Bia

2023 (arvioitu)

Bia tuli yhdistykselle kahden muun naaraskissan kanssa pentutehtailu/populaatio tilanteesta. Kaikki kolme narttua olivat tiettävästi tiineenä, ja ennen pitkää kaksi muuta emoa saivat molemmat neljä pentua. Valitettavasti molemmista pentueista menehtyi kaksi pentua synnytyksessä.

Bia on ikäarvioltaan noin 1v kaunotar, jolla on pitkä turkki ja vihreät silmät. Bia ei ole vielä käsiteltävissä, mutta varsinkin hoitokodin 10-vuotaista tytärtä sietää hyvin ja jopa hakeutuu tämän läheisyyteen.

Bia antoi odottaa synnytystä niin pitkään että heräsi epäilys onko kissa lainkaan tiineenä, vai johtuiko Bian masun pullotus mahdollisesti jostain muusta. Ultrassa näkyi yksi elävä pentu, joten Bia jatkoi hoitokodissa ihmisiin totuttelua samalla kun synnytystä odotettiin.

Bian synnytys vihdoin käynnistyi juhanniksen jälkeen. Hoitokoti seurasi tilannetta koko ajan seurantakameran kautta jottei aiheuttaisi Bialle lisää stressiä. Kahden tunnin ponnistelun jälkeen oli selvää että synnytys ei edisty toivotulla tavalla, ja hoitokoti päätyi viemään Bian päivystykseen.

Bian ainoa pentu ei valitettavasti selvinnyt synnytyksestä. Bia itse onneksi jäi henkiin, ja samalla kuin kissa oli rauhoitettuna, ajeltiin kaikki huopuneet takut pois. Toisin sanoen, Bialla on nyt kesäsiili.

Synnytyskoettelemuksen jälkeen Bia palasi hoitokotiin toipumaan. Aluksi Bia selvästi kaipasi pentuaan, mutta tilanne rauhoittui ajan myötä.

Tällä hetkellä Bia asustaa hoitokodissa missä opetteleen kotikissan elämää. Päivystysreissun jälkeen vähäinen luottamus ihmisiin on horjunut, mutta onneksi hoitokodin 10-vuotiaalla kissakuiskaajalla on koulusta kesäloma ja paljon kärsivällisyyttä.

Haluan kodittoman eläimen sponsoriksi

Avaa lomake

Haluan kodittoman eläimen sponsoriksi    Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat ohjeet tähän osoitteeseen.    Voit lukea lisää Rekku Rescue ry:n tietosuojakäytännöistä täältä.