Koiran adoptio

Pohdi ennen adoptiota

Eläimen terveys

Muistathan, että ottaessasi rescuekoiran, eläimen terveyshistoriasta ei välttämättä ole tarkempaa tietoa. Pääsääntöisesti eläimen uusi omistaja on luovutuksen jälkeen vastuussa eläimellä ilmenneistä sairauksista ja niiden hoidosta. Rekku Rescue pyrkii kuitenkin mahdollisuuksien mukaan selvittämään eläimen terveydentilan ja tutkituttaa eläimellä ilmenneet sairauden oireet ennen luovutusta.

Virosta tuotaville eläimille tehdään ennen tuontia virkaeläinlääkärin tekemä pintapuolinen tarkastus, jossa luetaan mikrosiru ja tutkitaan eläimen senhetkinen terveydentila silmämääräisesti. Jotta eläin voi lähteä Suomeen, sillä ei saa olla näkyviä sairauden merkkejä ja sen tulee olla siinä kunnossa, että eläinlääkäri katsoo eläimen olevan matkustuskuntoinen. Tässä pintapuolisessa tarkastuksessa ei siis pystytä toteamaan piileviä sairauksia tai vikoja. Mieti siis ennen eläimen ottoa myös se, onko sinulla varaa mahdollisiin yllättäviin eläinlääkärikuluihin.

Yhdistyksen kautta kotiin lähtevät koirat ovat saaneet rabies- ja viitosrokotteen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä ja leptospiroosi) sekä ulkoloishäädön vähintään kerran.

Virosta tulevat koirat ovat saaneet viitosrokotteen kahdesti ja viimeisestä rokotuksesta on kulunut minimissään kuukausi. Tämän lisäksi Virosta tulevat koirat saavat heisimadotuksen vähintään kerran (ekinokokki). Koiran saavuttua Suomeen tulee sille antaa kahden viikon sisällä maahan saapumisesta matolääkitys, joka tehoaa myös heisimatoihin esim. Drontal. Koiralle on myös annettu ulkoloishäätö ennen maahantuontia. Sen voi tarvittaessa uusia noin kuukauden kuluttua (esim. Frontline).

Kotiin lähtevä koira on tunnistemerkitty ja siru on rekisteröity Turvasiru.fi- palveluun. Koirilla on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti tai EU-lemmikkieläinpassi.

Koiran ottajille kerromme kaiken, minkä kyseisestä koirasta tiedämme. Haluamme toimia aina eläimen etua ja hyvinvointia ajatellen.