Zanna

2007 (arvioitu)

Alkuperä: Viro

7.8.2017  Zanna menehtyi tapaturmaisesti tulipalossa.

Kuulumisia kodista:

18.11.2012 Zannan ja Sisu-sakun yhteiselo sujuu jo oikein hyvin ja kaverukset ovat matkustelleen yhdessä ja nukkuvat lähes sylikkäin. Zanna on kuulemma oikein kiltti ja aivan ihana koira :)

14.10.2012 Zanna sai kodin toisen koiran kaverina Köyliöstä.

3.10.2012  Zanna on hyvin tarkkaavainen koulutettava, kunhan vain herkkuja on tiedossa. Zanna on edelleen innokas ulkoilija, ja kunnon lenkin päälle kelpaakin köllötellä taas pari tuntia unessa sisällä. Zanna kiintyy kyllä selkeästi ihmiseensä, mutta eroahdistusta sillä ei ole, eikä se yksin ollessaan juuri koiruuksia keksi, taitaa mennä suurin osa yksinoloajasta nukkuessa. Liikuntaa ja peruskoulutusta tyttö siis kaipaa, mutta kovin vaativa koira Zanna ei ole. Kaupunkielämään tutustutaan viikonloppuna, sitten saadaan kokemuksia siitäkin puolesta, tähän mennessä olemme nähneet vain ohiajavia autoja ja yhden pyöräilijän. Nämä asiat ainakin Zanna otti hyvin vastaan, ei vetämistä, haukkua tai häseltämistä.

27-28.9.2012 Zanna alkaa jo saada vähän lihaa luidensa päälle eikä ole enää kovin laiheliinin oloinen. Zanna ei silti ole mikään hurjan iso koira, säkäkorkeutta tytöllä on 65 cm.

Zanna ei tunnu olevan yhtään mustasukkainen ruuasta tai herkuista, mutta kova se on hotkimaan, ja opettelussa onkin, kuinka ottaa herkkuja nätisti kädestä, ettei käy sormille huonosti. Zanna on jo onneksi alkanut kuitenkin jättää rauhaan pöytäpinnat, joten aamiaiselleen uskaltaa jo kääntää selän, eikä se mihinkään sillä välin katoa.

17.9.2012 Zanna oppi nopeasti istu-käskyn, ja kulkee edelleen mukavasti lenkillä. Vieraita se tervehtii ensin kumeasti haukahtaen, mutta tutustuu heihin kuitenkin aika rohkeasti ja hakee rapsutuksia myös vierailta. Leikkisyyttäkin Zannasta löytyy ja sekä ulkona että sisällä pallot saa välillä kyytiä, mutta vain hyvin lyhyen ajan kerrallaan, ennen kuin taas rauhoitutaan. Zanna ei turhia hauku ainakaan vielä, tuulen kopinat ja autojen äänet eivät tyttöä kiinnosta.

15.9.2012 Zanna tuli kotihoitoon Iso-Evolle. Zanna on kotioloissa hyvin rauhallinen, ja tulee toimeen hyvin omien koirieni kanssa. Zanna voisi sopia perheeseen, jossa löytyisi pitkien metsälenkkien tekijöitä, mutta muuten oltaisiin rauhaksiin, kuten vaikkapa vanhemman, liikunnallisen parin koiraksi. Rauhallinen, aikuinen koirakaverikin voisi perheessä olla, Zanna tuntuu tulevan toimeen sekä urosten että narttujen kanssa. Kovin aktiiviset koirat vähän kuitenkin hermostuttavat Zannaa.

Zanna pitää ihmisten läheisyydestä, mutta ei ole kovin huomionkipeä, ja tyytyy makoilemaan ja tutkimaan paikkoja omissa oloissaan. Zanna kulkee nätisti remmissä, vain välillä jonkin tuoksun perässä täytyy vetää. Zanna tuntuu myös olevan täysin sisäsiisti, mutta keittiön pöydältä tulevat tuoksut houkuttelivat tytön nostamaan etutassutkin pöydälle, joten jotkin arjen asiat eivät ihan vielä ole hallussa. Zannaa voi käydä sopimuksen mukaan katsomassa kotihoitopaikassa.