Xania

Lisätty sivulle: 2008-04-14

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Xania
4.5.2008 Xania sai kodin Jyväskylästä

***

Narttukoira, 4 kk, kotihoidossa Tampereella

Xanian säkäkorkeus on tällä hetkellä noin 40cm. Neiti on kerrassaan hurmaava partasuu, mutta suloisen ulkokuoren ei saa antaa petää. Utelias, leikkisä ja kiltti neiti osaa olla päättäväinenkin tekemisisssään. Omistajalta vaaditaan siis paljon kärsivällisyyttä, määrätietoisuutta ja johdonmukaisuuttaa tytön tapakasvatuksessa ja koulutuksessa. Yhdistys suosittelee pentukouluun menoa. Xania tulee hyvin toimeen vanhemman urokseni kanssa, väistää kun vanhempi murahtaa. Leikkikaveri uudessa kodissa olisikin varmasti omiaan purkamaan neidin energiaa. Kissat olisivat mukavia takaa-ajettavia pentumaiseen tapaan, joten aran kissan kaveriksi ei tyttöä suositella. Haukumisen jaloa taitoa Xania ei vielä ole kauheasti oppinut, mutta sitäkin paremmin sujuu vinkuminen.

Kaikki uusi taitaa olla vielä niin ihmeellistä, että niitä pitää vähän jännittää. Portaat mennään kuin vanhana tekijänä ja tarpeetkin tehdään pihalle, kunhan hoitaja on tarpeeksi nopea hädän yllättäessä. Vahinkoja toki sattuu vielä sisällekin. Leikkisyydestään ja energiastaan huolimatta Xania osaa rauhoittua luiden ääreen ja nukkumaan hyvin. Hihnakäytös pitää neidille opettaa kunnolla, sillä hihna ja panta ovat melko uusia kapistuksia sen elämässä.

Kunnollisella koulutuksella ja kasvatuksella tästä neidin saa varmasti upean ystävän ja harrastuskaverin.
Sohvaperunaksi ei Xaniasta ole, sillä se kaipaa selvästi tekemistä ja liikuntaa. Xania on kotihoidossa Tampereella ja siihen voi sovitusta käydä tutustumassa.

Kulukorvaus koirasta on 150€