Yoko

Lisätty sivulle: 2008-04-14

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Yoko
12.6.2008 Yoko sai kodin Tampereelta Charlie-snautserin kaverina

***

Kuulumisia kodista:

24.1.2009 Yoko tässä moi! Täytin juuri 1-vuotta ja toivotan paljon onnea myös siskoilleni. Mun säkäkorkeus on nykyään 63cm ja painan 27kiloa. En ole enää siis ihan pieni tyttö:) Välillä olen aika huono syömään ja omistajat joutuvatkin keksimään eri ruokavaihtoehtoja, jotta minulle maistuisi edes vähän. Olen todella energinen ja tarvitsen paljon liikuntaa ja sitä olen myös saanut. Kesällä uin paljon ja talvella tykkään peuhata lumessa tai juosta luistelevien omistajieni mukana. Pallopelit ovat aina parhaita ja sitä jaksan hakea niin kauan, kuin joku jaksaa palloa heittää.

Tykkään kovasti isoveljestäni Charliesta. Me harrastetaan aika paljon leikkipainia ja se on erityisen kivaa siksi, että voitan aina. Kotona pyörin aina kaikessa toiminnassa mukana ja koosta huolimatta pidän sylissä olemisesta. Negatiivista palautetta olen saanut lähinnä siitä, että “vingun” aika usein ja monesti myös yöllä. Olen saanut siitä lempinimen Vinkuiita. Kaikenkaikkiaan mulla menee siis hienosti ja toivotan kaikille hyvää tätä vuotta.

***

Narttupentu, 5 kk

1.9.2008 Tässä uusia kuvia Yokosta. Osassa kuvista myös hänen siskonsa Yitta, jonka kanssa Yoko pääsi leikkimään Yitan nyt ollessa kotihoidossa Tampereella. Tytöt tulivat hienosti toimeen ja vauhtia riitti molemmilla.

26.5.2008 Yoko tyttö on hurmaava ja ketterä likka. Uudessa hoitopaikassa Tampereella tytöstä on kuoriutunut rauhallisempikin puoli esiin. Luut ovat pitäneet hampaat poissa tihutöistä ja mielenkiinnon sallituissa asioissa. Sisäsiisteyttä harjoitellaan koko ajan ja Yoko osaakin pihalle tehdä tarpeensa kun sen sinne tarpeeksi usein vie.

Pihalla neiti on vielä epävarma, joten uusille asioille pitää niskakarvoja nostella ja hieman haukahdellakin. Uuden omistajan tulee kiinnittää huomiota tytön kunnolliseen sosialistamiseen ja tapakasvatukseen. Yokosta saa varmasti eroahdistuneen remmirähjän mikäli kasvatus jätetään retuperälle. Uudella omistajalla olisikin hyvä olla koirakokemusta.

Työpäivien ajan Yoko on ollut kiltisti, mutta saattaa jäädä aluksi itkemään hoitajan perään. Yksinoloa kannattaakin harjoitella heti alussa. Pieni etäisyys tyttöön kotiin tullessa ja ennen töihin lähtöä on auttanut ja itkeminen on selkeästi vähentynyt. Verhot vielä kiinni niin ei tarvitse kaikkea ulkona liikkuvaa haukkua. Yoko tulee toimeen urokseni kanssa väistäen ja alistuen vanhemalle tarpeen vaatiessa. Koirakaveri näyttämässä mallia olisi varmasti Yokon mieleen, kissojenkin kanssa tulee juttuun kunhan ne eivät säntäile pakoon silloin niitä olisi kiva vähän jahdata. Linnut ja rusakot saavat tytön innostumaan pennun lailla jahtaamisleikeistä, joten luoksetuloa tulee harjoitella alusta alkaen. Pysyy vapaana kyllä hoitajan lähellä, mutta itsenäistä luonnetta tytöstä löytyy ja kaikki uudet hajut kiinnostavat paljon. Pienellä vaivannäöllä tytöstä saa loistavan kaverin arkeen ja harrastuksiin.

6.5.2008 Yoko on ollut hoidossa nyt kolme päivää ja kaikki on sujunut hyvin. Tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Kissakin on nykyään ihan kiva kaveri:). Yokon säkäkorkeus on tällä hetkellä n.48cm.

Yoko on aktiivinen ja iloinen pentu, joka haluaa olla touhuissa mukana. Huomiota yrittää hakea vinkumalla, mutta kun tytön raakasti jättää huomioimatta, kyllästyy itsekin ja hakeutuu omiin touhuihinsa. Vasten hyppiminen on vähentynyt myös juuri tällä huomioimattomuudella. Kärsivällisyyttä vaaditaan alussa, mutta tyttö on nopea oppimaan. Hihnassa kulkee melko nätisti, irrallaan pysyy hienosti ulkoiluttajan lähellä. Yöt nukkuu rauhallisesti muiden koirien kanssa, eikä vahinkoja ole öisin lattialle ilmaantunut. Päivisin saattaa vahinkoja sattua, jotka tosin menevät kotihoitajan hitauden piikkiin. Yoko on normaali eläväinen pentu, joka odottelee sitä omaa kotia ja omaa ihmistä jonka kanssa touhuta. Yoko on kotihoidossa Pukkilassa.

17.4.2008 Yoko sai jo kertaalleen kodin, mutta se palautettiin parin päivän päästä takaisin tarhalle. Syynä pennun palauttamiseen oli sen aktiivisuus ja huomionhakuisuus. Yoko etsii siis jälleen kotia.

13.4.2008:Yakira, Yoko, Yitta ja Yanni ovat arviolta 4 kuukauden ikäisiä saksanpaimenkoirasekoituksia. Niiden emo on puhdas saksanpaimenkoira, isä puolestaan laikasekoitus. Yoko on jengin rohkein. Luottavaisesti se juoksee ihmisten luo ja hyppää vasten kerjäämään rapsutuksia. Touhukkaan tytön kotona voisikin olla leikkikaveri odottamassa. Yoko on kasvanut tarhaoloissa ja hihnassa kulkeminen on vielä täysin hakusessa. Tulevan kodin olisi hyvä mennä Yokon kanssa pentukouluun opettelemaan “normaalia koiranelämää”.

Koira luovutetaan uuteen kotiin loishäädettynä, rokotettuna ja sirutettuna ja lisäksi sillä on lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus koirasta 150 euroa.