomioon ottaen, eikä juuri häiriinny toisten koirien levottomuudesta. Uusia kuvia lisätty.

3.1.2012 Diva on loukkaantunut pahasti uuden vuoden ilotulituksien vuoksi. Diva pelkää raketteja todella kovasti ja oli yrittänyt yön aikana ilmeisesti tehdä kaikkensa päästäkseen pakenemaan ulkotarhasta/häkistä. Nyt katsotaan miten Divan vammat paranevat. Divalle ihanteellisinta olisi koti hyvin rauhalliselta alueelta.

16.12.2011 Diva on piristynyt huimasti sitten viime näkemän ja jaksaa lenkilläkin tassutella virkeään tahtiin. Hihnakäytös ei ole ihan hallussa, muttei toivotonta ole. Energiaa ja intoa löytyy – aikaisemmin Diva oli varmaan niin väsynyt ja shokissa tarhalla joutumisesta ettei jaksanut ja uskaltanut kävellä remmissä. Ihan kuin tyttö olisi nuortunut muutaman vuoden. Divan hampaat on hyvin huonot ja niistä voisi päätellä ikää olevan paljon, mutta piristynyt käytös ja iloinen asenne puoltaisi ikää hieman aiemmin arvioitua nuoremmaksi. Diva tykkää naksutella suullaan pusuja, nuolisi naaman aivan märäksi jos voisi. Uusia kuvia lisätty.

30.10.2011 Diva käyttäytyy lenkillä oikein kauniisti ja arvokkaasti, oletettavasti ollut kodissa ennen tarhalle päätymistä. Diva on kaikin puolin ihana koira.

12.10.2011 Diva on kaunis, rauhaa rakastava ja nöyrästi käyttäytyvä koira. Divassa on myös leikkisiä puoli ja tällä hetkellä tyttö on hyvin levoton ja ihmeissään tarhalle joutumisesta. Diva on siis tullut tarhalle hiljattain, se oli löydettäessä hyvin nälkiintynyt, tiineenä sekä jonkun toisen koiran purema. Haavat saatiin kuntoon ja Diva ehdittiin vielä steriloida, koska tiineys oli niin varhaisessa vaiheessa. Melko iäkäs Diva jo on, arvion mukaan 8-9 vuotias ja hän todella ansaitsee loppu elämän kodin täynnä rakkautta.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.