Helle ja pennut

aikuinen emo ja kesän 2023 pennut (arvioitu)

Rekku Rescue sai avunpyynnön perheeltä, joka oli ottanut kodittomaksi jäämässä olleet kolme aikuista kissaa ja seitsemän pentua. Päätöstä tehdessään he eivät olleet harkinneet, riittävätkö omat resurssit kissojen hoitoon ja tarvittaviin eläinlääkärikuluihin. Perhe luovutti kissat yhdistykselle.

Näistä kissoista yksi emo ja sen 4 pentua suuntasivat yhtenä heinäkuun päivänä Järvenpäähän sijaiskotiin.

Pennut eivät pitkää aikaa tarvinneet sopeutuakseen sijaiskodin elämään. Heti ekana iltana alkoi leikkiminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen. Energiaa riitti vaikka muille jakaa. Emokin oli mukana menossa, vaikka se olikin hiukan varautuneempi.

Nopeasti tuli aika päättää kissoille nimet. Emo sai nimen Helle, sillä olihan päivä helteinen kun kissat saapuivat. Pennut saivat nimekseen Tyrsky, Tuisku, Tihku ja Tyyni. Nimet sopivat mainiosti niiden luonteeseen.

Eläinlääkärissä kissoille annettiin matolääke, rokotukset ja niille tehtiin terveystarkastus. Tyyni eli pentueen ainut tyttökissa jyräsi muut pennut ja oli painavin kaikista.

Terveystarkastuksessa heräsi myös epäilys sienitartunnasta. Kissat tutkittiin ja tulokset olivat positiiviset. Juuri sienitartunnan takia Helle, Tyrsky, Tyyni, Tuisku ja Tihku tarvitsevat sponsorointia. Sienitartunnan hoidot ovat pitkät ja kissat joutuvat viettämään sijaiskodissa normaalia pidemmän ajan. Lisäksi sienilääke on melko hintavaa.

Sponsorina pääset seuraamaan emon ja pentujen prosessia Rekku Rescuen sijaiskodissa.

Haluan kodittoman eläimen sponsoriksi

Avaa lomake

Haluan kodittoman eläimen sponsoriksi    Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat ohjeet tähän osoitteeseen.    Voit lukea lisää Rekku Rescue ry:n tietosuojakäytännöistä täältä.