Winkki (nyk. Rontti)

Lisätty sivulle: 2009-05-22

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Winkki (nyk. Rontti)
27.3.2010 Winkki sai kodin Turusta.

***

Uros, noin 2v.

22.9.2009 Winkki on arviolta noin parivuotias uroskoira Pärnun tarhalla. Winkki poika on muuttunut kovasti tarhalla olo aikanaan niin ulkonäöllisesti kuin olemukseltaankin. Ketjussa minua vastassa on pirteä ja iloinen Winkki-poika joka ottaa ihmisen avosylin vastaan. Lenkillä Winkki kulkee reippaasti eteenpäin, mutta on hallittavissa hienosti. Hajut tätä nuorukaista kiinnostavat kunnon uroon tavoin.

Namit tekevät kauppansa paremmin kuin hyvin ja rapsutukset sekä muukin huomio on yltiö kivaa! Kierrosten kohotessa koittaa Winkki nylkytellä meikäläistä, mutta uskoo komennusta, uskoisin tämän “tavan” jäävän kuitenkin pois pallien poiston sekä säännöllisen lenkin ja muun aktivoinnin myötä. Näen kyllä Winkissä potentiaalia koulutushetkiin ja esimerkiksi jäljestäminen voisi tämän pojan kanssa olla mukava yhteinen harrastus. Sitten tuohon ulkonäköön, kuvat tietty kertovat enemmän kuin tuhatkaan sanaa. Tätä nykyä Winkille on jo kertynyt hyvinkin massaa ja karvattomista kohdista turkissa ei ole enää edes muistoa.

16.5.2009 Hei, haluaisin kertoa vähän itsestäni. Olen nuorimies Winkki, minussa taitaa olla vähän rottweileria. Ikää minulla on sellaiset alle 2 vuotta. Minua voisi kuulemma ensinäkemältä luulla vanhemmaksi, mutta se johtuu siitä, että elämäni on ollu aika surkeaa. En sitä sillä sano, että sääliä kerjäisin, se nyt vaan on tosiasia, mikä vaikuttaa tämänhetkiseen mielialaani. Tulin Pärnun koiratarhalle toukokuun puolivälissä, koska minusta ei entisessä kodissani huolehdittu. Sen voitte itsekin todeta, jos tulette minua tapaamaan. Olen laiha ja turkkini on huonossa kunnossa, karvoja puuttuu mm. kaulastani isolta alueelta.

Noh, niinhän ne sanovat, ettei ole koiraa karvoihin katsomista. Kun nuo ulkoiset seikat kuitenkin monelle ovat tärkeitä, niin mainitsen vielä, että oikea silmäni aika persoonallinen, siinä on sellainen harmaa täplä, en osaa sanoa mikä se on, mutta minun silmäni se silti on.

Olen ystävällinen luonne, sellainen rauhallinen poika. En pidä itsestäni suurta melua, katselen ketjussa maailmaa ja olen iloinen, kun joku antaa minulle ruokaa. Lenkillä käyn mielelläni, jos joku minut hihnaan ottaa. Tykkään tutustua ihmisiin. Hajujen maailmakin on kiinnostava, en siksi pidä lenkillä kiirettä. Taannoinen taluttajani sanoi, että kuljen kuin toko-koira vierellä, ellen jopa jää taakse, mutta se nyt vaan johtuu siitä, ettei tuota energiaa ole kertynyt varastoon ylimääräistä hötkyämistä varten. Kyllä minä teille vielä lenkit näytän. Ja tuokaapa minulle tyttökoira, niin toki siitä piristyn.

Tulevassa kodissani saa olla tyttökoira odottamassa, mutta ei se haittaa vaikka ei olisikaan. Löytyisikö minulle kuitenkin ihminen, joka hyväksyy minut sellaisena kuin olen, “nahkoineen karvoineen”. En vielä itsekään osaa ennustaa, millaiseksi koiruudeksi muutun kun pääsen kodin lämpöön, ties vaikka alkaisin vahtikoiraksi, mutta tällainen minä täällä tarhalla olen. Kuullaan! Ja tule katsomaan minua tänne tarhalle. Saan yhdistyksen puolesta myös kyydin Tallinnaan, missä sitten tavataan, jos haluat antaa minulle hyvän kodin. Kulukorvaukseni on 150 euroa, mihin mukavan persoonallisuuteni lisäksi kuuluvat loishäädöt, rokotukset, mikrosiru sekä EU-passi eli kaikki mitä Suomeen tulemiseen tarvitaan. (Winkistä on videokuvaa, sitä voi kysellä meilillä.)