Pulmu

2019 (arvioitu)

15.9.2022

Pulmu on suloinen, isot silmät ja töppöjalat omaava tyttökissa, joka pelastettiin yli sadan kissan populaatiosta lokakuussa 2021. Pulmu onkin tämänhetkisistä Rekku Rescuen sijaiskodeissa olevista kissoista yksi pisimpään hoidossa olleita, kun kohta kolkutellaan yhden vuoden paalumerkkiä. Mitä todennäköisimmin Pulmu tulee viettämään merkkipäiväänsä vielä yhdistyksen hoivissa, sillä kotikissakoulun viimeisimmät kurssit ovat neidiltä vielä suorittamatta, minkä lisäksi nyt selvitellään mahdollista allergiaa ja/tai atopiaa. Pulmu tuleekin nyt osaksi sponsoriohjelmaa hakemaan lisätyöntöä sijaiskotimatkansa loppuun saattamiselle, ja sitten aikanaan sen ikioman kodin löytymiselle.

Pulmu oli sijaiskotiin tullessaan täysin järkytyksen vallassa ja ensimmäisinä päivinä kyyhötti mahdollisimman pienenä hoitohuoneen kaukaisimmassa nurkassa, täysin syömättä. Pulmu joutuikin jo heti ensimmäisellä sijaiskotiviikollaan tekemään tuttavuutta eläinlääkärin kanssa, mutta siitä kuitenkin lähti käänne parempaan, kun ruokahalua stimuloivan lääkkeen avittamana Pulmu alkoi syömään ja liikkumaan öisin. Ensimmäiset kuukaudet Pulmu kuitenkin pysyi päiväsaikaan ja kotihoitajan läsnäollessa visusti piilossa, vaikka huonetoverinsa alkoivatkin jo innostua kotikissan elämään kuuluvista leikeistä ja nameista. Sitten eräänä päivänä aivan yhtäkkiä, kolmen ja puolen kuukauden näkymättömissä olon jälkeen, Pulmu päättikin ihan muina kisseinä lähteä piilopaikastaan liikkeelle, ihmisen istuessa aivan lähistöllä.

Tuon ensimmäisen ison rohkaistumisen jälkeen Pulmu on askel askeleelta ottanut haltuun kotikissan elämän palasia. Topakan neidin tämänhetkiset lempiasiat ovat narukepin perässä kipittäminen, naapurustovahdin tehtävät ikkunalaudalla sekä pehmeiden alustojen päällä kelliminen. Ja ruoka. Se on Pulmulle ykkösjuttu, mikä onkin erittäin ymmärrettävää aikuisikään asti pötkineeltä populaatiokissalta. Vaikka palvelijan rooli leikittäjänä ja ruoan tuojana on jo ymmärretty, on ihminen Pulmulle edelleen arastelun aihe, ja koskeminen hyvin pitkälti vielä iso Ei.

Lisähaastetta Pulmun tilanteeseen tuo aaltoilevina esiintyneet pahat kutinaoireet, joiden vuoksi neidin kanssa ollaan eläinlääkärin ohjauksella nyt selvittämässä mahdollista allergiaa tai atopiaa. Pulmu syö tällä hetkellä erikoisruokaa, minkä lisäksi myös lääkekuuri saattaa tulla lähiaikoina tarpeelliseksi. Eläinlääkärikustannuksia Pulmulle on jo kertynyt enemmän, kuin keskivertokissan sijaiskotijaksolla yleensä.

Sponsorina voit tukea Pulmua kotikissakoulusta valmistumisessa sekä auttaa neidin terveysongelmien hoitokustannuksissa. Samalla pääset seuraamaan sijaiskotiarkea aran kissan kanssa sekä oppimaan aikuisen populaatiotaustaisen kissan sosiaalistamisesta.

Monesti ajatellaan, että aikuisena populaatiosta loukutetusta kissasta ei voisi saada kesyä kotikissaa, mutta Pulmu, ja muut hänen kaltaisensa, osoittavat tämän väitteen vääräksi. Ajan ja ihmisen kärsivällisyyden kanssa näillekin kissoille on mahdollista antaa heidän ansaitsemansa leppoisa ja turvallinen loppuelämä.

Haluan kodittoman eläimen sponsoriksi

Avaa lomake

Haluan kodittoman eläimen sponsoriksi    Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat ohjeet tähän osoitteeseen.    Voit lukea lisää Rekku Rescue ry:n tietosuojakäytännöistä täältä.