Yitta

Lisätty sivulle: 2008-04-14

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Yitta
9/2013 Yitta sai jäädä omistajan lähipiiriin

***

Narttukoira, noin 5v.

5-vuotias Yitta etsii uutta kotia. Yittaan voi mennä tutustumaan sen nykyiseen kotiin Savonlinnaan. Yittalle haetaan myös mahdollisesti kotihoitopaikkaa. Mikäli sinulla voisi olla sopiva koti/hoitopaikka tarjolla, otahan yhteyttä varaajaan. :)

11.7.2013: Yitta tarvitsisi mahdollisimman pikaisesti uuden kodin. Yitta on noin 5 vuotias narttu. Luonteeltaan dominoiva muita koiria kohtaan, mutta tulee kyllä toimeen niiden kanssa kunhan tutustuvat rauhassa. Toisen nartun kanssa ei Yittaa kuitenkaan luovuteta asumaan. Ihmisistä tykkää kaikista ja pienten lasten seurassa on varovainen ja välttelevä. Yitta tykkää uimisesta, veneilystä ja viihtyy hyvin ulkona. Tyttö on asunut viimeiset vuodet omakotitalossa, ja pysynyt tutulla pihalla kiltisti. Neitoselle on haussa koti, jossa aiempaa kokemusta koirista. Yitassa on tod. näk. ainakin laikaa ja saksanpaimenkoiraa Yittaa ei luovuteta kissakotiin, eikä kerrostaloon.

Kulukorvaus uudelleen sijoitetusta koirasta on 100 € ja siitä tehdään luovutussopimus Rekku Rescuen kanssa.

***

9.9.2008 Yitta sai kodin.

***

Narttupentu, noin 7 kk

15.8.2008 Pitää jälleen kerran ylistää hoitolaistaan. Yitta on aivan mahtava koira! Sen hieman alkukantaiset silmät tekevät siitä todella kauniin. Haimme neidin keskiviikkona meille Tampereelle hoitoon. Matka meni piipatessa, muilta osin hyvin :) Yitta on jonkin verran dominoiva toista koiraa kohtaan jos toinen koira antaa siihen mahdollisuuden. Taisi olla aika iso järkytys tytölle kun urokseni pistikin sen ojennukseen ja tyttö joutui nöyrtymään vanhemman uroksen edessä. Sen jälkeen kaikki on mennyt hyvin.

Kissojen kanssa Yitta tulee myös toimeen mikäli eivät ole kovin karkuun juoksevaa sorttia. Lenkillä kuljetaan välillä nätisti ja välillä kiskoen hajujen perään joten hihna käytöstä tulee vielä hioa. Toiset koirat aiheuttavat tytössä epävarmuutta ja murrosikä tuo osansa käytökseen jolloin muille pitää vähän haukkua. Nakkien avulla huomion saa kuitenkin aika hyvin joten varsin kehityskelpoinen yksilö. Yksinolo sujuu hyvin kun tarjolla on raakaluita joihin purkaa energiaa. Aluksi tulevan omistajan tulee kuitenkin varautua pitämään pientä välimatkaa tyttöön ja tehdä yksinoloharjoituksia jottei vastaisuudessakaan aiheutuisi ongelmia. Muuten Yitta ottaakin ihmisen nopeasti omakseen ja voisin kuvitella tytön harrastamaan omistajansa kanssa vaikka tokoa, hakua taikka jälkeä. Tarkka nenä tytöltä löytyy ja vesipetokin esittäytyi eilen. Veteen oli päästävä uimaan!

Sisäsiisteys on hallussa muuten, mutta hoitajan mokan takia meni maha löysälle ja yöllä tulivat tarpeet sitten sisälle. Yitalla saattaa siis olla ruoka-aine herkkyys laktoosia kohtaan, tarkkailemme ja testailemme asiaa vielä :) Kaiken kaikkiaan koulutettavissa oleva koira, joka palkitsee omistajansa kiintymyksellä, kunhan omistaja ensin lunastaa tytön täyden luottamuksen.

22.6.2008 Arviolta noin 7 kuukauden ikäinen Yitta on todella edistynyt siitä kun tuli, arasta pennusta on tullut utelias pentu=) Nauttii uusien asioiden tutkimisesta turvallisessa seurassa eikä pakene enää jalkojen taakse vaan on saanut tosi paljon itseluottamusta. Ottaa jo mukavasti katsekontaktia, ulkona se on vielä hakusessa, mutta toisinaan sielläkin. Rakastaa kaikkia ihmisiä, mutta jostain syystä saattaa välillä joitakin miehiä hieman arastella. Luottaa kuitenkin ihmisiin ja saattaa ulkonakin haluta mennä joskus haistelemaan, ottanut selvästi omasta koirastamme mallia. Yitalle sopivin koti on ehdottomasti paikka, jossa sillä on toinen koira kaverina ja esimerkkinä.

4.6.2008 Kuulumisia kotihoidosta: Ollaan oltu rokotusvaroajan jälkeen nyt kolme kertaa koirapuistossa ja siellä on mennyt aikas hyvin. Toisella kertaa suuret vinttikoirat pelottivat niin ettei tyttö voinut tulla penkin alta pois. Muiden kanssa leikki innoissaan alkurähjäysten jälkeen. Puistoillessa pikkupeto sinkoilee hullulla pentuenergialla ympäriinsä sekopäisen näköisenä, siellä on niin kivaa juosta ihan täysillä =)

Yitta vaikuttaa koiralta, jonka voi kouluttaa lajiin kuin lajiin, sillä riittää intoa joka asiaan. Agilitykin voisi sille sopia, on aika ketterä liikkeissään ja rakastaa hyppimistä.

31.5.2008 Lisätty Yitalle uusia kuvia.

23.5.2008 Yittan kanssa ollaan edistytty kovasti, ollaan harjoiteltu katsekontaktia ja se on edistynyt kivasti. Osaa aika hienosti jo istua ja nyt opetellaan malttia ruoka-aikaan. Maahan menokin on edistynyt sekä kaikkinainen kuunteleminen sekä minun huomioiminen. Osaa hypätä autoon ja odottaa siellä, että saan takaluukun kiinni, tykkää autoilla jo. Odottaa autosta tullessa hienosti eikä loikkaa suoraan ulos autosta. Nukkuu hyvin ja syö edelleen hyvin. Sisäsiisteyttä vielä opetellaan eikä Yitta osaa vielä pyytää ulos.

Yitalla vaihtuu parhaillaan hampaat ja sen yhteydessä on esiintynyt mm. johtojen pureskelua. Myös yksin jäädessään saattaa pitää ääntä. Yitan tulevassa kodissa olisikin hyvä olla toinen koira kaverina ja myös koirakokemusta, jotta mahdollisiin tuleviin ongelmiin voitaisiin puuttua heti. Yitta on edelleen arka ja se esiintyy ulkona mm haukkumalla muita koiria mutta toisten koirien ohittamista on harjoiteltu ja edistystä tässäkin on tapahtunut.

5.5.2008 Yitta on paljastunut kotihoidossa eloisaksi ja pirteäksi, mutta vielä hiukan epävarmaksi pennuksi. Perheen oman narttukoiran kanssa tulee hyvin juttuun ja hakeekin tästä turvaa ja mallia uusissa ja pelottavissa tilanteissa. Epävarmuudestaan huolimatta Yitasta löytyy selvästi luonnetta joten sitä ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi. Tyttö yrittää välillä jopa pomottaa perheen aikuista narttukoiraa ja se vaikuttaa nuoresta iästä huolimattaan jo nyt hiukan dominoivalta:). Yitta kaipaa itselleen aktiivista ja koirakokemusta omaavaa uutta kotia. Yittaan voi mennä tutustumaan sovittaessa hoitokotiin Turkuun.

14.4.2008 Yakira, Yoko, Yitta ja Yanni ovat arviolta 4 kuukauden ikäisiä saksanpaimenkoirasekoituksia. Niiden emo on puhdas saksanpaimenkoira, isä puolestaan laikasekoitus. Yitta on pentueen arin vaikkei suoranaisesti mikään arkajalka olekaan. Se katsoo mallia rohkeammista sisaruksistaan joten Yitan kotona olisi hyvä olla koirakaveri tytölle esimerkkinä. Yitta on kasvanut tarhaoloissa ja hihnassa kulkeminen on vielä hieman hakusessa. Tulevan kodin olisi hyvä mennä Yitan kanssa pentukouluun kasvattamaan tytön itseluottamusta.

Koira luovutetaan uuteen kotiin loishäädettynä, rokotettuna ja sirutettuna. Lisäksi sillä on lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus koirasta on 150 euroa.