Anssi (nyk. Kaapo)

Lisätty sivulle: 2011-01-18

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Anssi  (nyk. Kaapo)
Kaapo lähti sateenkaarisillalle 17.7.2023.
***
11.1.2014 Anssi sai uuden kodin Eteläisestä.***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

20.1.2014 Heippa! Alkupäivät olivat melko sekavia. Kauko oli tietenkin peloissaan, mutta tuntui rauhoittuvan Bellan ja Kudin seurassa. Ja minuun turvautui voimakkaasti.

Tietenkin laumassa oleminen on ollut Kaukolle melkoista opettelua, mutta Bella vanhana ja viisaana on hienosti opastanut Kaukoa. Nyt tilanne on huomattavasti rauhoittunut, Kauko tietää jo miten päivän rutiineissa toimitaan. Kauko on ensimmäistä päivää lukuunottamatta syönyt todella hyvin. Vatsa toimii hyvin ja leikkisyyttäkin alkaa löytyä.

Olemme ulkoilleet paljon, lyhyitä lenkkejä kun on näin kovia pakkasia. Yöt nukkuu rauhallisesti, Kaapon pedillä on minun ja Ismon käytetyt paidat unikaverina, koska emme päästä koiria makuuhuoneeseen. Herkkupalojen kanssa olemme saaneet vetämistä huomattavasti vähenemään. Aloimme kutsua häntä Kaapoksi.

Muuten tottelee upeasti ja on oppinut uusiakin juttuja. Bellan ja Kudin kanssa tulee hyvin toimeen. Ismoa jonkin verran vielä aristelee, mutta lähtee kyllä lenkille ja hakee kädestä herkkupaloja. Kyllä se siitä pikkuhiljaa. Haukkuminen on vähentynyt huomattavasti. Lenkeillä haukkuu, jos joku koira tulee vastaan, mutta aika nopeasti rauhoittuu. Sisällä haukkuu, kun joku tulee ovesta. Tarkasti kuuntelee kaikkia ääniä ulkoa, joskus haukahtaa jollekin oudolle äänelle, mutta rauhoittuu kun muutkaan eivät hauku. Eli jatkamme toisiimme tutustumista, hyvään suuntaan olemme menossa :-) T: Seija

***

Kastroitu uros 3v, Helsingin seudulla

3.1.2014 Anssi (Kauko) nyk. Kaapo on 3-vuotias kastroitu uros, joka etsii uutta kotia Helsingin seudulla. Kauko on kooltaan pienehkö/keskikokoinen, se painaa noin 11 kg. Kauko on ollut terveenä koko elämänsä ajan. Kuivaruoan suhteen se on hieman nirso, mutta liha ja luut maistuvat.

Kaukon nykyisellä perheellä ei ole vaikean elämäntilanteen vuoksi voimavaroja Kaukon pitämiseen. Kauko on ihana, mutta haastava koira ja uuden kodin pitää olla valmis paneutumaan Kaukon koulutukseen ja aktivointiin. Uudella kodilla pitää olla koirakokemusta ja tieto siitä, että Kaukon kanssa on tehtävä vielä paljon työtä.

Suurimmat ongelmat Kaukon kanssa ovat sen haukkuherkkyys ja etenkin eroahdistus. Yksin jäädessään se haukkuu ja hätääntyy heti. Uuden omistajan on hyvä varata paljon aikaa ja kärsivällisyyttä yksinolon ja rauhoittumisen opetteluun ja aloittaa harjoittelu heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Kaukossa on selvästi jotain paimenkoiraa, ja Kaukolle sopiva koti onkin sellainen, missä ymmärretään paimenkoiran fiksua ja herkkää luonnetta.

Kauko reagoi uusiin asioihin ja ihmisiin varautuneesti ja usein myös haukkumalla. Tutustumisen jälkeen se on kuitenkin kiltti ja ystävällinen.

Suomeen tullessaan Kauko oli erittäin arka ja pelkäsi kaikkea ja kaikkia. Nykyinen omistaja on pitänyt Kaukoa mukanaan erilaisissa paikoissa: bussissa, kaupungilla, työpaikallaankin, ja Kauko on tämän myötä tottunut erilaisiin tilanteisiin melko hyvin. Kaukolle ominainen varautuneisuus ja herkkyys ilmenee kuitenkin haukkumisena yllättävissä tilanteissa. Kauko asuu nyt kerrostalossa, missä haukkumisen olemme naapurien armollisen kärsivällisyyden ansiosta pärjänneet. Uskon, että Kaukon tarve haukkua vähenee, kun se pääsee kotiin, jossa sitä koulutetaan kärsivällisesti ja se pääsee purkamaan ylimääräistä energiaansa riittävään liikuntaan ja aktivointiin. Hiljaista koiraa Kaukosta ei kuitenkaan saa ja ideaalein koti sille olisikin ehkä omakoti- tai rivitalossa, jossa olisi koirakaveri/-kavereita?

Kauko rakastaa toisten koirien kanssa leikkimistä. Lenkillä se haukkuu muille koirille niitä nähdessään, mutta kun se pääsee tutustumaan, se tulee lähes kaikkien kanssa erittäin hyvin toimeen. Kaukon suosikkipaikka onkin koirapuisto, missä se jaksaa juosta ja leikkiä vaikka kuinka pitkään. Lajitoverien seura on Kaukolle tärkeä, joten uudessa kodissa voisi mielellään olla reipas koirakaveri tai useampi seurana, tai ainakin mahdollisuus koirapuistoiluun tai muuhun koirien säännölliseen tapaamiseen.

Kauko on erittäin energinen ja se tarvitsee joka päivä aktivointia. Jos Kauko ei saa tarpeeksi aktiviteettia, sen levottomuus lisääntyy ja turhautuminen ilmenee haukkumisena, tavaroiden pureskeluna ja kissojen jahtaamisena. Kauko on fiksu ja oppii nopeasti, koulutustilanteissa se myös turhautuu nopeasti – ja sitten taas haukutaan. Naksuttimen idean se oppi hetkessä ja sen kanssa on leikitty aktivointileikkejä pahvilaatikon kanssa, joissa naksuttelemalla se oppi nopeasti tökkäämään laatikkoa, laittamaan kuonon laatikkoon, laittamaan tassun laatikkoon jne. Myös etsimisleikki on Kaukon mieleen: se odottaa, kun nameja tai lelun piilottaa johonkin päin kämppää ja “etsi”-sanan kuullessaan se juoksee heti hakumatkaan. Kaukolle sopiva uusi omistaja olisikin aktiivinen ja kiinnostunut koiran kanssa puuhailija, jolla olisi kärsivällisyyttä ottaa Kaukon erityisyys huomioon.

Kauko on elänyt kahden kissan kanssa. Välillä Kauko innostuu jahtaamaan kissaa tai haukkumaan sille, mutta ainakin nykyisen perheen kissojen kanssa on sujunut melko hyvin.

Lapsia Kauko on tavannut vain harvoin. Toppapuvuissa ohi juosseet taaperot ovat laukaisseet sillä paimennusvietin, mutta isommat, koiriin tottuneet lapset ovat olleet OK. Ainakaan pienten lasten perheeseen Kauko ei sovi paimennusvietin ja energisyyden takia.

Kauko on ihana, nuori poika, josta kokenut ja omistautuva ihminen saa vielä hyvän koiran itselleen. Uudella omistajalla pitää olla kärsivällisyyttä, johdonmukaisuutta ja lempeyttä rescuekoiran kanssa elämiseen. Ripaus huumorintajuakaan ei Kaukon kanssa ole pahitteeksi.

Toivon sydämeni pohjasta, että Kaukolle löytyisi loppuelämäksi koti, jossa se saisi tarvitsemansa määrän huomiota ja aktiviteettia.

Muita hyviä asioita Kaukon kanssa ovat mm.:
– Kauko on sisäsiisti ja osaa myös pyytää tarvittaessa ulos
– Kauko osaa peruskäskyjä (istu, maahan, odota, ole hyvä jne.), tule (luoksetulo ei ole satavarma, jos on häiriöitä), jätä-käsky toimii jätettävän asian kiinnostavuudesta riippuen paremmin tai huonommin
– Kauko ei karkaa ja sitä voi pitää turvallisella alueella (metsässä, aidatulla pihalla/maalla, missä ei ole autoliikennettä) vapaana ja se pysyttelee ihmisen lähettyvillä
– Tutuille ihmisille Kauko on mitä parhain ja rakastavin ystävä
– Kauko on hyvin hellyydenkipeä, se rakastaa rapsutuksia ja viihtyy sohvalla vieressä, sylissä, ihmisen lähellä
– Kauko tykkää osallistua arjessa ihan kaikkeen perheen tekemiseen

Tässä näitä syitä, joiden takia Kauko on vaativuudestaan huolimatta ihana tapaus.

Kodinvaihtajan kulukorvaus on 100 euroa. Kaukolla on EU-passi, tunnistesiru ja rokotukset.
Kaukosta tehdään luovutussopimus uuden omistajan ja Rekku Rescue ry:n välille.

***

26.3.2011 Kauko sai kodin Helsingistä.

***

18.1.2011 Anssi ja Anita ovat Asta emon pentuja, jotka ovat syntyneet 15.12.2010 Kohtla-Järvellä. Asta-emo oli löydetty tiineenä kuljeskelemasta ja tuotu tarhalle 1.12.2010. Anssi on musta, valkoisin merkein oleva uros pentu. Anssi on valmis omaan kotiin maaliskuussa.

Kulukorvaus Anssista on 200 euroa, se sisältää EU-passin, rokotukset, tunnistesirun, loishäädöt ja Traces-kirjauksen. Uusi omistaja hakee koiran Tallinnasta yhdistyksen avustuksella.