Asagi ja Mister X

5 v & 12 v. (arvioitu)

20.10.2022

Asagi ja Mister X ovat muuttaneet syyskuun lopulla uuteen sijaiskotiin.

Misterin terveydentila on kohentunut huomattavasti viime kuukausien aikana. Turkki on kasvanut takaisin ja liikkuminen lisääntynyt. Misteriä näkee nykyään enemmän esillä ja iltaisin hän jopa leikkii. Yöt nukutaan yleensä kiipeilypuussa, mutta viime aikoina hän on yhä useammin kömpinyt ihmisen viereen. Mister nauttii rauhallisesta arjesta, jossa saa olla menossa mukana, muttei kuitenkaan halua olla huomion keskipisteenä.

Asagi on hyvin seurallinen ja utelias, mikä on korostunut entisestään. Hän tulee ovelle tervehtimään ihmistä tämän tullessa kotiin ja rakastaa makoilla mahan päällä sekä leipoa vilttejä. Kun ihminen kyykistyy ja heiluttaa kättä, ei mene montaa sekuntia kun neiti on jo puskemassa ja kiipeämässä syliin. Asagi on aina hyvällä tuulella ja päivittäiset leikkihetket ovat hänelle tärkeitä. Erityisesti onkilelut saavat neidin innostumaan. Vielä jotkut arkiset äänet, kuten fööni ja imuri, pelottavat kaveruksia, jolloin he piiloutuvat sängyn alle.

Kissat ovat kuitenkin rohkaistuneet paljon ja yhteiselo heidän kanssa on mukavaa.

 

31.7.2022

Nämä kissakaverit ovat olleet Rekkujen sijaiskodissa jo melkein kolme kuukautta, ja edistyneet jo paljon. Mister X:n terveydentilan vuoksi kaverit eivät kuitenkaan ole vielä kotiutuskunnossa ihan vähään aikaan. Sponsorina tulet saamaan kuulumisia, joihin sisältyy mm. aran kissan sosiaalistamiseen liittyvää infoa sekä Mister X:n mystisten iho-ongelmien selvittelyn vaiheita.

Asagi

Asagi-tyttö on syntynyt Rekku Rescuen sijaiskotiin viisi vuotta sitten. Koti löytyi nopeasti, mutta viisi vuotta syntymänsä jälkeen Asagi palasi takaisin Rekuille kodinvaihtajana.

Asagi erottuu massasta hienolla itämaista sukua olevalla ulkonäöllään. Itämaiseen rakenteeseen kuuluu pitkät kasvot, isot korvat ja hyvin laiha olemus. Sijaiskotiin tullessaan Asagi oli todella laiha, mutta nyt paino on itämaisille kissoille sopiva.

Luonteeltaan Asagi on vähän hassu. Asagi asuu hoitohuoneessa elävän tyynynsä Mister X:n kanssa. Jos Asagi on alhaalla ottamassa vieraita vastaan, se tapahtuu sähisemällä. Asagilla on tarve vartioida omaa tilaa ja kaveria. Mutta sähinää ei tarvitse pelätä. Sen takana ei ole agressiota. Sähinä loppuu kun Asagi haistaa tulijan ja muistaa että tämähän oli kaveri. Tai jos ääni ja haju on outo, niin Asagi menee piiloon katon rajassa olevaan kiipeilytelineeseen.

Asagi pitää huolen että huoneessa ei ole tyhjää syliä. Heti kun tulija on todettu kaveriksi ja tämä kaveri istuutuu, Asagi hyppää syliin. Poistuminen voi olla välillä haastavaa kun Asagi ei häpeile hypätä takaisin jos hänet poistettu. Onneksi Asagi kyllästyy itse sylissä olemiseen jossain vaiheessa.

Asagi olisi jo kovasti valmis maailmalle, mutta hänen henkilökohtainen tyynynsä, Mister X, ei ole.

Mister X

Mister X tuli sijaiskotiin yhdessä kaverinsa Asagin kanssa.

Kun Mister X tuli sijaiskotiin, niin hän jäi murjottamaan koppaan. Sieltä hän siirtyi kiipeilytelineeseen katon rajaan heti kun silmä vältti. Ja siellä hän on murjottanut siitä lähtien. Parasta kaveria Asagia tämä ei haittaa. Henkilökohtaiset tyynyt toimivat parhaiten kun ne eivät liiku.

Eläinlääkärissä todettiin, että Mister X:n murjotus voisi johtua siitä, että hänellä on alkavaa nivelrikkoa ja muutama mätänevä hammas. Onhan hän kohta 12. Lisäksi huomattiin että Mister X on nuollut itsensä kaljuksi mahasta. Testeistä huolimatta kaljulle mahalle ei löytynyt syytä, mutta nivelrikkoon Mister X saa nyt kerran kuussa pistoksen ja mädät hampaat poistettiin.

Edellisen eläinlääkärireissun jälkeen sijaiskodissa huomattiin että kissa kaljuuntuu. Kotihoitajat oli ihmetellyt miksi Asagi muuttuu harmaamman näköiseksi. Karvapalloja myös oksennettiin usein. Harjaamisen yhteydessä karvaa lähti paljon. Loputtomasti. Ja sitten huomattiin että selästä alkoi pilkottaa jo nahka. Tämän jälkeen Mister X siirtyi rajatulle dietille ja sille haettiin lääkkeitä.

Nykyään Mister X tulee kerjäämään ruokaa ja viettää aikaansa ikkunan edessä tarkkailemassa ulkomaailmaa, mutta hän ei vielä tällä hetkellä kaipaa ihmisen huomiota.

Summary in English

Haluan kodittoman eläimen sponsoriksi

Avaa lomake

Haluan kodittoman eläimen sponsoriksi    Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat ohjeet tähän osoitteeseen.    Voit lukea lisää Rekku Rescue ry:n tietosuojakäytännöistä täältä.