Asagi ja Mister X

5 v & 12 v. (arvioitu)

Nämä kissekaverit ovat olleet Rekkujen sijaiskodissa jo melkein kolme kuukautta, ja edistyneet jo paljon. Mister X:n terveydentilan vuoksi kaverit eivät kuitenkaan ole vielä kotiutuskunnossa ihan vähään aikaan.

Asagi

Asagi-tyttö on syntynyt Rekku Rescuen sijaiskotiin viisi vuotta sitten. Koti löytyi nopeasti, mutta viisi vuotta syntymänsä jälkeen Asagi palasi takaisin Rekuille kodinvaihtajana.

Asagi erottuu massasta hienolla itämaista sukua olevalla ulkonäöllään. Itämaiseen rakenteeseen kuuluu pitkät kasvot, isot korvat ja hyvin laiha olemus. Sijaiskotiin tullessaan Asagi oli todella laiha, mutta nyt paino on itämaisille kissoille sopiva.

Luonteeltaan Asagi on vähän hassu. Asagi asuu hoitohuoneessa elävän tyynynsä Mister X:n kanssa. Jos Asagi on alhaalla ottamassa vieraita vastaan, se tapahtuu sähisemällä. Asagilla on tarve vartioida omaa tilaa ja kaveria. Mutta sähinää ei tarvitse pelätä. Sen takana ei ole agressiota. Sähinä loppuu kun Asagi haistaa tulijan ja muistaa että tämähän oli kaveri. Tai jos ääni ja haju on outo, niin Asagi menee piiloon katon rajassa olevaan kiipeilytelineeseen.

Asagi pitää huolen että huoneessa ei ole tyhjää syliä. Heti kun tulija on todettu kaveriksi ja tämä kaveri istuutuu, Asagi hyppää syliin. Poistuminen voi olla välillä haastavaa kun Asagi ei häpeile hypätä takaisin jos hänet poistettu. Onneksi Asagi kyllästyy itse sylissä olemiseen jossain vaiheessa.

Asagi olisi jo kovasti valmis maailmalle, mutta hänen henkilökohtainen tyynynsä, Mister X, ei ole.

Mister X

Mister X tuli sijaiskotiin yhdessä kaverinsa Asagin kanssa.

Kun Mister X tuli sijaiskotiin, niin hän jäi murjottamaan koppaan. Sieltä hän siirtyi kiipeilytelineeseen katon rajaan heti kun silmä vältti. Ja siellä hän on murjottanut siitä lähtien. Parasta kaveria Asagia tämä ei haittaa. Henkilökohtaiset tyynyt toimivat parhaiten kun ne eivät liiku.

Eläinlääkärissä todettiin, että Mister X:n murjotus voisi johtua siitä, että hänellä on alkavaa nivelrikkoa ja muutama mätänevä hammas. Onhan hän kohta 12. Lisäksi huomattiin että Mister X on nuollut itsensä kaljuksi mahasta. Testeistä huolimatta kaljulle mahalle ei löytynyt syytä, mutta nivelrikkoon Mister X saa nyt kerran kuussa pistoksen ja mädät hampaat poistettiin.

Edellisen eläinlääkärireissun jälkeen sijaiskodissa huomattiin että kissa kaljuuntuu. Kotihoitajat oli ihmetellyt miksi Asagi muuttuu harmaamman näköiseksi. Karvapalloja myös oksennettiin usein. Harjaamisen yhteydessä karvaa lähti paljon. Loputtomasti. Ja sitten huomattiin että selästä alkoi pilkottaa jo nahka. Tämän jälkeen Mister X siirtyi rajatulle dietille ja sille haettiin lääkkeitä.

Nykyään Mister X tulee kerjäämään ruokaa ja viettää aikaansa ikkunan edessä tarkkailemassa ulkomaailmaa, mutta hän ei vielä tällä hetkellä kaipaa ihmisen huomiota.

Summary in English

These kitty friends have been in Rekku Rescue’s foster home for almost three months, and have made a lot of progress. Due to Mister X’s health, the buddies won’t be ready for their forever home just yet.

Asagi

Asagi was born in Rekku Rescue’s foster home five years ago. A home was quickly found, but five years after her birth, Asagi returned to Rekku Rescue.

Asagi stands out with her exquisite oriental appearance. The oriental look includes a long face, big ears and a very thin body. When she came to the foster home, Asagi was really thin, but now she is at a suitable weight for an oriental cat.

By nature, Asagi is a bit funny. She lives in the foster room with her living pillow, Mister X. If Asagi is greeting guests, it will be done with a hiss. Asagi has a need to guard her own space and her friend. But there’s no need to fear the hiss. There is no aggression behind it. The hissing stops when Asagi smells the newcomer and remembers that this is a friend. If she hears or smells something unfamiliar about the guest, Asagi will hide in the cat tree.

Asagi makes sure that there is no empty lap in the room. As soon as the newcomer is identified as a friend and sits down, Asagi jumps in their lap.

Asagi would be very much ready to start the adoption process already, but her personal pillow, Mister X, is not.

Mister X

Mister X came to the foster home together with his friend Asagi.

When Mister X came to the foster home, he stayed grumpily in his crate. From there, he moved high up to the cat tree as soon as he could. And that’s where he’s been sulking ever since. Best friend Asagi doesn’t mind this. Personal pillows work best when they don’t move.

At the vet, it was determined that Mister X’s sulking could be due to the fact that he has incipient arthritis and a few rotting teeth. After all, he is almost 12. It was also noticed that Mister X has licked himself bald from the stomach. Tests were taken but no reason was found for the bald stomach. Mister X now gets an injection once a month for arthritis and the rotten teeth were removed.

After the previous trip to the vet, the foster home noticed that the cat is going bald. It had been wondered why Asagi was turning grayer. He also vomited hairballs frequently. When he was brushed, a lot of hair came out, like it wouldn’t stop coming off. And then it was noticed that the skin on the back was already starting to show. After this, Mister X was put on a restricted diet and medication.

Today, Mister X comes to beg for food and spends his time in front of the window observing the outside world, but he doesn’t need human attention at the moment.

Haluan kodittoman eläimen sponsoriksi

Avaa lomake

Haluan kodittoman eläimen sponsoriksi    Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat ohjeet tähän osoitteeseen.    Voit lukea lisää Rekku Rescue ry:n tietosuojakäytännöistä täältä.