Zara

08/2023 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

24.02.2024  Zara sai oman kodin 

10.01.2024

Nuori cane corso mix narttu Zara etsii uutta kotia. Zara saapui yhdistykselle kotia etsimään omistajan elämäntilanteen muututtua. Hyvin ystävällinen tyttö joka tarvitsee koirakokemusta omaavan omistajan, joka sitoutuu koiran koulutukseen ja sosiaalistamiseen. Tällä hetkellä tulee toimeen toisten koirien kanssa, mutta iän karttuessa tilanne voi muuttua täysin päinvastaiseksi. Tämä tulee uuden omistajan tiedostaa emmekä suosittele koirapuistoilua vanhemmalla iällä mahdollisten ongelmien välttämiseksi.
Energinen tyttö joka nauttii kovasti leikkimisestä nykyisen koirakaverinsa kanssa, painileikit ovat jokapäiväisiä ja ärinä on sen mukaista. Vahvaluonteinen tyttö joka ei anna ihan helposti periksi, tarvitsee johdonmukaisen omistajan, kerran kielletty on kiellettyä aina, säännöistä ei voi lipsua edes suloisen katseen voimasta.

Autossa matkustaa hieman hermostuneesti, vinkuu ja itkee kuljetuskopassaan. Tarvitsee totuttelua jotta matkustaminen olisi vähemmän stressaavaa ja muuttuisi mukavammaksi. Yksinoloon tarvitsee myös harjoittelua, ei vielä täysin sisäsiisti eli vahinkoja sattuu, oikealla ajoituksella tarpeet tehdään hienosti ulos ja ymmärtää kyllä mitä ulkona tulisi tehdä.

Zaralle etsitään koulutustaitoista ja rotukokemusta omaavaa kotia. Tulevan kodin tulee sitoutua huolehtimaan koiran runsaasta päivittäisestä liikunnan, koulutuksen ja aktivoinnin määrästä. Yksinolo harjoitukset ja sosiaalistaminen eri tilanteisiin tulee aloittaa heti koiran kotiuduttua. Ei sijoiteta ensimmäiseksi koiraksi eikä lapsiperheeseen.
Zara on sijaiskodissa Vantaalla jonne tyttöön pääsee sovitusti tutustumaan.