Mace

aikuinen (arvioitu)

10.3.2023

Mace loukutettiin yli 150 kissan populaatiosta Pirkanmaalta ja tuotiin elokuussa 2022 Rekku Rescuen sijaiskotiin Espooseen. Vain viikon sijaiskodissa oltuaan Mace pääsi varotoimista huolimatta verkkojen läpi karkaamaan ikkunasta. Puolen vuoden karkureissun jälkeen Mace saatiin monen mutkan jälkeen lopullisesti loukutettua kiinni uudelleen 18.2. Mace pääsi jälleen Rekku Rescuen sijaiskotiin suojaan ja lämpimään. Tarkemmin Macen karkumatkasta ja loukutuksen käänteistä voit lukea Rekku Rescuen blogista. On muuten vertaansa vailla karkaustaidoissaan tämä houdini!

Mace on ollut nyt nykyisessä sijaiskodissaan reilu pari viikkoa. Ensimmäisistä päivistä alkaen Mace on syönyt hyvin ja käynyt laatikolla. Mace on todella arka ja ihmisiin tottumaton, mutta kuitenkin herrasmiesmäinen kolli. Juteltaessa katselee tarkkaavaisesti piilostaan ja tarvittaessa antaa kyllä koskeakin vaikkei siitä tykkää. Yleensä ihmisen liian lähelle tullessa jähmettyy paikalleen tai vaihtaa kohteliaasti toiseen piilopaikkaan. Huoneessaan kuitenkin liikkuu ilmeisen reippaasti yksinollessaan ja esimerkiksi etsii piilotettuja kuivanappuloita taitavasti. Ja onpa ulkoa ohi kulkiessa Mace bongattu ikkunallakin sohvan reunalla pötköttelemässä ja ulkomaailmaa seurailemassa!

Parin viikon sijaiskodissa olon ja tarvittavien madotusten jälkeen koitti ensimmäinen eläinlääkärireissu. Kopittaminen vaati kekseliäisyyttä ja aikaa, mutta lopulta Macen yllättävänkin sähäkän puolustuspuheen jälkeen koppaan päästiin. Eläinlääkärillä Mace leikattiin, sirutettiin, rokotettiin, yleiskunto tarkastettiin ja hampaat otettiin röntgen. Kulmahammas on jossain elämänkäänteessä lohjennut, mutta se ei vielä ainakaan vaatinut mitään toimenpiteitä. Macen aluskarva oli kuitenkin todella takussa ja paikoittain huopaantunut lähes kiinni ihoon eikä sitä enää saatu selvitettyä, muuten kuin ajamalla ison osan karvoista pois. Vähän etäämmältä siistiltä näyttävän turkin alta voikin siis paljastua aikamoinen yllätys, kun sitä päästään lähemmin tutkimaan!

Nyt Mace toipuu rankasta eläinlääkärireissusta turvassa ja lämpimässä, ruokatarjoilukin on kohdallaan. Kevätaurinko lämmittää mukavasti huonetta, nyt kun Macella on vielä karva kevätmallissa, ennenkuin komea turkki kasvaa takaisin. Ihmisseura on varsin epäilyttävää ja pelottavaa, mutta tästä pienin askelin aletaan totuttelemaan kotikissan elämään. Sponsorina pääset auttamaan kulujen puolesta, joita niitäkin vielä varmasti matkalla riittää, kun matkaa taitetaan Macen tahtiin. Samalla pääset seuraamaan herrasmies-Macen matkaa kohti leppoisampaa elämää monien juonenkäänteiden jälkeen.

Haluan kodittoman eläimen sponsoriksi

Avaa lomake

Haluan kodittoman eläimen sponsoriksi    Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat ohjeet tähän osoitteeseen.    Voit lukea lisää Rekku Rescue ry:n tietosuojakäytännöistä täältä.