Zanna

Lisätty sivulle: 2012-05-08

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Zanna
14.10.2012 Zanna sai kodin toisen koiran kaverina Köyliöstä

***

Kuulumisia kodista:

18.11.2012 Zannan koti lähetti kuvallisia terveisiä lumisesta Sallasta. Zannan ja Sisu-sakun yhteiselo sujuu jo oikein hyvin ja kaverukset ovat matkustelleen yhdessä ja nukkuvat lähes sylikkäin. Zanna on kuulemma oikein kiltti ja aivan ihana koira :)

***

Steriloitu narttukoira, noin 4 v, kotihoidossa Iso-Evolla

3.10.2012 Olemme nyt harjoitelleet jo paikka- ja tänne-käskyjä hyvällä menestyksellä, ja Zanna on hyvin tarkkaavainen koulutettava, kunhan vain herkkuja on tiedossa. Zanna on edelleen innokas ulkoilija, ja kunnon lenkin päälle kelpaakin köllötellä taas pari tuntia unessa sisällä. Zanna kiintyy kyllä selkeästi ihmiseensä, mutta eroahdistusta sillä ei ole, eikä se yksin ollessaan juuri koiruuksia keksi, taitaa mennä suurin osa yksinoloajasta nukkuessa. Liikuntaa ja peruskoulutusta tyttö siis kaipaa, mutta kovin vaativa koira Zanna ei ole. Kaupunkielämään tutustutaan viikonloppuna, sitten saadaan kokemuksia siitäkin puolesta, tähän mennessä olemme nähneet vain ohiajavia autoja ja yhden pyöräilijän. Nämä asiat ainakin Zanna otti hyvin vastaan, ei vetämistä, haukkua tai häseltämistä.

27-28.9.2012 Zanna alkaa jo saada vähän lihaa luidensa päälle eikä ole enää kovin laiheliinin oloinen. Zanna ei silti ole mikään hurjan iso koira, säkäkorkeutta tytöllä on 65 cm.

Zannaa ei ole kukaan vielä edes kysynyt, vaikka se tuntuu olevan jopa helpon oloinen koira, ja sopisi ihmiselle, jolla on vähänkin koirakokemusta. Zannaa kävi myös tervehtimässä samalta tarhalta kotoisin oleva Paula-koira, jonka kanssa Zanna intoutui oikein kunnolla leikkimään. Paulan vierailusta lisätty muutama kuva.

Zanna ei tunnu olevan yhtään mustasukkainen ruuasta tai herkuista, mutta kova se on hotkimaan, ja opettelussa onkin, kuinka ottaa herkkuja nätisti kädestä, ettei käy sormille huonosti.Zanna on jo onneksi alkanut kuitenkin jättää rauhaan pöytäpinnat, joten aamiaiselleen uskaltaa jo kääntää selän, eikä se mihinkään sillä välin katoa.

23.9.2012 Olimme vieraisilla viikonloppuna ja Zanna kulkee mukavasti autossa, kunhan se sinne ensin uskaltaa mennä. Vieraita paikkoja se ei aristele, vaan jolkotti suoraan sisään. Zanna on hyvin ystävällinen kaikille, kunhan se tutustuu, mutta joitakin miehiä se haukkuu ensin arkaillen. Zanna on yhä enemmän läheisyydenkipeä ja viihtyy ihmisten ja toisten koirien seurassa.

20.9.2012 Zannaa uskaltaa pitää täällä maalla vapaana, se ei mene ihmisestä ja muista koirista kovin kauas, ja tulee jo kutsuttaessa luokse. Lintujen tai muiden eläinten jahtaamiseen sillä ei tunnu olevan mielenkiintoa, mutta vähän alkaa jo tulla vahtihaukkua, jos ovi kolahtaa tai muut koirat aloittavat haukun. Zanna alkaa myös ymmärtää rapsutusten mukavuuden, ja pyytää läheisyyttä entistä enemmän, vaikka osaakin edelleen oleskella omissa oloissaan ja yksinkin oleminen sujuu oikein hyvin.

18.9.2012 Lisätty Zannalle kuvia peltolenkiltä, jossa tyttö sai juosta ja piehtaroida vapaana.

17.9.2012 Zanna oppi nopeasti istu-käskyn, ja kulkee edelleen mukavasti lenkillä. Vieraita se tervehtii ensin kumeasti haukahtaen, mutta tutustuu heihin kuitenkin aika rohkeasti ja hakee rapsutuksia myös vierailta. Leikkisyyttäkin Zannasta löytyy ja sekä ulkona että sisällä pallot saa välillä kyytiä, mutta vain hyvin lyhyen ajan kerrallaan, ennen kuin taas rauhoitutaan.Zanna ei turhia hauku ainakaan vielä, tuulen kopinat ja autojen äänet eivät tyttöä kiinnosta.

15.9.2012 Zanna tuli kotihoitoon Iso-Evolle. Zanna on kotioloissa hyvin rauhallinen, ja tulee toimeen hyvin omien koirieni kanssa. Zanna voisi sopia perheeseen, jossa löytyisi pitkien metsälenkkien tekijöitä, mutta muuten oltaisiin rauhaksiin, kuten vaikkapa vanhemman, liikunnallisen parin koiraksi. Rauhallinen, aikuinen koirakaverikin voisi perheessä olla, Zanna tuntuu tulevan toimeen sekä urosten että narttujen kanssa. Kovin aktiiviset koirat vähän kuitenkin hermostuttavat Zannaa.

Zanna pitää ihmisten läheisyydestä, mutta ei ole kovin huomionkipeä, ja tyytyy makoilemaan ja tutkimaan paikkoja omissa oloissaan. Zanna kulkee nätisti remmissä, vain välillä jonkin tuoksun perässä täytyy vetää. Zanna tuntuu myös olevan täysin sisäsiisti, mutta keittiön pöydältä tulevat tuoksut houkuttelivat tytön nostamaan etutassutkin pöydälle, joten jotkin arjen asiat eivät ihan vielä ole hallussa. Zannaa voi käydä sopimuksen mukaan katsomassa kotihoitopaikassa.

12.7.2012 Zanna on edistynyt paljon, ja lähtee jo ihan mielellään vieraankin kanssa lenkille ja tulee ottamaan nameja kädestä aristelematta. Se jopa tulee puskemaan vasten kun kyykistyy, ja tutustuu rohkeasti myös miehiin. Lenkillä se on rauhallinen, vaikka äkkinäisiä ääniä se vielä säpsähtelee. Zannaa on lenkittänyt myös tarhalla käyvät lapset (10-12 vuotiaat) ja se tulee heidän kanssaan oikein hyvin toimeen.

18.5.2012 Nimetöntä kutsutaan tarhalla Zannaksi. Se on jo oppinut luottamaant arhan väkeen ja tulee pyytämään hellyyttä oma-aloitteisesti. Lisätty uusia kuvia.

8.5.2012 Nimetön on hyvin erikoisen varinen kaunis bambi-silmä. Nimetön on ollut koko elämänsä pentukoneena tiukassa pannassa ketjun päässä, panta on hangannut Nimettömän kaulan karvattomaksi, Nimetön ei kuitenkaan aristele alueelle koskemista ja antaa vieraankin laittaa pannan itselleen. Nimettömän arvellaan olevan monen Valgan tarhalta kauttamme kodin saaneen koiran äiti. Nimetön on arviolta alle 5-vuotias. Nimetön on kooltaan n. 60cm ja alle 30kg, Hyvin siro rakenteinen isohkoksi koiraksi ja suurehko pää vartaloon verrattuna. Nimetön on alkuun vähän arka ja ujo, mutta nopeasti tulee itse tuttavuutta tekemään kun huomaa ettei häntä aiota satuttaa. Nimetön on hyvin kiltti ja lempeä. Lenkillä Nimetön menee aika mukavasti, muttei sitä selkeästi ole koskaan koulutettu. Nimetömästä saa joku onnellinen oikean Helmen itselleen kun hieman antaa neidolle aikaa oppia luottamaan ja oppia elämään tavallista kotikoiran arkea.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.